Вінниця - сторінка 2

У Вінниці провели військовий вишкіл для цивільних. Фото та відео

  • 2022-02-20 13:36:46
  • перегляди: 0

20 лютого у Вінниці провели тренінг з військової підготовки для цивільних громадян. На чотирьох локаціях біля колишнього кінотеатру «Росія» інструктори вчили медицини, стрільби, евакуації пораненого з червоної зони, а також як розбирати та збирати автомат. Півсотню вінничан, які прийшли на навчання, розділили на чотири команди. Кожна група зайняла свою позицію. Перед практичним навчанням, для усіх провели інструктаж. До речі, навчання проводили бійці полку «Азов». На першій локації вінничан вчили розбирати і збирати автомат. На другій локації – як проводити евакуацію пораненого з червоної зони. Застосовували різну техніку – медичні ноші ще з часів Другої світової війни, сучасні ноші, а також техніка перетягування людини на собі. На третій локації вінничани могли навчитися базових навичок поводження зі зброєю. Взявши до рук макети автоматів, люди вчилися правильної постави, розворотів. На третій локації люди навчалися надавати собі та іншим медичну допомогу при критичній кровотечі. Учасникам вишколу насамперед розповіли покроковий план дій із постраждалим. Такі ж самі вишколи проходять у різних містах України під загальною тезою «Не панікуй. Готуйся!» Завдання – дати основні навики, які можуть людині знадобитися в екстремальній ситуації. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info

На Вінниччині безвісти зникла жінка разом з п’ятьма дітьми

  • 2022-02-20 13:27:38
  • перегляди: 0

Поліція Вінниччини розшукує 36-річну Ярченко Вікторію Володимирівну, жительку села Немія Могилів-Подільського району, і п’ятьох її дітей. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на преслужбу поліції Вінниччини.

У вівторок, 15 лютого, близько 8:00 жінка разом із своїми трьома дочками і двома синами, серед яких двохмісячне немовля, пішла з дому і не повернулася. Мобільні телефони розшукуваної жінки і її старших дітей вимкнені.

Громади Вінницької області спрямували 21 мільйон гривень на територіальну оборону

  • 2022-02-20 13:24:53
  • перегляди: 0

З бюджету територіальних громад Вінницької області додатково профінансують заходи з розгортання територіальної оборони в Вінницькій області.

На території області розгортається бригада із семи батальйонів, з 70 відсотковим комплектуванням штату, від вимог воєнного стану.

На заходи з організації Територіальної оборони Вінницької області місцеві громади вже виділили 21, 243 мільйона гривень. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зазначив у повідомленні у Фейсбуці, що найближчим часом, до 25 лютого – відбудуться сесії ще у шести громадах. На яких теж виділять кошти.

Чекаємо на рішення: Тульчинської міської ради, Городківської селищної ради, Немирівської міської ради, Яришівської селищної ради, Глуховецької селищної ради, Козятинської міської ради.

Кошти будуть використають на підготовку територіальної оборони та залучення населення України до участі в русі національного спротиву.

В Виннице задержали преступную группу, которая воровала деньги с банковских счетов

  • 2022-02-20 13:03:23
  • перегляди: 0

В Виннице сообщили о подозрении членам преступной группировки, которые с помощью мошеннической схемы присваивали банковские средства горожан.

Организовал этот преступный промысел 30-летний винничанин.

Напомним, в конце ноября прошлого года СБУ сообщила о пресечении деятельности группы мошенников, которые в Винницкой области организовали схему завладения деньгами клиентов украинских онлайн-магазинов. Сообщалось о десятерых участниках афер, часть из которых являются заключенными Винницкой тюрьмы.

Своей незаконной деятельностью аферисты промышляли не менее трех месяцев, а их улов составлял порядка 100 тысяч гривен ежемесячно, которые, по информации силовиков, расходовались на содержание представителей мира криминала.

Аферисты втирались в доверие клиентов, представлялись сотрудниками торговой платформы и предлагали заполнить регистрационную форму для отправки якобы купленного товара. После этого клиентам отсылали ссылку на созданный фишинговый (поддельный) сайт, который был визуально похож на настоящий. В итоге злоумышленники получали доступ к реквизитам платежных инструментов. После этого деньги выводили на специально подготовленные банковские карты или кошельки небанковских платежных систем.

Нацгвардійці у Вінниці провели для молоді заняття із домедичної підготовки

  • 2022-02-20 12:21:40
  • перегляди: 0

Бойові медики полку ім. Богуна завітали до студентів Подільського Науково-технічного ліцею для обдарованої молоді, щоб навчити їх надавати першу домедичну допомогу.

Про це повідомили на сторінці військової часини 3028 у Фейсбуці.

«Студентам сподобалися такі заняття, вони з захватом і цікавістю практикувалися накладати турнікети, надавали самодопомогу та допомагали товаришам – умовним постраждалим. Усі з цікавістю повторювали маніпуляції та перепитували медиків, які із задоволенням допомагали учням виправляти помилки».

Під час занять гвардійці навчали студентів азам тактичної медицини, навчили накладати турнікети, тампонувати проблемні зони за допомогою марлі та бандажа при масивній кровотечі, показали як оглядати грудну клітину на проникаючі поранення та відпрацьовували техніку виносу пораненого в укриття.

