Правила проведення конкурсу Книга року ВВС

BBC

Щорічна літературна премія ВВС відзначатиме найкращі художні твори та есеї українською мовою у трьох номінаціях - Книга року ВВС, Дитяча Книга року ВВС та Книга року ВВС - Есеїстика.

Переможець у кожній номінації отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті.

Переможців визначає журі. Приз не може бути розділений.

Правила оновлені 24 червня 2021 року.

Книжкова преміяа) Українські видавництва пропонують до трьох найменувань повнорозмірних прозових творів у номінації "Книга року ВВС", до трьох найменувань прозових творів у номінації "Дитяча Книга року ВВС" і до трьох будь-яких повнорозмірних видань художніх чи філософських есеїв українською мовою (до розгляду не беруться наукові та науково-популярні праці). До участі у всіх трьох номінаціях приймаються також твори, написані мовою інших народів, які проживають на території України, у перекладі на українську. ВВС не прийматиме до участі твори, що містять пропаганду, заклики до екстремізму, етнічної, расової, релігійної та будь-якої іншої ненависті.

Додатково видавництва можуть подавати нові книги авторів,

чиї твори попередньо вигравали конкурс "Книга року ВВС".

Видавництва мають надіслати запит на участь електронною поштою на адресу: [email protected] (з темою листа "Книга року ВВС").

Видавництва можуть подати своїх номінантів з 5 липня до 10 вересня 2021 року.

Твори, подані на конкурс, доставляють у кількості 7 примірників кожного видання на адресу: Київ 01010, пров. Бутишів, 13, ВВС News Україна.

Видавництва мають вказати свої контактні дані та номінації, у які подають надіслані ними твори.

б) Довгий список премії Книга року ВВС обирає редакція ВВС News Україна за участі членів журі.

в) Члени журі обирають до п'яти найкращих книжок до короткого списку (шорт-ліста).

Для того, щоб увійти до цього списку, книга має отримати беззастережну підтримку принаймні одного із членів журі. Після цього більшістю голосів члени журі обирають переможця.

г) Членів журі обирає ВВС News Україна. Премією опікується головний редактор та продюсери ВВС News Україна, відповідальні за проект "Книга року ВВС".

Читацька преміяа) Нагороду Читач року ВВС отримає автор найкращої рецензії на книжку із довгого списку за рішенням членів журі.

Переможці отримають негрошову винагороду.

б) Читачі можуть надіслати свої рецензії з 15 жовтня по 15 листопада 2021 року.

в) Члени журі обирають п'ять найкращих читацьких рецензій до короткого списку.

г) Члени журі визначають остаточного переможця у кожній номінації.

Книжки, які приймаються до розглядуа) Брати участь у щорічному конкурсі "Книга року ВВС" може будь-яке повнорозмірне видання творів у кожній з трьох номінацій українською мовою або мовою інших народів, які проживають на території України, у перекладі на українську.

Роботи оцінюватимуть за такими критеріями:

- якість письма

- оригінальність, уява та креативність

- уміння автора розповісти історію, захопити читача та утримати його увагу.

Члени журі звернуть особливу увагу на твори, які торкаються тем соціальної, расової та етнічної рівності.

б) Авторам книжок, поданих на конкурс, на момент оголошення старту щорічної премії має виповнитися 18 років.

в) Автори мають бути живими на момент старту премії.

г) Книжка мусить бути опублікованою накладом щонайменше 1000 примірників і бути в продажу на момент оголошення довгого списку.

Книги-учасниці конкурсу мають бути виданими упродовж календарного року до дати оголошення конкурсу.

ґ) Книжка не має містити наклепи чи розпалювати ворожнечу.

д) Твори у трьох номінаціях розглядаються окремо.

е) Книга має бути оригінальною роботою автора і не порушувати авторське право чи інші права третіх сторін.

є) Автор не може бути співробітником ВВС, близьким родичем співробітника ВВС та не повинен мати жодного стосунку до процесу обрання переможців премії.

ж) Рішення адміністратора конкурсу щодо того, чи може книга брати участь у конкурсі, є остаточним і обговорюватись не буде.

з) Жодного автора не дискваліфікують з тієї причини, що він чи вона раніше вигравали цю чи будь-яку іншу премію.

и) ВВС залишає за собою право не присуджувати будь-яку нагороду в будь-якій номінації.

Участь видавництва) Видавництво, номінуючи той чи інший твір, повинно надати ВВС сім примірників твору. ВВС News Україна зобов'язується не поширювати рукописи поза межами кола організаторів конкурсу. Книги чи рукописи повертатися не будуть.

