У Нетішині з’явиться місцеве добровольче формування

На позачерговій сесії Нетішинської міської ради VIII скликання депутати ухвалили важливі рішення щодо захисту громади та її мешканців.

Зокрема, міська рада затвердила Цільову програму підготовки територіальної оборони, руху опору та населення Нетішинської МТГ до національного спротиву на 2022-2025 роки Наразі на прогрмаму з міського бюджету передбачили 188,6 тис. грн. За ці кошти планують удосконалити матеріально-технічне забезпечення територіальної оборони району.

Одноголосними були депутати при прийнятті рішення про добровольче формування Нетішинської міської територіальної громади. Попередньо відбулися збори ініціативної групи, на яких ініційовано створення такого добровольчого формування з місцем його розташування у Нетішині..

Зазначається, що у рішенні міської ради вказано:

“Звернутися до Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо включення добровольчого формування Нетішинської МТГ до загальної кількості добровольчих формувань територіальних громад та визначення Нетішина місцем розташування добровольчого формування”.

Також погоджено обраного ініціативною групою Василя Пундика кандидатом на посаду командира добровольчого формування Нетішинської МТГ – відповідне звернення від імені міської ради буде направлено на адресу командира військової частини Сил територіальної оборони (м. Шепетівка) для подальшого відповідного подання на призначення командиром.

Рішенням депутатів у склад виконавчого комітету ввели двох інспекторів – з питань оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.

На сесії також на 300 тисяч гривень збільшили фінансування місцевої комплексної програми розвитку цивільного захисту Нетішинської МТГ на 2020-2024 роки.

Читайте також: Валерій Лесков: «Створення тероборони і руху опору – це безпека громадян і потужний фактор стримування агресії»




Comments

    No results found.