Для загону тероборони у Кропивницькому виділили приміщення колишньої лікарні №2 "Святої Анни"

Депутати міськради Кропивницького виділили приміщення для загону територіальної оборони та гроші на його ремонт. Для цього вони зібрались на позачергове засідання. Це – приміщення колишньої міської лікарні №2 "Святої Анни" на вулиці Ганни Дмитрян.

Секретар міської ради Олег Колюка сказав, що біля виділеного приміщення є земельна ділянка: "Площа більше п'яти тисяч квадратних метрів. Світло у будівлі є, опалення є".

На облаштування приміщення виділили понад півтора мільйона гривень. "Ми виділили півтора мільйони для того, щоб ці приміщення обладнати саме для потреб тероборони, тому що там буде зберігатись і зброя, і спецзасоби", – сказав Олег Колюка.

Читайте також: Для тероборони на початку лютого виділили приміщення, в якому немає вбиралень, опалення і водопостачання"За" проголосували 32 депутати, тих, хто проголосував "Проти" не було.

На засідання не прийшли 11 депутатів з 43: троє від партії "Перспектива міста", по двоє – від "Пропозиції" та "Європейської солідарності", по одному від партій "Опозиційна платформа – за життя", "Слуга народу", "Рідне місто" і "Наш край".

Секретар міської ради каже, причина їх відсутності – відрядження або хворіють.

Перед голосуванням командир бригади тероборони Сергій Колос розповів депутатам, як формуються загони.

"Сили територіальної оборони включатимуть три компоненти. Перший – це штат мирного часу, чисельністю 10 тисяч людей. Це – професійні військові, які служать за контрактом у Збройних силах. Другий компонент – це штат особливого періоду, який сумарно буде складати понад 130 тисяч людей. Це цивільні громадяни, які пройдуть відбір і укладуть контракт про службу в резерві територіальної оборони. Третій – це добровольчі формування територіальних громад, вони можуть бути створені у тому випадку, якщо таку ініціативу проявить командування сил територіальної оборони, а головнокомандувач Збройних сил ухвалить відповідні рішення".

Читайте також Жителів Кропивницького вчитимуть, як діяти при надзвичайних ситуаціях Укриття у дитсадках і школах Кропивницького. Як дітей готують до надзвичайних ситуацій Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!




Comments

    No results found.