В Калуші планують встановити нові тарифи на воду

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 р. № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», з метою одержання зауважень і пропозицій фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань, комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради інформує про намір встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Про це йдеться на сайті Калуської міської ради.

Комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради створене в розпорядчому порядку на базі відокремленої частини комунальної власності за рішенням Калуської міської ради з метою надання послуг з централізованого водо-, теплопостачання та централізованого водовідведення. КП «Калуська енергетична Компанія» планує надання послуг з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення з 01 жовтня 2021р.

Тарифи сформовано відповідно до річних планів господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення з урахуванням планованих економічно-обгрунтованих витрат і планованого прибутку.

Основні фактори, які вплинули на розмір тарифів:

- обсяг реалізації, визначений річним планом ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, погоджений міським головою м.Калуша. Річний план розрахований відповідно до індивідуальних технологічних нормативів використання питної води, затверджених виконкомом Калуської міської ради.

- витрати на очищення стічних вод ТОВ «Карпатнафтохім» за ціною 2,56грн./куб.м,без ПДВ, відповідно до рішення міськвиконкому від 23.10.2018 року №230;

- витрати електричної енергії. В проєкті тарифів врахована ціна на електроенергію 3,704068грн. /кВт*год (без ПДВ) Ураховані обсяги споживання електричної енергії відповідають обсягам, відповідно до норм питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів затверджених на 2021рік;

- витрати на оплату праці та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працівників. В проєкт тарифів включений фонд оплати праці, з врахуванням положень Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України,

Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017 – 2021 роки зі змінами і доповненнями. Прожитковий мінімум 2379грн. з 01 липня 2021року та 2481грн. з 01 грудня 2021року. Відповідно до Галузевої угоди встановлено мінімальну тарифну ставку робітника 1 розряду в розмірі не менше 180 відсотків прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Мінімальна зарплата 6000грн. в 2021році і з 01 грудня 2021року – 6500грн.

- планований прибуток, що спрямовується на здійснення заходів інвестиційної програми, забезпечення обігових коштів та відшкодування витрат з податку на прибуток:

- на здійснення заходів інвестиційної програми:

85,65 тис. грн. з централізованого водопостачання;

79,03 тис. грн. з централізованого водовідведення.

- обігові кошти за рахунок планованого прибутку у розмірі, що не перевищують 4% повної планованої собівартості:

845,0 тис. грн. з централізованого водопостачання;

1201,0 тис. грн. з централізованого водовідведення.

Питома вага планованого прибутку у структурі середньозваженого тарифу на централізоване водопостачання і централізоване водовідведення складає 5%.

Пропонуються для встановлення такі тарифи на послуги з врахуванням податку на додану вартість:

централізованого водопостачання – 11,38 грн за 1м³;

централізованого водовідведення – 21,54 грн за 1м³ .

Послуга централізованого водопостачання і централізованого водовідведення

разом – 32,92 грн за 1м³ .

Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 7 календарних днів з дня публікації цього повідомлення (16.09.21) за адресою:

77300, м. Калуш, вул. І. Франка, 1 Калуська міська рада,

е-mail: kalush­[email protected]; [email protected],

довідки за телефоном 0504333255.

Пропозиції та зауваження щодо встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення повинні бути надані у зазначений вище термін та супроводжуватись обґрунтуванням.

ПРИЄДНАНІ ФАЙЛИ

структура вода (1).docx

річний план1 вода.PDF

річний план 2 вода.PDF

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram. Завжди цікаві новини!




Comments

    No results found.