Запоріжжя - сторінка 3

Внедорожники «Таврия» и «Славута»: в сети показали необычные модели авто на базе ЗАЗ (ФОТО)

  • 2022-02-20 14:06:23
  • перегляди: 0

В Интернете показали уникальные модели автомобилей на базе ЗАЗ: проект пляжного кроссовера "Таврия" и сделанный умельцем из Запорожской области внедорожник "Славута".

Об этом информирует Акцент со ссылкой на Стену.

Внедорожник на базе "Славута"

Необычный автомобиль был замечен в городе Мелитополь Запорожской области. Судя по всему, кроссовер сделан на базе ЗАЗ "Славута". При этом, авто удлинили и увеличили клиренс. Передняя часть, как видно по фото, обновлена.

Источник: Top Gir

Пляжный кроссовер ЗАЗ "Таврия"

В прошлом на Запорожском автозаводе было множество интересных проектов, которые, впрочем, так и не вышли в массы и не стали выпускаться по ряду причин. Ранее Акцент уже рассказывал об одном из таких проектов.

О нем никто не знал: опубликованы ФОТО единственного в мире спорткара ЗАЗ

В Facebook-сообществе "Автомобили Украины" показали весьма необычную модель - пляжный кроссовер "Таврия". Данный автомобиль выполнен в стиле пикапа и имеет всего лишь 2 места. Колея расширена до 1370 мм, а дорожный просвет - до 195 мм.

Как отмечено, данная модель имеет совершенно новую оптику.

Также, были установлены шины диаметром 195/65/R14. Касательно подвески и мотора: кроссовер ЗАЗ вероятно имел детали от ВАЗ-2108.

Этот пляжный вариант ЗАЗ "Таврии" был сделан еще в 90-х годах в городе Днепр на "ЗАЗавтотехника". Как отмечают, транспортное средство было сделано на индивидуальный заказ и является единственным в своем роде.

Бонус: прародитель "Таврии" - ЗАЗ "Перспектива"

Стоит напомнить про еще одну уникальную модель - ЗАЗ «Перспектива»: как уже ранее рассказывал Акцент, всего таких транспортных средств на Запорожском автозаводе было выпущено 3 единицы, из которых до наших дней сохранилась лишь одна машина.

Единственный экземпляр на весь мир: в Украине отреставрируют ЗАЗ «Перспектива» (ФОТО)

Мало кто знает, но прародителем популярной до сих пор «Таврии» был именно ЗАЗ «Перспектива»: изначально, разработка этого транспортного средства на Запорожском автозаводе началась в 1973 году, в рамках современного переднеприводного малолитражного легкового автомобиля. Данной модели присвоили номер ЗАЗ-1102 — который, в последствии, получила «Таврия».

ЗАЗ «Перспектива» из музея «Машина времени».Источник: Facebook Михаила Прудникова

В конструкции двухдверного седана весом 700 килограмм (на 100 кг легче популярных в то время «Жигулей») применялись некоторые узлы, элементы кузова и детали от машин ВАЗ.

Источник: Facebook Михаила Прудникова

К слову, как ранее сообщал Акцент, на украинском авторынке начались продажи бюджетных электромобилей на базе ЗАЗ «Таврия» и «Славута» — Kozak EV: цена стартует от 3700 долларов.

От 3700 долларов: в Украине стартовал выпуск электрокаров на базе ЗАЗ (ФОТО, ВИДЕО)

Также, Акцент рассказывал о том, что первичной версией модели Lanos, выпускаемой до 2017 года на ЗАЗ под именем Sens, был концепт кабриолета.

Кабриолет ЗАЗ Lanos: этот концепт мог стать серийным авто (ФОТО)

Дохід працевлаштованих запорожців з початку року перевищив 8 мільйонів гривень

  • 2022-02-20 14:06:21
  • перегляди: 0

З початку року запорізькі роботодавці добровільно оформили 1492 працівників.

Загальна сума виплачених їм офіційних доходів перевищила 8 мільйонів гривень, що дозволило залучити до бюджетів і соціальних фондів 1,8 мільйона гривень єдиного внеску, 1,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 100 тисяч гривень військового збору.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, фахівці податкової служби регіону разом із представниками обласної влади і територіальних громад проводять роз'яснювальну роботу серед керівників підприємств і підприємців з питань недопущення незадекларованої праці і заробітних плат "у конвертах".

