Представлялися начальницею податкової: на Новгород-Сіверщині шахраї вимагали гроші у підприємців

Вдають із себе керівників податкової. На Новгород-Сіверщині шахраї телефоном вимагають гроші у керівників підприємств. Представляються начальниками Чернігівської та Новгород-Сіверської податкової інспекції.

Гроші просять нібито на хабар податківцям з Києва.

Директору комунального підприємства «Добробут» Віталію Крому також зателефонували від імені начальниці місцевої податкової. Він знає її особисто, тому почувши в слухавці незнайомий голос, зрозумів, має справу з шахраями.

«Любов Федорівна якимось іншим голосом, який мені незнайомий, почала казати, що у Новгород-Сіверської податкової проблема, бо приїхала податкова київська. Перевіряють тут всіх ФОПів, товариства, підприємців, а вона у нас така гарна, взяла всю відповідальність за перевірки на себе, але ж з ними потрібно розрахуватися, щоб вони спокійно поїхали і нікого тут не чіпали. І попросила суму в сорок тисяч гривень… Сказала, я вам скину номер картки, перерахуйте, а ці гроші їй уже хтось пообіцяв надати, то якщо той перерахує, то мені вона у п’ятницю поверне назад».Сама начальниця податкової Любов Коврижко про дзвінки шахраїв знає з п’ятниці.

Їй телефонували керівники підприємств та приватні підприємці.

«Розповідали, що на вайбер скидають моє фото і кажуть: «Давайте нам кошти, що їде перевірка, що ми вас захистимо від цієї перевірки». Представляються заступником обласної податкової інспекції або мною… Люди ведуться. Ведуться і деякі перерахували кошти».Любов Коврижко, щоб попередити людей, опублікувала допис на своїй сторінці у соцмережах та звернулася до поліції, передала їм номери карток та телефони шахраїв. Заступник начальника Новгород-Сіверського райвідділу поліції Сергій Пишко каже, офіційна заява у поліцію була одна.

«На лінію 102 буквально сьогодні звернулась одна особа, яка повідомила про дзвінки. На даний час порушена кримінальна справа. Відомості вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 частини 1: шахрайство».В даній ситуації, каже Сергій, можуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ – це надання пропозиції або обіцянка надання неправомірної вигоди службовій особі.

Подробиці — у сюжеті:




Comments

    No results found.