Як COVID-19 вплине на літній відпочинок українців в 2020 році, - експерт

Експерти спрогнозували, якщо COVID-19 відступить, то літо-2020 для українців все ще може стати курортним. Однак відпочинок буде за новими правилами.

Згідно з даними всесвітньої туристичної організації, понад 500 мільярдів доларів турфірми можуть втратити через зупинку туризму, а коли аеропорти знову відкриють свої двері, невідомо. Наприклад, в Іспанії станом на 30 квітня понад 200 тисяч заражених COVID-19, і поки країна не планує впускати іноземців аж до 2021 року. Тому, яким буде відпочинок для українців, якщо карантин скасують до кінця весни, з'ясував кореспондент ASPI news.

Єгипет і Туреччина вже розробили нові правила, що включають жорсткі санітарні норми - менше контактів з людьми і більше особистого простору. У зв'язку з цим збільшиться число витрат, а значить і вартість путівок значно зросте. У будь-якому випадку, відпочинок вже не буде таким, як до пандемії коронавірусу.

У зв'язку з тим, що авіакомпанії по всьому світу вже втратили понад 160 мільярдів доларів, туристи можуть забути про дешеві авіаквитки. Навіть в разі відкриття курортів, дістатися до них буде непросто. На кордонах туристів чекатимуть нові протиепідемічні правила, тому, швидше за все, велика частина українців змушена буде відпочивати на вітчизняних курортах. Туристів вже готові приймати Затока, Залізний порт і Кирилівка. Однак експерти запевняють, той же відпочинок під Одесою обійдеться в кілька разів дорожче, ніж подорож у Барселону або all inclusive в Єгипті.

ASPI news повідомляло, як українцям повернути гроші за вже оплачені путівки. Також в ЄС розробили новий "COVID-паспорт", як сертифікат безпеки під час подорожей.




Comments

    No results found.