Також формуються переліки підприємств, де виплачується зарплати менше мінімального розміру для подальшого вжиття спільних заходів.

Крім того, у січні податківці здійснили п'ять перевірок суб'єктів господарювання, які мали ризики щодо ухилення від оподаткування під час розрахунків зі співробітниками.

У результаті за виявлені порушення донараховано 7,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 500 тисяч гривень єдиного внеску і військового збору. З цих сум до бюджетів вже надійшло 800 тисяч гривень.

Нагадаємо, у 2022 році розмір мінімальної заробітної плати становить 6500 гривень, з якої сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, а на зарплату нараховується єдиний внесок.
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".
Головне управління ДПС у Запорізькій області

Курьёзы. В Мелитополе предупреждают о похитителе цветочных горшков (видео)

  • 2022-02-20 14:03:31
  • перегляди: 0

Взаимоотношения между соседями нередко приводят к комичным ситуациям. В Мелитополе можно встретить множество курьёзных объявлений и письменных просьб к соседям.

Известный мелитопольский урбан-исследователь @den4ikseekers не в первый раз знакомит мелитопольцев с неизвестными уголками и заброшенными местами нашего города. Нередко исследования "каменных джунглей" приводят ко встрече с забавными курьёзами.

Так на днях сталкер выложил в сеть видео, снятое в подъезде многоэтажного дома по ул. Интеркультурной. Здесь между этажами жильцы разместили обращение к своим соседям. "Уважаемые жильцы, убедительная просьба. Верните цветы в горшках на место", - гласит объявление, распечатанное на листке бумаги. Судя по сообщению, подобное "преступление" происходит здесь уже не в первый раз и наглость "серийного цветочного вора" вынудила жильцов оставить такую просьбу.

Стоит отметить, что стоит эта импровизированная "табличка" аккурат между двумя цветочными горшками. Возможно, один из них - тот самый, из объявления, и публично пристыженный "злоумышленник" уже вернул пропажу на место.

Тем временем, в Мелитополе сапожник оставил для своих клиентов издевательское послание

В Мелитополе силовики сражаются за Кубок мэра (фото, видео)

  • 2022-02-20 13:46:02
  • перегляди: 0

Сегодня в Мелитополе проходит XVIII Кубок мэра по футзалу среди силовых структур. За главный трофей сражаются восемь команд.

В этом году за Кубок мэра соревнуются следующие команды: Мелитопольское районное управление полиции, Мелитопольское районное управления ГСЧС, воинская часть 3033 Национальной гвардии Украины, воинская часть А 3840, аварийно-спасательная часть специального назначения, Мелитопольское учреждение исполнения наказаний №144, команда "Ветераны МВД", команда "Медик".

Соревнования среди силовых структур города организованы Управлением физической культуры и спорта, Федерацией футбола города Мелитополя при поддержке народного депутата Украины Сергея Минько и городского головы Ивана Федорова. Спортивные состязания проходят на базе обновленной ДЮСШ №3.

Во время церемонии открытия турнира от имени Мелитопольского городского головы к представителям силовых структур обратился его заместитель Михаил Семикин. В своей приветственной речи заммэра также упомянул события 2014-го года.

Присутствующие минутой молчания почтили память погибших украинцев во время Революции достоинства.

Также к силовикам обратился председатель Федерации футбола Мелитополя, депутат Запорожского областного совета Владимир Кюрчев. Он пожелал удачи и победы участникам соревнований.

После церемонии открытия турнира стартовали первые матчи между командами. О том, кто в этом году забрал Кубок мэра и кто стал лучшим игроком соревнований, читайте на нашем сайте позже.

Запалили лампадки та поклали квіти: У Запоріжжі вшанували пам’ять Небесної сотні

  • 2022-02-20 13:36:48
  • перегляди: 0

На "Майдан Героїв" 20 лютого зібрались десятки запоріжців аби вшанувати пам'ять Небесної сотні. Саме цього дня всі українці вшановують пам’ять громадян, завдяки яким змінено перебіг історії України.

Як повідомили у міськраді, участь у заході взяли представники місцевої та обласної влади, військовослужбовці, рятувальники, поліцейські та мешканці міста. На початку хор Запорізької філармонії виконав Гімн України. Під час заходу представники релігійних конфесій провели молебень. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих у боротьбі з агресором захисників України.

