На робочій нараді обговорили ситуацію щодо Моївського цукрового заводу Бабчинецької громади

Жителі села Моївки Бабчинецької громади направили звернення до голови обласної Ради Вячеслава Соколового, у якому йдеться про незаконне захоплення майна Моївського цукрового заводу та намагання вирішити справу в правовому полі.

Сьогодні, 16 червня, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів робочу нараду з цього питання. Участь у зустрічі взяли заступниця керуючого справами – начальниця управління обласної Ради Алла Олійник, начальник відділу-старший радник голови обласної Ради Андрій Шпортун, Бабчинецька сільська голова Ніна Зварич, староста села Моївка Ірина Зінич, керівник ФГ «Врожайне» Анатолій Дідик, ініціативна група села.

– Ми лише хочемо справедливого та неупередженого розгляду справи. Ми як ніхто зацікавлені у збереженні майнового комплексу Моївського цукрового заводу. Це наші робочі місця, а також дохід у місцевий бюджет, – зазначила Ніна Зварич.

Адвокат ФГ «Врожайне» повідомила, що господарство не вчиняло і не вчиняє жодних дій, які були б спрямовані на знищення майнового комплексу заводу. Усі дії зі сторони керівництва підприємства відбуваються лише в правовому полі.

– У 2017 році мною, як власником господарства «Врожайне», був викуплений Моївський цукровий завод. Ми законсервували його і досі зберігаємо. З громадою села, ініціативними групами та громадськістю робимо все можливе, щоб не дозволити порізати його на металобрухт. На жаль, за минулий час є якісь незрозумілі рішення суду, з якими мене особисто не ознайомили. Також мене повідомили, що 10 червня могло відбутися захоплення заводу невідомими особами. Тому разом з адвокатами була направлена низка позовів до судів, адже хочемо вивести справу в правову площину, – розповів голова господарства «Врожайне» Анатолій Дідик.

Основним місцем роботи селян був завод. На підприємстві свого часу було створено понад 500 робочих місць. У 2018 році, після банкрутства і тривалого простою, він був ледь не вирізаний на металобрухт. Це одне з небагатьох цукрових підприємств Вінниччини, яке вдалося зберегти. При залученні інвестора Моївський цукровий завод має шанс відновити роботу, переконані жителі села.

– Надзвичайно прикро було чути сьогодні про ситуацію, що має місце у Моївці (Бабчинецька громада).

Вже не перший рік там триває бій за цукровий завод, при чому одна сторона відстоює свої майнові права в юридичній площині, а друга – використовує свої фізичні переваги. Нині вся Бабчинецька громада намагається вберегти Моївський цукровий завод. На це підприємство їхня найбільша надія – люди сподіваються, що завод запрацює, дасть їм роботу, а бюджету громади – податки. Позиція облради в цьому та інших подібних конфліктах очевидна – кожен житель Вінниччини має право на доведення своєї правоти законним шляхом, – підбив підсумки зустрічі голова обласної Ради Вячеслав Соколовий.

Після зустрічі з ініціативної групою з Моївки було прийнято рішення звернутися до обласної прокуратури для надання оцінки правомірності дій сторін конфлікту та Головного управління Національної поліції у Вінницькій області щодо забезпечення правопорядку на території. Питання щодо ситуації із заводом взято на контроль обласної Ради.

Стежте за новинами у Теlegram.

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.




Comments

    No results found.