Хмельничани долучилися до всесвітньої тихої акції "Ангели пам'яті"

Сьогодні хмельничани долучилися до всесвітньої тихої акції "Ангели пам’яті". Акція, ініційована мистецькою агенцією "Територія А", відбувається восьмий рік поспіль, як вшанування пам‘яті про розстріл Героїв Небесної Сотні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Хмельницький доєднується до цього пам’ятного заходу вчетверте, передає Depo.Хмельницький з посиланням на пресслужбу ХМР.

Від ранку дорослі і діти приходять до пам’ятника Героям Небесної Сотні та Ангела Скорботи, розвішують на гілках дерев і заздалегідь натягнутих стрічках власноруч виготовлених паперових білих ангелів, як символ пам’яті про героїв, що віддали своє життя за краще майбутнє України.

Акція триватиме сьогодні протягом дня, тож усі охочі можуть долучитися до неї. Потрібно виготовити паперових янголів та принести їх до пам’ятників Героям Небесної Сотні та "Ангел Скорботи". Зокрема, усіх, хто бажає взяти участь в акції та згадати тих, хто віддав найцінніше – власне життя за краще майбутнє України, запрошуємо прийти протягом дня,

18 лютого, до пам’ятників Героям Небесної Сотні й "Ангел Скорботи" і в тиші розвісити білих паперових ангелів, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам'яті про їх подвиг.

Нагадаємо, 20 лютого у Хмельницькому вшанують Героїв Небесної Сотні. В обласному центрі відбудеться низка заходів, зокрема:

- о 15:00 від кінотеатру ім. Т Шевченка вирушить Марш пам’яті. Учасники пройдуть від кінотеатру до пам’ятника Героям Небесної Сотні вулицями Проскурівською – Свободи – Героїв Майдану.

- о 15:30 біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбудеться панахида за загиблими героями, прозвучить молитва за Україну та відбудеться покладання квітів.

- о 18:00 в обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Старицького буде представлено театралізоване драматичне дійство "Діалоги Майдану", присвячене подіям Майдану.




Comments

    No results found.