Учасники заходу поклали квіти та встановили запалені лампадки до пам’ятного знаку Героям Революції Гідності, передає Depo.Запоріжжя.

Також сьогодні капелан, отець Анатолій Кусик, відслужив панахиду за загиблими на Майдані. Про це повідомляють у 23 окремій бригаді ОГП "Хортиця" НГУ. Присутні запалили свічки та вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.

"Ми завжди повинні пам’ятати борців за честь і за волю, за гідність і справедливість, за мир та порядок і за свою Батьківщину! Ті хвилюючі події років майдану, завжди будуть в наших серцях. Світла пам’ять загиблим героям! Нехай Господь завжди оберігає та захищає нас, а нашій державі дарує благополуччя, спокій та мир", – виступив з промовою отець Анатолій.

Нагадаємо, сьогодні о 18:00 запоріжців запрошують долучитись до заходу, приуроченому до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Довідка

У період з 18 до 20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Згодом загиблих учасників Майдану назвали "Небесною сотнею".

У Запоріжжі подякували Героям Небесної Сотні

  • 2022-02-20 13:33:32
  • перегляди: 0

Сьогодні на Майдані Героїв представники влади, релігійних конфесій, військовослужбовці та небайдужі запоріжці вшанували мужність, стійкість та силу духу наших співвітчизників, які під час Революції Гідності віддали своє життя. Подвиг Героїв Небесної Сотні, активістів Революції Гідності та захисників України є прикладом патріотизму для українців.

До зібрання звернулась керівниця апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко:

  • Сьогодні вся Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. Кожен з нас згадує події восьмирічної давнини, коли тисячі українців вийшли на майдани в усіх містах, селищах. Тільки в Запорізькій області понад 16 тисяч людей в 12 населених пунктах 15 тижнів поспіль виходили на майдани, щоб висловити свою думку і бажання жити у демократичній країні, жити в асоціації з ЄС. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих. Троє загиблих уродженців Запорізької області: Сергій Синенко, Сергій Сергієнко і Максим Горошишин. Ми памятаємо їх та увічнюємо у назвах вулиць, але повинні пам'ятати і про те, що у кожного з них була своя доля, родина і вони були справжніми патріотами своєї країни.

    Сьогодні як ніколи Україна потребує нашої єдності, щоб ми показали, що єдині перед своїм ворогом. Слава Небесній Сотні! Слава України!

До меморіального заходу долучився учасник Запорізького майдану, ветеран АТО Тимур Книш:

  • Сьогодні ми вшановуємо пам'ять першого, передового загону, який показав, як треба жити в цій державі. Іх смерть розбила міф про того хохла-малороса, якому випадково дісталася незалежна держава. Вони довели, що ми гідна нація, яка матиме свою державність та свободу, добробут і майбутнє. На жаль, Небесна Сотня перейшла в батальйони, полки і дивії. Це велика ціна, яку Україна заплатила. Ми вже не зі щитами під кулями, нас підтримує весь світ, ми маємо сучасне озброєння, ми організовані і сильні. Незалежність, яку відстоювали люди на Майдані, буде відстояна й зараз!

Представники релігійних конфесій провели панахиду за загиблими. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, наших воїнів, які загинули у боротьбі з російсько-терористичними агресорами на сході України. Представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, військовослужбовців поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героям Революції Гідності.

Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини під час Майдану, постраждали 2,5 тисячі людей, 107 із них загинули.


Департамент культури та інформаційної політики

В Мелитополе целая компания мошенников легально работает под видом колл-центра (фото)

  • 2022-02-20 13:24:54
  • перегляди: 0

Злоумышленники представляются сотрудниками банка и обчищают карты людей. Компания совсем не скрывается и открыто приглашает на работу в Мелитополе новых сотрудников.

Предупреждение о действиях мошенников разместили в соц-сетях.

- Хочу предупредить подростков, которые ищут работу. Так называемые Mgroup-коллцентр - это мошенники, - гласит сообщение.

По словам жительницы Мелитополя, разместившей это предупреждение, в этом "колл-центре" сотрудники производят обзвон людей и, представляясь банковскими работниками, выведывают информацию о денежных счетах "жертв", включая номера и пин-коды банковских карт. Свои злодеяния они совершают как в Украине, так и в России.

