Вадим Пристайко розповів, як коронавірус змінить політику світових держав

Епідемія коронавірусу, з якою зараз бореться світ, може підштовхнути до глобалізації цілі країни і регіони. Про це в інтерв'ю сайту "Сьогодні" заявив віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко.

"Зараз з’являється багато ідей, спекуляцій, але ніхто точно не знає. Чи перейдемо ми всі масово в онлайн? Чи здобудемо такий імунітет, що зможемо легко пережити наступний вірус? Чи, нарешті, зрозуміємо, що нам треба якось змінювати свої звички? Може, ми припинимо вітатися за руку і продовжимо вітатися, як індуси?" – каже Пристайко.

Віцепрем'єр упевнений, що після епідемії може змінитися політика цілих держав.

"Деякі країни і лідери постійно говорять про ізоляціонізм. Дехто каже, що нам треба вийти з кризи разом. Або ми переможемо вірус всі разом, або він залишатиметься в деяких куточках планети і постійно про себе нагадуватиме. В будь-якому разі наша планета стає замаленькою для того, щоб дозволяти собі так "містечково" розв'язувати це питання. Якийсь новий поштовх до глобалізації обов’язково буде", – упевнений він.

Нагадаємо, дослідники китайського інституту біології патогенів оприлюднили результати досліджень Covid-19, згідно з якими,  викорінити коронавірус у світі буде неможливо. Крім того, 30 квітня відбулася розмова міністрів закордонних справ "Нормандського формату" в режимі відеоконференці. Спілкування тривало півтори години і було конструктивним, але напруженим. Міністри домовилися визначити дату припинення вогню на Донбасі.




Comments

    No results found.