Українці стали менше курити: статитистика

У березні 2020 року ринок сигарет в Україні впав на 5-7% порівняно з березнем-2019. Таке падіння пов'язане з карантином, повідомили аналітики дистриб'ютора сигарет "Тедіс Україна".

"Карантин вплинув на ринок у цілому. За нашими даними, по всій Україні у зв'язку з карантином закрилося близько 2100-2600 ліцензованих торгових точок, що становить близько 4% загальної кількості на ринку. Ми оцінюємо середнє скорочення загального ринку сигарет у березні на рівні 5-7%", – повідомила компанія агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому фахівці звернули увагу, що в березні відбулося невелике падіння преміального сегмента і зростання середнього і низького, але в середині квітня попит почав вирівнюватися. Крім того, дистрибутор вказав на тренд щодо скорочення споживання тютюнових виробів.

"Швидше за все, по року буде скорочення споживання близько 10%, що повністю корелюється з минулими роками. На це є ряд причин: частина магазинів закрилася, люди перестають курити, переходять на контрабандні товари, які набагато дешевше і т. д.", – уточнили експерти.

Раніше у Верховній Раді з'явився законопроєкт, який передбачає штрафи до 47 230 грн за продаж сигарет дітям. Крім того, мінімальний вік покупця сигарет хочуть підвищити до 21 року.




Comments

    No results found.