Также компания не гнушается "кидать на деньги" собственных сотрудников.

- Сразу на собеседовании поняла, что что-то не так. Потом проверила по знакомым, которые работали там немного. И как оказалось, обманывают не только людей, но и сотрудников на зарплаты, - пишет девушка.

В комментариях многие мелитопольцы сообщили, что они уже давно знакомы с преступной деятельностью указанной компании. Некоторые комментаторы высказали претензии и к самому тексту поста.

- То есть это получается, что обманывать людей в этом колл-центре тем знакомым было норм. Ровно до тех пор, пока их самих не кинули с зарплатой. И вот тогда уже "проснулась совесть" и появились вопросы к компании, - пишет один из комментаторов.

Стоит отметить, что официального подтверждения мошеннического характера деятельности компании со стороны полиции не поступало. Поэтому предупреждение в соцсети может оставаться только частной рекомендацией.

Коронавирус в Запорожской области: ситуация по состоянию на 20 февраля

  • 2022-02-20 13:12:46
  • перегляди: 0

В Запорожской области COVID-19 заболело 755 человек. Среди заболевших – 90 детей.

Об этом сообщили в областном лабораторном центре МОЗ.

Всего по состоянию на 20 февраля зарегистрировано 210 607 лабораторно подтвержденных случаев ковида в Запорожской области, в том числе 16 288 среди детей и 7 076 среди медицинских работников. Умерли от коронавируса уже 5813 человек.

По информации вирусологов, больше всего новых случаев заражения зарегистрировано в городе Запорожье – 499. Выздоровели и выписаны 220 человек. Продолжают лечиться 21423 больных. Всего за день в Украине заболело 17448 человек.

Напомним, дистанционное обучение в школах Запорожья продлили на неделю.

Сезонные ярмарки в Запорожье: когда и где они пройдут

  • 2022-02-20 12:45:57
  • перегляди: 0

В этом году в Запорожье состоится множество сезонных ярмарок. Локации будут расположены практически в каждом районе города.

Информация появилась на сайте Запорожской мэрии.

Первыми пройдут ярмарки кваса, торговли баштанными культурами, овощами и фруктами, ярмарки досуга, продажи саженцев, непродовольственных товаров, а также экоярмарки. Стоит отметить, что локации ярмарок будут практически в каждом районе и на каждой улице города. Таких точек будут более почти 400.

Адреса сезонных ярмарок:

o_1fs42iti3scf1kaj1pr915dou7ba

Как ранее писал Inform.zp.ua, в этом году празднование Масленицы или Колодия состоится на территории историко-культурного комплекса “Запорожская Сечь”. В программе весеннего праздника Хортице будут разные активности для гостей, традиционные песни и угощения.

Запоріжці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 12:45:55
  • перегляди: 0

20 лютого в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Громадяни України згадують тих, хто загинув під час Революції Гідності. Пам’ятний день було встановлено указом Президента України ще у лютому 2015 року. Дату 20 лютого обрано не випадково. Адже саме 20 лютого 2014 року загинуло найбільше учасників Революції Гідності – 48. Традиційно у цей день у всіх регіонах України проходять урочистості заходи. Не стало винятком і Запоріжжя. Сьогодні на площі Героїв, біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації, відбувся урочистий захід. На нього зібралися сотні запоріжців. Серед них представники обласної та міської влади, військовослужбовці, молодь, представники релігійних конфесій, учасники АТО/ООС, звичайні запоріжці. Хор Запорізької філармонії виконав Гімн України. Представники релігійних конфесій провели панахиду. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих у боротьбі з агресором захисників України. Учасники заходу поклали квіти та встановили запалені лампадки до пам’ятного знаку Героям Революції Гідності на площі Героїв.

До присутніх звернулися секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, керівник апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, учасник Майдану та АТО/ООС Тимур Книш, а також учні "Січового колегіуму" Ярослав Зобнєв та Андрій Войтенко. Секретар міської ради зазначив, що сьогодні запоріжці вшановують тих, хто віддав своє життя заради гідності та свободи, а також батьків, які втратили своїх дітей, всіх тих, хто загинув на сході України у боротьбі за свободу, цілісність та єдність нашої держави. - Низький уклін цим мужнім, сміливим і гідним людям. Людям з великої літери, які віддали життя за свободу України. Хай шаною для наших Героїв стане вільна, демократична і єдина Україна та мирне небо над нашою державою! У наших з вами силах берегти те, за що українці так жертовно боролися на Майдані, - сказав Анатолій Куртєв.

