На Прикарпатті можуть зруйнувати пам’ятку архітектури вартістю понад 80 млн грн

На Франківщині можуть зруйнувати архітектурну пам’ятку вартістю понад 80 млн грн. Про це інформує Голос-Інфо з посиланням на Пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.

Йдеться про палацову споруду , яка належала роду Реїв.

Палац-садиба Рея у Приозерному вражає зовнішнім виглядом та розмахом будівництва. Яскрава архітектурна споруда нараховує майже півтора сторіччя, а її власники – родичі знаменитих графів Потоцьких.

Чудовий палац та паркова зона розміром в 30 Га – ансамбль, що з’явився на місці старого будинку наприкінці 19 сторіччя. Як і багато інших садиб, тут все робилося з розрахунком приймати безліч гостей: ставки у компанії дубів та кленів виглядали мальовничо, а будівля палацу вражала еклектичним стилем. Архітектором проекту був обраний львів’янин Юліян Захаревич, що поєднав тут декілька стилістик одночасно.

Представники роду Реїв проживали у палаці до початку Другої світової, останній з них – Людвік – був змушений переїхати до Парижу. Після 1945 року радянська влада перетворила будівлю на свинарник у прямому сенсі… Трохи згодом стіни палацу використовували у якості психлікарні, гуртожитку, тощо.

Сьогодні палац-садиба Рея дозволяє туристам милуватися архітектурою будівлі та липами, які ростуть навкруги більше ста років. Атмосфера у парку дещо містична, тому тут виходять чарівні світлини, то ж не баріться і приготуйте фототехніку!




Comments

    No results found.