Родини воїнів, які віддали своє життя захищаючи територіальну цілісність і незалежність України, відвідали Сумський обласний краєзнавчий музей

1 серпня 2021 р. рідні та близькі воїнів, які віддали своє життя захищаючи територіальну цілісність і незалежність України, відвідали Сумський обласний краєзнавчий музей. Понад 120 представників родин полеглих захисників України, які біографічно пов’язані з Сумщиною, ознайомилися зі змістом експозиції, присвяченої героям, поділилися спогадами про своїх рідних.

Захід відбувся за участі заступника начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Євгена Баленка та начальника відділу міністерства у справах ветеранів України у Сумській області Миколи Бордюгова, представників ветеранських організацій.

Директор музею Владислав Терентьєв розповів про історію створення музейної експозиції, звернувся до рідних з проханням передавати до музею матеріали та особисті речі воїнів, які будуть вміщені в експозицію і слугуватимуть для увічнення пам’яті бійців, патріотичного виховання молоді.

У ході спілкування з родинами загиблих наукові співробітники музею Олена Любимова, Ніна Євтушенко та Аліна Конотоп уточнили інформацію про загиблих земляків, отримали нові матеріали для поповнення фондового зібрання музею.

Від присутніх родин полеглих бійців квіти до меморіальної експозиції, в якій увічнено 165 воїнів, поклали матері загиблих Олексія Коробенкова, Ігоря Птушкіна та Юрія Лавошника. Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.




Comments

    No results found.