Закарпаття - сторінка 2

Відомо, коли школярі Виноградівської громади повернуться до навчання

  • 2022-02-20 15:36:28
  • перегляди: 0

Відновлюється навчання в закладах освіти Виноградівської міської територіальної громади.


На підставі протоколу №3 позапланового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 4 лютого 2022 рроку з метою недопущення поширення захворюваності на COVID-19 та ГРВІ заклади загальної середньої освіти Виноградівської громади були переведені на дистанційну форму навчання по 18 лютого.

За інформацією Виноградівської міськради з 14 по 18 лютого було проведено моніторинг щодо випадків захворювань у закладах освіти серед учнів 1-11 класів. Дані показали, що відсоток захворювань не перевищує допущений епідпоріг.

Таким чином, навчання в закладах освіти Виноградівської міської територіальної громади відновлюється з 21 лютого 2022 року.

Угорські винороби Закарпаття визначили найкраще вино

  • 2022-02-20 15:00:33
  • перегляди: 0




Спілка Угорських виноробів Закарпаття (KMBE) у місті Берегове провела 4-ий конкурс «Найкраще вино Закарпаття». Цього разу на конкурсі був представлений 151 зразок від 31 винороба краю, про це повідомляє Mukachevo.net.

Дегустували вина члени міжнародного журі з Києва, Одеси, Львова, а також з Угорщини, Словаччини та Румунії.

Загалом вісім вин (шість білих, одне рожеве та одне червоне) отримали найвищі оцінки. Переможці отримали право наносити на свої пляшки відповідний знак якості від організації виноробів.

«Більшість із вин були зроблені на дуже гарному професійному рівні. 150 зразків із 31 виноробні. Для мене це хороший досвід для розуміння сучасного рівня виноробства Закарпаття», – зазначила завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеської національої академії харчових технологій Оксана Ткаченко, яка була у складі журі.

Переможцями стали:

Жовтий Мускат, 2020, Орос Руслан
Каберне Совіньйон, 2019, Нодь Ласло
Кюве, 2019, Муска Віталій
Шардоне, 2019, Ковач Олександр
Королівська Леанка, 2021, Винарня Варги
Каберне Фран, 2019, Павлишинець Федір
Фурмінт, 2021, Баркасі Ференц
Фурмінт, 2021, Спілка угорських виноробів Закарпаття

Упродовж тижня закарпатські патрульні спіймали 34 нетверезих водіїв

  • 2022-02-20 14:45:34
  • перегляди: 0

Протягом цього тижня, з 14 до 19 лютого, закарпатські патрульні зафіксували 34 випадки керування у стані наркотичного або алкогольного сп‘яніння. На всіх водіїв патрульні склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування у стані сп‘яніння) КУпАП. Зазначимо, що один з керманичів, які керували у стані сп’яніння, вчинив ДТП. На нього інспектори склали адмінматеріал за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП. Загальна сума штрафів на всіх керманичів склала 799 000 гривень. Про це повідомляє Патрульна поліція Закарпатської області.

На Закарпатті затримали групу іноземців неподалік кордону із Словаччиною

  • 2022-02-20 14:42:33
  • перегляди: 0

Поблизу села Палло Ужгородського району затримали групу іноземців. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України у Facebook.

Чотирьох невідомих осіб прикордонники Чопського загону затримали на околиці села Палло, вони рухалися у бік кордону із Словаччиною. Усі четверо чоловіків виявилися громадянами Непалу, у них були при собі посвідки на тимчасове проживання в Україні. Правоохоронці згодом з’ясували, що іноземці прибули в країну законно, з метою навчання у вишах Харківської та Одеської області.

Чоловіків доправили до прикордонного підрозділу. Після того, як встановлять всі обставини, їх можуть притягти до відповідальності . Їх подальшу долю вирішуватиме суд.

