Apple винайшла розумне скло для автомобіля - воно може змінювати освітлення і температуру в салоні

Компанія Apple отримала патент на винахід під назвою "Системи з вікнами, що налаштовуються". У документі мова йде про розумне скло для автомобілів, яке здатне управляти власною світлопроникністю і теплопровідністю, пише Naked Science.

Такі системи будуть містити кілька шарів між двома скляними панелями. Змінюючи властивості шарів, вікна зможуть регулювати освітленість і температуру всередині салону, реагуючи як на запити пасажирів машини, так і на мінливі умови зовнішнього середовища.Фото: patft.uspto.govНаприклад, якщо пасажири або водій хочуть більшої конфіденційності, вони можуть затемнити скло для сторонніх спостерігачів. При цьому смарт-система збереже достатній огляд зсередини автомобіля.

Якщо ж дорога повертає в напрямку сліпучого сонця, система буде автоматично зменшувати світлопроникність лобового скла, щоб не дезорієнтувати водія і уникнути створення аварійної ситуації. А спеціальні УФ-датчики зможуть давати більш м'який відтінок сонячного світла за запитом людини, що керує автівкою.

Цікаво, що в Apple жодного разу офіційно не підтвердили той факт, що займаються розробкою автомобілів, хоча подібні чутки ходять ще з 2016 року, коли компанія придбала для своїх потреб доменні імена apple.auto і apple.car.




Comments

    No results found.