До кінця травня український виробник випустить перший мільйон ІФА-тестів на COVID-19

Станом на сьогодні продана перша промислова серія лабораторних тестів для виявлення антитіл до COVID-19. Про це повідомляє виробник - НПК "Діапроф-Мед", передає УНН.

Відзначається, що перша партія, в кількості 5000 тестів, використана в одеських, сумських, київських, чернівецьких, хмельницьких, рівненських, харківських, івано-франківських та полтавських лабораторіях для тестування лікарів.

"На склад виробника вже надійшла нова серія в кількості 25 тис. досліджень.

У зв'язку з величезним попитом інформуємо, що до 10 травня планується випустити понад 300 тисяч тестів, 60% яких вже законтрактовані", - сказано в повідомленні.

До кінця травня "Діапроф-Мед" випустить перший мільйон тестів, заснованих на методі імуноферментного аналізу, підкреслює виробник.

Нагадаємо, Центр громадського здоров'я МОЗ підписав меморандум з українським виробником ІФА-тестів на COVID-19.

Також нагадаємо, НПК "Діапроф-Мед" раніше заявив про успішне завершення розробки ІФА-тестів на COVID-19. Йдеться про тестування на імуноглобуліни G, М і А.

Таким чином Україна стала п'ятою країною у світі, вченим якої за короткий період часу вдалося розробити відповідні ІФА тест-системи.

Так, тест на визначення імуноглобуліну G дозволяє констатувати одужання пацієнта від вірусу, а також використовувати антитіла перехворілих в лікуванні тяжкохворих пацієнтів з COVID-19.

Тестування на імуноглобулін М, (IgM антитіл до коронавірус) дозволяє виявити хворих.

Ще одна тест-система призначена для якісного виявлення IgA антитіл до SARS-CoV-2 в зразках сироватки і плазми крові людини.

Цей аналіз дозволяє виявляти хворих коронавірусів буквально з перших днів зараження.




Comments

    No results found.