Читайте також:

На Закарпатті затримали іноземця за 30 метрів від українсько-угорського кордону Затримали чотирьох закарпатців, яких підозрюють у організації каналу незаконної міграції Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram

В Ужгороді вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 14:06:17
  • перегляди: 0

У неділю, 20 лютого, Україна згадує трагічні події 2014 року. Це дні, які назавжди увійдуть в нашу історію. Ми ніколи не забудемо про Небесну Сотню – людей, які віддали своє життя під час Революції Гідності. У цей день по всіх містах нашої країни відбуваються меморіальні заходи. Пом’янули загиблих героїв і в Ужгороді. До пам#8217;ятного знаку борцям за свободу і незалежність України біля ректорату УжНУ, запалили пам’ятні лампадки представники обласної та міської влади, духовенства, дипломати та науковці, військовослужбовці та правоохоронці. Представники духовенства відслужили молебень за загиблими. Відтак зазвучав жалобний гімн Майдану – «Пливе кача по Тисині». Після чого усі бажаючі мали можливість запалити свічку пам’яті, таким чином долучившись до меморіальної акції. Христина БІКЛЯН

Міжгірські освітяни-слаломісти повернулись додому у статусі чемпіонів Закарпаття

  • 2022-02-20 13:15:30
  • перегляди: 0

Вчора на базі спортивного комплексу «Катерина», що у Поляні, Мукачівського району, відбулись обласні змагання з гірськолижного спорту (слалом) з-поміж працівників закладів та установ освіти Закарпатської області. Загалом, участь взяли 27 спортсменів, але, попри складні погодні умови, найкращі показники у підсумку продемонстрували саме члени профспілки Міжгірської ТГ. Відтак: з-поміж чоловіків у віковій категорії – до 40 років на другу сходинку п’єдесталу пошани піднявся Анатолій Мандзюк – учитель Міжгірського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1. Срібло також завоював Іван Кіс – тренер ДЮСШ (вікова категорія – 40+). До загальнокомандної скарбнички бронзу внесла Іванна Дурунда – учителька Міжгірського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Августина Волошина. Як наслідок, спортсмени об#8217;єднаної організації Міжгірщини Профспілки працівників освіти і науки України заслужено здобули комплект нагород найвищого ґатунку. Про це повідомляє «Міжгірська Правда»

У Берегові вшанували героїв Небесної Сотні (ФОТО)

  • 2022-02-20 13:06:29
  • перегляди: 0

З цієї нагоди в центрі Берегова біля однойменоої стелли відбувся мітинг-реквієм та покладання вінків до підніжжя монументу.

Вісім років тому ті лютневі дні були сповнені болем, люттю, самопожертвою і відчайдушністю одних та нелюдською жорстокістю інших. Під час Майдану постраждали понад 2 500 осіб, більше 100 із них загинули. Серед полеглих були й берегівчани. Це –Роланд Попович, Михайло Тимощук, Олег Тюріков, Сергій Кузьменко, Шандор Товт, Володимир Бричак, Михайло Кушнір, Василь Гринь.

Учасники мітингу вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

“Немає любові більшої за ту, хто душу покладе за ближніх своїх,- процитувала слово Господнє ведуча заходу, режисер Берегівського українського драматичного театру Ольга Матей.- Наші земляки віддали свої душі та життя за всіх нас, хто зараз тішиться мирним буттям. Отож, завжди пам’ятаймо їх імена та молитвами підтримуймо їх родини і близьких.”

Викладач Берегівської школи мистецтв чарівна Катерина Вохмінцева згадала полеглих задушевною піснею “Нашим героям”.

Учасники зібрання під тужливий щем давньої лемківської композиції “Пливе кача по тисині” поклали кошики живих квітів до підніжжя сакральної локації на знак шани до безсмертного подвигу героїв.

Нагадаємо, В Ужгороді вшанували подвиг учасників Революції Гідності та пам'ять Героїв Небесної сотні (ФОТО)

Керівництво області вшанувало пам'ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 13:00:31
  • перегляди: 0




Сьогодні в Україні вшановують подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні, які стали символом нескореності.

«Усі вони мужньо стояли за право бути вільними у незалежній державі, за право на громадянську позицію та право вибору.

Чимало патріотів поклали своє життя за демократичне майбутнє України. Їхній внесок в історію, вплив на самоідентифікацію, подальшу боротьбу — неоціненний», — наголосив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Біля пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України в Ужгороді духовенство відслужило міжконфесійну панахиду.

Віктор Микита разом із керівництвом облради й міста, представниками депутатського корпусу, родинами загиблих, військовослужбовцями, ветеранами й іншими краянами вшанували полеглих хвилиною мовчання та поклали лампадки.


«Ці трагічні події стали символом незламності та єдності нашого народу і нагадуванням того, якою є ціна свободи.

