Кулеба пообіцяв безпеку чоловікові білоруської легкоатлетки Тімановської, який приїхав в Україну

Чоловік Білоруської спортсменки Христини Тімановської Арсеній Зданевич приїхав до України. Міністр МЗС Дмитро Кулеба пообіцяв, що Україна подбає про його безпеку.

У своєму мікроблозі Twitter Кулеба написав, що Україна надасть Зданевичу всю необхідну допомогу та зробить усе, аби він відчував себе у безпеці, навіть не зважаючи на "шокуючі новини" – очевидно, маючи на увазі загибель білоруського активіста, голови "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова Окрім того, міністр закордонних справ України побажав Тімановській та Зданевичу здолати усі випробування.

Нагадаємо, що під час Олімпіади у Токіо легкоатлетка Христина Тімановська виклала в інтернет відео, де критично висловилась про рішення керівництва олімпійської білоруської команди змінити дистанцію, яку мала бігти. Після цього головний тренер легкоатлетичної збірної Юрій Мойсевич та представник Білоруського олімпійського комітету Артур Шумак попросили дівчину залишити Токіо та повернутися у Білорусь. У мережу потрапив аудіозапис їхньої розмови.

Дівчина відмовилась виконувати прохання керівництва та попросила притулку у Польщі – їй надали польську гуманітарну візу. Документ дозволяє протягом року працювати у Польщі та пересуватися всіма країнами Шенгенської зони.

ASPI news також повідомляло, що міністр МЗС Кулеба робив заяви щодо смерті білоруса Віталія Шишова.




Comments

    No results found.