У Мелітополі завершили реконструкцію будинку для тимчасового проживання майже 100 ВПО

  • 2022-02-20 12:45:54
  • перегляди: 0

Забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб є одним з головних пріоритетів в роботі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Власне, 2022-ий проголошений нею роком надання житла для внутрішньо переміщених осіб. І вже є перші кроки до наповнення цієї обіцянки реальним змістом. Так, на початку лютого Ірина Верещук обговорила поглиблення співпраці із Німеччиною у вирішенні житлової проблеми ВПО.

А днями у місті Мелітополь Запорізької області завершено реконструкцію будинку для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Облаштування житла профінансовано з коштів гранту Уряду Німеччини, наданих через KfW у межах проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VI)», що впроваджує Український фонд соціальних інвестицій.

Роботи тривали з 1 жовтня 2020 року до 28 січня 2022 року. Станом на 15 лютого будинок введений в експлуатацію, підключений до електромережі за постійною схемою, повністю готовий до заселення. Урочисте відкриття об’єкту планується 28 лютого.

Для внутрішньо переміщених осіб у будинку за адресою вул.

Беляєва, 16, надано 24 квартири:

4 однокімнатні;

18 двокімнатних (зокрема 2 квартири для маломобільних груп населення);

2 трикімнатні.

Наразі всі квартири розподілені, визначено для проживання 24 сім’ї. Фактична кількість мешканців становитиме 92 особи. Усі квартири для ВПО розташовані на першому та другому поверхах будівлі. Третій поверх реконструйований коштом міста, він передбачений для надання житла іншим категоріям населення.

До слова, це будівля колишнього дитячого садка, яку не експлуатували, що перебувала в незадовільному стані. Відповідно до проєкту, проведено її перепланування та реконструкцію. Коштом гранту Уряду Німеччини (14,698 млн грн) будівля повністю відновлена з дотриманням самих сучасних стандартів енергозбереження.

У квартирах зроблено якісний внутрішній ремонт. Всі вони повністю оздоблені необхідною сантехнікою, кухонними меблями та побутовою технікою. Поблизу будинку облаштовано дитячий майданчик.

Додамо, що окрім ремонту зазначеного об’єкту, в межах проєкту УФСІ.6 за кошти Уряду Німеччини у м. Мелітополь відремонтовано школу № 4, а також ще один об’єкт житла для ВПО на 4 квартири, який уже заселений.

Нагадаємо, забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб – пріоритет Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук на 2022 рік. На початку лютого вона обговорила поглиблення співпраці із Німеччиною у вирішенні житлової проблеми ВПО.

Крім проєктів, які реалізуються через УФСІ Мінреінтеграції співпрацює з Німецьким Банком розвитку KfW у проєкті із забезпечення й поліпшення умов проживання внутрішньо переміщених осіб, що реалізується на Сході України спільно із Міжнародною організацією з міграції. Також Уряд Німеччини через KfW фінансує проєкт надання пільгових іпотечних кредитів для ВПО.

У центрі Запоріжжя вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні – фото

  • 2022-02-20 12:33:33
  • перегляди: 0

У центрі Запоріжжя на Майдані героїв запоріжці вшанували пам'ять молодих дівчат та хловців, які 8 років тому віддали свої життя за майбутнє України.

https://www.youtube.com/watch?v=BdCEoTsNZgY

Небайдужі містяни прийшли до меморіалу Героїв Небесної сотні з квітами та шаною. Журналістка Regionnews була серед них.

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого. Відповідний Указ підписав п'ятий президент України 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

ВІсім років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

Зазначимо, протягом усього дня запоріжці йдуть до меморіалу.

В Запорожье мужчина упал с грузовика и получил травмы

  • 2022-02-20 12:00:33
  • перегляди: 0

Несчастный случай произошел в центре Запорожья. С многочисленными травмами пострадавшего госпитализировали в больницу.