б) Книги, що увійдуть до короткого списку премії,

матимуть право використовувати логотип премії "Книга року ВВС" у наступних виданнях. ВВС має схвалити використання логотипу ВВС перед публікацією.

Рецензії, які приймають до розглядуа) У конкурсі читацьких рецензій може брати участь рецензія будь-якої книжки з довгого списку, обсягом від 500 до 1000 слів, написана українською мовою будь-яким резидентом України (окрім авторів книжок, що увійшли до довгого списку). Рецензії треба надсилати поштою чи електронною поштою від моменту оголошення довгого списку до окремо оголошеного дедлайну.

б) Подаючи рецензію, її автор висловлює свою згоду з правилами "Книги року ВВС", підтверджує своє авторство рецензії, погоджується на її використання та поширення ВВС News Україна у будь-яких матеріалах на сайті ВВС News Україна (статтях, інтерв'ю, новинах, пресрелізах, аудіо-, відео- та фотоматеріалах) та промоматеріалах без будь-якої фінансової компенсації.

в) Рецензія має бути оригінальною роботою автора і не порушувати авторське право чи інші права третіх сторін.

г) Автор рецензії не може бути співробітником ВВС, близьким родичем співробітника ВВС та не повинен мати жодного стосунку до процесу обрання переможців премії.

ґ) Рішення адміністратора конкурсу щодо того, чи рецензія може брати участь у конкурсі, є остаточним і не буде обговорюватись.

Загальні правилаа) ВВС News Україна зберігає за собою право скасувати цей конкурс на будь-якому етапі, якщо, на її думку, це є необхідним, або за обставин, які вона не може контролювати.

б) ВВС News Україна зберігає право відмовити книжці в участі з будь-якої причини на власний розсуд.

в) Беручи участь у конкурсі, учасники Книги року ВВС погоджуються дотримуватись цих правил.

г) Ці правила відповідають чинному законодавству Англії та Уельсу.

Примітка про конфіденційністьВаша довіра - дуже важлива для нас. Це означає, що BBC зобов'язується захищати приватність і безпеку ваших персональних даних. Важливо, щоб ви прочитали цей текст, - так ви зможете дізнатися, як і чому ми використовуємо цю інформацію.

Він описує, як ми збираємо і використовуємо особисті дані під час і після вашої взаємодії з нами, відповідно до закону про захист персональних даних. Дізнатися більше про те, як BBC обробляє вашу інформацію, можна тут: http://ww.bbc.co.uk/privacy

Які дані ми збираємо і як будемо їх використовувати? BBC збере і обробить персональну інформацію, яку ви надали нам про себе та про особу, яку номінуєте на нагороду. Ця інформація включає імена, імейли та телефонні номери видавців, які увійшли до короткого списку, імена та імейли авторів, а також імена та імейли авторів рецензій.

BBC виступає "контролером" цієї інформації. Це означає, що BBC вирішує, як вона використовується і в який спосіб обробляється.

Надані вами персональні дані будуть використовуватися лише для роботи над конкурсом Книга року.

Юридична база для обробки ваших персональних данихBBC обробляє надані вами персональні дані на основі її законних інтересів як медіаорганізації - для створення новин і творчих матеріалів, зокрема підтримки нових талантів.

Надання ваших персональних даних третім особамКнижки, обрані до короткого списку, розглядатимуться експертним журі, що складається з представника BBC та літературних експертів/знавців, які мешкають в Україні та Лондоні.

Персональні дані не будуть передані жодній третій стороні без вашої попередньої згоди.

Водночас імена переможців і учасників короткого списку, а також країна чи регіон їхнього проживання, будуть опубліковані в мережі.

Як довго ми зберігаємо ваші персональні дані?Усі персональні дані триматимуться в безпеці і будуть видалені після закінчення конкурсу і нагородження переможців та учасників короткого списку (15 листопаду 2021 року). Інформація про переможців і учасників короткого списку зберігатиметься два роки з регуляторною метою.

Ваші права та більше інформаціїЯкщо у вас виникли запитання про те, як BBC поводиться з вашою персональною інформацією, або ви хочете дізнатися більше про свої права, будь ласка, ознайомтеся з Політикою BBC щодо приватності та файлів cookeys. Ви також зможете більше дізнатися про те, як BBC обробляє вашу інформацію і як зв'язатися з посадовцем, який відповідає за захист даних ([email protected])

Якщо ви хочете підняти питання про те, як BBC повелося з вашою персональною інформацією, ви можете звернутися до наглядової інстанції. У Великій Британії нею є Офіс комісара з питань інформації. Його контакти - https://ico.org.uk/concerns/

Стежте за перебігом конкурсу на Facebook-сторінці Книги року BBC!




Comments

    No results found.