В ОКВП «Дніпро-Кіровоград» анонсували підвищення тарифу та нововведення в абонплаті

На мешканців Кропивницького чекає чергове зростання тарифу на водопостачання та водовідведення.

Про це повідомив виконуючий обов’язки генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександр Пісний під час зустрічі з журналістами 17 лютого.
«У цьому році тариф знову зросте. Є вже перше рішення, яке було проговорено з НКРЕ. Підняли ті питання, які не були враховані до тарифу, що розраховували у 2021 році на 2022 рік, а саме: підвищення мінімальної заробітної плати та зростання вартості електроенергії», – зазначив керівник підприємства.
За словами пана Пісного, сьогодні водоканал активно працює над питаннями щодо поліпшення якості надання послуг та над зниженням собівартості тарифу за рахунок енергозбереження. Також зазнає змін і кадрова політика підприємства. До роботи залучають професіоналів, які допоможуть розібратися у ситуації, що склалася, та знайти вихід з неї. Адже нині споживачі ОКВП «Дніпро-Кіровоград» сплачують за воду чи не за найвищим тарифом в країні, а ось якість наданих послуг бажає бути кращою.
Також обговорили питання постійних поривів у Кропивницькому. За інформацією радника керівника комунального підприємства Сергія Кареліна, причини вже майже встановлені. І це не лише застарілі мережі.
«Кропивницький має складний ландшафт. Саме через перепад висот, котрий на деяких ділянках сягає 100 метрів, місцями утворюється сильний тиск води в мережі. Зношені труби не витримують», – пояснив пан Карелін.
Та чи не найактуальнішим питанням, яке сьогодні обговорюють майже усі користувачі водних послуг обласного центру, це абонплата і чергові зміни її складової.
Детальніше про нововведення та чинники, які призвели до цих змін, розповів начальник юридичної служби Олександр Слюсар.
Він повідомив, що із набранням чинності змін до закону України «Про комунальні послуги» від 1.05.2021 року, переглянуто перелік документів, що безпосередньо контролюють порядок перевірки лічильників.
Із вересня 2021 року постановою Уряду також змінена структура й абонплати. Якщо до цього часу абонплата нараховувалася за індивідуальним договором і до неї входила повірка розподільчих приладів квартирного обліку, то з внесенням змін, повірка виконуватиметься за власний рахунок споживача. Натомість до абонплати внесена повірка комерційних лічильників. Саме ними водоканал має забезпечити усі без виключення будинки до серпня 2022 року.
«Питання укладання індивідуального договору та повірки квартирних лічильників зняті взагалі. Надалі повірка квартирних лічильників відбуватиметься виключно за рахунок споживача», – пояснив юрист.
Щодо договорів, то 2 лютого 2022 року Кабмін прийняв нову постанову, яка передбачає запровадження публічних договорів. ОКВП «Дніпро-Кіровоград» зі свого боку на власному вебсайті вже оприлюднило документи, відповідно до яких, із 10 березня 2022 року усі споживачі, які не уклали індивідуальний договір, або на зборах співвласників не обрали певної моделі договірних відносин із відоканалом, автоматично вважатимуться такими, що приєдналися до публічного договору.
«Усі без виключення мешканці багатоповерхівок чи то приватних будинків з 10 березня будуть урівняні у питанні плати абонобслуговування», – поінформував пан Слюсар.
Детальніше за посиланням. (https://www.youtube.com/watch?v=XBLAgebFxe8)




Comments

    No results found.