Схиляємо голови перед героями, які до останнього стояли гідно та безстрашно.

Пам'ять про Героїв Небесної Сотні живе у наших серцях», — підкреслив голова облдержадміністрації.

На Закарпатті вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (Фоторепортаж)

  • 2022-02-20 12:33:27
  • перегляди: 0

В Ужгороді на площі Народній вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Пам’ять Героїв вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України поклали квіти та лампадки.

Що відомо:

День пам’яті Небесної сотні відзначають в Україні вже у восьме. Події 18-21 лютого 2014 року у Києві на Майдані Незалежності стали фінальним етапом Революції Гідності. Читайте нас: у Telegram, Viber та Instagram

На в'їзді в Мукачево сталася ДТП

  • 2022-02-20 12:21:35
  • перегляди: 0

Тут поки з невіомих причин зіштовхнулися Жигулі та позашляховик Рено.

У результаті зіткнення автомобілі зазнали значних механічних пошкоджень.

Наразі очевидці повідомляють, що незначні травми отримав водій Жигулі.

На місці прицювали патрульні, які і встановлюють причини аварії.

Фото спільноти Увага, Радар!

В Ужгороді вшанували подвиг учасників Революції Гідності та пам'ять Героїв Небесної сотні (ФОТО)

  • 2022-02-20 12:00:25
  • перегляди: 0

Уже восьмий рік поспіль 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності у 2014 році, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє нашої держави.

До вшанування подвигу загиблих на Майдані Незалежності сьогодні в Ужгороді долучилися представники влади – області та міста, правоохоронці, священнослужителі, військові, громадськість.

До пам'ятного знаку борцям за свободу і незалежність України біля ректорату УжНУ поклали квіти та запалені лампадки.

Пролунали Державний Гімн України, пісня "Пливе кача". Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, всіх, хто поклав життя за волю, незалежність і свободу України.

Нагадаємо, На Закарпатті за добу дев'ять смертей від коронавірусу: скільки всього людей інфіковані.

З Непалу до Словаччини: Чопські прикордонники затримали на околиці села Палло піших "туристів"

  • 2022-02-20 11:45:33
  • перегляди: 0

Сьогодні вночі, 20 лютого, прикордонники Чопського загону затримали поблизу села Палло Ужгородського району чотирьох чоловіків, що намагалися дістатися сусідньої Словаччини лісом. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише Depo.Закарпаття.

Усі четверо виявилися громадянами Непалу та мали при собі посвідки на тимчасове проживання в Україні. Як згодом з’ясували правоохоронці, іноземці прибули в Україну у законний спосіб начебто з метою навчання у вищих навчальних закладах Харківщини і Одещини.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Після встановлення обставин справи їх притягнуть до відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України. Подальшу долю правопорушників вирішить суд.

Нагадаємо, що поляка, який вже тричі пробував незаконно проникнути в Україну, затримали прикордонники. Чоловік намагався полем перейти зі Словаччини в Україну.

Рятувальники попереджають про небезпеку сходження лавин на Закарпатті

  • 2022-02-20 11:42:39
  • перегляди: 0

Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджає громадян про значну сніголавинну небезпеку у високогір'ях Закарпатської та в горах Івано-Франківської області.

"20-21 лютого на високогір'ї зберігається значна сніголавинна небезпека (3-й рівень)", - йдеться в повідомленні.

Відомо, у яких районах Закарпаття закінчується дистанційне навчання

  • 2022-02-20 11:27:23
  • перегляди: 0

У Берегівській ТГ за підсумками засідання комісії з питань ТЕБ та НС прийняли рішення розпочати навчання з понеділка, 21 лютого, відновити навчання у всіх школах громади та виховний процес у садочках. У Виноградівській територіальній громаді проаналізувавши показники захворюваності серед учнів 1-11 класів, вирішили відновити з понеділка 21 лютого навчання в усіх закладах освіти. Великолучківський сільський голова Василь Коштура повідомив, що з 21 лютого, відновлюють роботу у звичному режимі тільки дитсадки та початкові класи. З огляду на показники захворюваності серед старших школярів, 5-11 класи залишаються на дистанційному. В Ужгороді на засіданні комісії вирішили продовжити дистанційне навчання для 5-11 класів з огляду на показники захворюваності дітей. У початкових класах та садочках триває навчально-виховний процес.