Пресс-служба областного центра экстренной медицины сообщает, что 19 февраля в Запорожье по ул. Ферросплавной мужчина 43 лет упал с грузовика с высоты 3 метров.

На месте происшествия работала 1 фельдшерская бригада. Пострадавший получил закрытую черепно-мозговую травму, сотрясение головного мозга и был госпитализирован в больницу.

В Запорожье 20 спасателей тушили пожар в жилом доме

  • 2022-02-20 11:54:20
  • перегляди: 0

Вчера вечером, 19 февраля, произошел пожар в двухэтажном доме в Тираспольском переулке Шевченковского района города.
Об этом сообщили в пресс-службе ГСЧС в Запорожской области, передает 061.
Известно, что огнем охватило пристройку и частично деревянные конструкции крыши двухэтажного жилого дома на общей площади 25 квадратных метров
На место происшествия выехали 20 спасателей с 5 единицами техники. Им удалось полностью потушить пожар почти за 50 минут.
На сегодняшний момент причина пожара устанавливается. По факту происшествия правоохранители проводят расследование.

Как ранее сообщал 061, жители высотных домов в Запорожье просят горсовет помочь с финансированием систем пожаротушения

В Мелитополе социальное такси можно вызвать онлайн - кто может воспользоваться услугой

  • 2022-02-20 11:51:31
  • перегляди: 0

В Мелитополе вызвать социальное такси можно удаленно - достаточно оставить заявку на сайте. Кто может воспользоваться услугой, разъяснили в Центре предоставления социальных услуг и медицинской реабилитации.

- Транспортной услугой «Социальное такси» могут воспользоваться дети с инвалидностью и люди с инвалидностью, получающие услуги в отделениях Центра, - сообщается на сайте КНП. – Заказать авто можно два раза в месяц. Исключением может быть транспортировка людей для получения медицинских процедур и другие частные случаи.

Заказать авто можно для поездки в социально значимые объекты, например органы государственной власти и органы местного самоуправления, учреждения здравоохранения и пр. А вот перевозка людей с инвалидностью в магазины и на рынки, другие учреждения с целью решения бытовых вопросов не осуществляется.

Заявка на авто нужно подать диспетчеру не позднее, чем за три дня до планируемой поездки. Прием заявок проводится по телефону 068-92-11-442 (с понедельника по четверг с 9.00 до 16.30, в пятницу с 9:00 до 15:00) и онлайн на сайте Центра ПСУ. Чтобы подать заявку онлайн, перейдите по ссылке и заполните заявку в виде Google-формы. Необходимо будет указать ФИО, номер телефона, дату предоставления услуги, время предоставления транспорта, начальный пункт и пункт назначения, ориентированное время ожидания и пр.

У Запоріжжі родина отруїлася чадним газом: дитина у лікарні

  • 2022-02-20 11:48:38
  • перегляди: 0

У Запоріжжі ледб не сталось лихо — у квартирі будинку на бульварі Бельфорському, що на Правому березі, сталося отруєння 3 осіб чадним газом внаслідок несправності газового приладу.
За інформацією Запорізького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, на місці події працювала 1 педіатрична та 2 фельдшерські бригади. Медична допомога була надана жінкам 24 та 54 років та дівчинці 2,6 років. Дівчинка була госпіталізована до лікарні.
Чадний газ називають «тихим вбивцею» — він не має ані запаху, ані кольору. Нещодавно ледь не померла пара у місті Пологи. Медиків викликали на вулицю Пушкіна. На місці медики дізналися, що постраждали чоловік 35 років та 21-річна дівчина. Отруєння сталося чадним газом. Осінь — пора, коли люди починають опалювати будинки пічками, одна це не завжди безпечно. Молодим людям фельдшерська бригада надала допомогу. І чоловік, і дівчина, були госпіталізовані до лікарні.

Читайте також: У Запоріжжі відбудеться незвичний конкурс: містянам пропонують зробити світлину з легендарною автівкою з кінострічки

В Запорожье ожидается массовое отключение света в понедельник – АДРЕСА

  • 2022-02-20 11:45:37
  • перегляди: 0

В понедельник, 21 февраля, часть Запорожья обесточат для проведения ремонтных работ. Как сообщают «Запорожьеоблэнерго», электричества не будет в дневное время суток.

Перечень адресов был опубликован на сайте предприятия: