В Онтаріо припинять продавати горілку «Сталінська» після звернення Конгресу українців Канади

Про це пише CBC. Конгресу українців Канади направив офіційне звернення до голови LCBO, де закликав негайно прибрати «Сталінську» горілку з полиць магазинів та вказав, що Сталіна «по праву пам’ятають як одного з найогидніших тиранів в історії».

Йосип Сталін був кривавим комуністичним диктатором, за чиїми наказами в Україні був здійснений Голодомор. У листі також вказали, що за роки свого правління Сталін наказав стратити мільйони невинних людей, ще мільйони заслати у ГУЛАГ. «Той факт, що LCBO має товар, названий на честь цього вбивці ㅡ це ганьба. Ми закликаємо вас негайно прибрати ці товари з усіх магазинів LCBO», ㅡ йдеться у листі. В організації дослухались до заклику та заявили, що більше не продаватимуть горілку «Сталінська» у своїх магазинах та онлайн.

«Після відгуків багатьох наших клієнтів LCBO додатково переглянула горілку «Сталінська» та виявила, що вона не відповідає стандартам найменування та маркування і більше не доступна для продажу через LCBO», ㅡ цитує заяву LCBO канадське видання.




Comments

    No results found.