На Житомирщині зростає кількість хворих на ГРВІ – захворюваність на рівні грудня

Починаючи з 7 вересня у Житомирській області зросла кількість хворих на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це Суспільному розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень Житомирського обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

За його словами, захворюваність на грип та ГРВІ зросла протягом останніх тижнів.

"З 7 по 12 вересня захворюваність зросла на 76%, захворіло 4 783 особи, протягом останнього тижня, з 13 по 19 вересня, захворіло вже 8 422 особи. Найбільше захворюваність зросла серед дітей – зареєстровано 5 тисяч 215 випадків, тут ріст захворюваності становить 88%", – сказав Головченко.

Серед дітей найбільше хворих віком до чотирьох років та у віковій категорії 15-17 років. Серед дорослого населення найбільше хворих у віковій групі 18-29 років.

"Порівняно з вереснем минулого року, захворюваність зросла, – каже Анатолій Головченко. – Зазвичай захворюваність зростає десь у середині жовтня, але цього року кількість хворих почала зростати раніше . Такі показники захворюваності ми зазвичай реєструємо десь в грудні-січні".

За словами завідувача відділу організації епідеміологічних досліджень, зростання кількості хворих на грип та ГРВІ може бути пов'язаним із погодними умовами та ситуацією із коронавірусом, оскільки люди частіше звертаються до лікарів через подібність симптомів.




Comments

    No results found.