Чернігівщина: Батьки учнів судитимуться із селищною радою

Батьків, які протестували під вікнами приміщення, де відбувалася сесія, на її засідання не допустили. Не пустили також і журналіста Гордія Єрмака. А коли він викликав поліцію і заявив про перешкоджання професійній діяльності, правоохоронці порушень закону не угледіли...

Проте жителі Дроздівки не здаються. Як повідомила директорка Будинку культури Оксана Зубок, батьки учнів школи оскаржуватимуть рішення сесії про її закриття у суді.

Куликівська селищна голова Юлія Постернак каже, що один учень Дроздівської школи стає громаді у 84 тисячі гривень на рік, натомість у Куликівській селищній школі — 19 тисяч. Оскільки нині все перекладено на плечі громади і 65% її бюджету йде на утримання освітянської галузі, було прийнято рішення про закриття трьох шкіл громади — крім Дроздівської, ще Виблівської та Кладьківської.

Проте опоненти переконані, така логіка згубна для села — адже можна тоді взагалі від утримання закладів освіти звільнитися... До речі, в Дроздівку за три місяці переїхали жити 13 родин, завдяки чому число учнів школи збільшилося з 30 до 50.

Батьки дроздівської дітвори найняли адвокатку Оксану Мірошниченко, яка каже: «Восьма сесія восьмого скликання Куликівської селищної ради не те що в закритому режимі не мала права проводитися, вона взагалі не могла проводитися того дня, коли начебто відбулася. Перше порушення — те, що сесію не скликали. Друге — за 10 робочих днів не виставили проект розпорядження у публічний доступ. Не врахували інтересів громади, що викликало істотне обурення».




Comments

    No results found.