РНБО – одна з видів зброї, і я її застосовую – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський назвав Раду національної безпеки і оборони “своєю зброєю”, яку він вирішив використовувати разом з командою, як швидку реакцію та запобіжник тих чи інших дій. Про це він розповів в інтерв’ю у програмі “VIP з Наталією Мосейчук”, передає УНН.

Цитата

“Я завжди говорив, що я прийшов змінювати країну і це абсолютна правда. І якщо я розумію, що походу політичного життя я маю швидкі інструменти і зброю, і я втомлений домовлятися з тими чи іншими — це думка, яку я не закінчив з попереднього питання — якщо я повинен з усіма домовлятися, мене це, чесно кажучи, не влаштовує. Я зовсім інша людина. Я вважаю, що будь-яка людина у нас — вільна, попри рівень, партію, фінанси. Вона має отримати одне попередження і цього достатньо. Ми прийшли змінювати країну, давайте її змінювати. Тому все, що у мене є під рукою: вся влада, вся моя зброя, РНБО — одна з видів цієї зброї, і я її застосовую”, — розповів Зеленський.

На запитання хто підказав йому залучити механізм РНБО, Зеленський відповів: “Чесно кажучи, я не дуже пам’ятаю. Я пам’ятаю, що ми зібрались командою, треба швидко діяти. Які є варіанти: „а“ — змінювати законодавство дуже швидко, „б“ — зупинити це. Ми обрали „б“, а потім „а“. Навпаки. Чому? Тому, що треба було діяти дуже швидко”.

Доповнення

РНБО почала працювати у “турборежимі” з початку лютого. Вона вже ввела санкції проти низки осіб, у тому числі українських політиків, іноземців, контрабандистів, “ворів в законі”.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) запровадила повний пакет санкцій проти олігархів Дмитра Фірташа та Павла Фукса.




Comments

    No results found.