На Вінниччині вшанували пам`ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 12:03:39
  • перегляди: 0

20 лютого вісім років тому на Майдані Незалежності в Києві відбувся наймасовіший розстріл учасників Революції Гідності. Тепер ця дата в українському календарі стала днем скорботи за загиблими та вшанування їхнього подвигу.

У Вінниці в День Героїв Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм й урочисте покладання квітів до скульптурної композиції «Дерево Свободи».

У церемонії взяли участь голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та його заступники, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, представники виконавчого апарату обласної Ради та співробітники облдержадміністрації та Вінницької міської ради, депутати обласної та міської рад, військові, поліцейські, ветерани, учасники АТО/ООС, духовенство, жителі та гості міста.

Хвилиною мовчання та спільною молитвою присутні вшанували пам’ять Героїв, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за європейське майбутнє України. Серед них – п`ятеро уродженців Вінницької області: вінничанин Максим Шимко, жмеринчани Валерій Брезденюк і Леонід Полянський, Юрій Нечипорук із Хмільника та Роман Оліх із села Гибалівка.

Перед учасниками мітингу-реквієму виступили родичі загиблих героїв: мати Максима Шимка Зоя Кузьменко та донька Валерія Брезденюка Юлія Брезденюк.

На знак шани Героям на Майдані Небесної Сотні пролунали військові залпи та гімн України. У храмах області відбуваються поминальні та заупокійні богослужіння, панахиди за Героями Небесної Сотні.

Стежте за новинами у Теlegram.

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.

Вінничани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 2022-02-20 12:00:31
  • перегляди: 0

Цього дня у Вінниці до бронзового монументу «Дерево Свободи» прийшло чимало людей, аби вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, які стали захисниками свободи та честі.Серед загиблих під час подій на Майдані і троє наших земляків: Максим Шимко, Валерій Брезденюк і Леонід Полянський. Усім посмертно присвоїли найвищу державну нагороду – Герой України.

На мітингу-реквіємі були присутні рідні та близькі загиблих Героїв.«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять наших рідних, наших Героїв. Мій син, Максим Шимко, дуже любив Україну. Він, як інші Герої Небесної Сотні, пішов захищати волю своєї батьківщини. Вони не могли стояти осторонь тих подій. Вони відстоювали свободу нашої України. Українці – сильна нація, ми вміємо зібрати свою силу в кулак і дати гідну відсіч ворогу», - каже мати Героя України Максима Шимка Зоя Кузьменко.«Вісім років промайнуло від тих трагічних подій, які перевернули історію України. Наші рідні житимуть, поки житиме про них пам'ять. Поки ми пам’ятатимемо їх подвиг, безстрашність, сміливість та відчайдушність», - говорить донька загиблого Героя України Валерія Брезденюка Юлія БрезденюкЦього дня гірлянди з квітів поклали і до пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО/ООС та до мультимедійної Стели Пам’яті, що на Європейській площі.Довідка:Згідно з Указом Президента України з 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні. Вісім років тому на Майдані Незалежності у Києві відбувся наймасовіший розстріл учасників Революції Гідності. Найтрагічніші події припали на 18-20 лютого. Щороку у ці дні українці згадують і вшановують загиблих патріотів, які ціною власного життя назавжди змінили хід історії нашої держави.

Покладанням квітів та молебнем у Вінниці вшанували пам’ять героїв Небесної сотні

  • 2022-02-20 11:09:42
  • перегляди: 0

У Вінниці на Майдані Небесної Сотні військові, містяни та влада хвилиною мовчання згадали всіх, хто загинув під час Революції гідності. Далі – пролунали військові залпи та гімн України. По тому присутні поклали квіти до бронзового “Дерева свободи”.

За підрахунками Суспільного до вшанування пам'яті героїв Небесної сотні долучилися понад сотня людей. Серед вінничанка Лариса Віхренко.

"Це дуже важлива подія для нашого покоління. Дуже шкода молодих людей, що вони пішли з життя", — каже вінничанка Лариса Віхренко.

Читайте також: "Ангели пам’яті". У Вінниці відбулась акція, присвячена Героям Небесної Сотні

Протистояння на Майдані Незалежності з 18 по 21 лютого 2014-го року у Києві стали завершальним етапом Революції Гідності. Офіційно встановлено 107 жертв Революції гідності. Більшість героїв “Небесної сотні” померли від вогнепальних поранень 20 лютого 2014 року.

Серед загиблих на Майдані троє з Вінниччини — це Максим Шимко, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський.

Максим Шимко був учасником клубу історичної реконструкції "Білий вовк". Загинув 20 лютого під час розстрілу майданівців снайперами на вулиці Інститутській. Йому було 34 роки. Валерій Брезденюк — художник, працював у техніці ебру. Створив понад 500 картин. Загинув 18 лютого 2014-го під час мітингу в Києві наЄвромайдані. Валерію Брезденюку було 50. Залізничник Леонід Полянський — був на Майдані Незалежності від початку протистояння. Став членом Самооборони Майдану. Загинув 20 лютого, внаслідок вогнепального поранення в груди. Йому було 38. Читайте також

"Кожен раз Майдан має інший образ". Спогади Прохаська про революції 1991, 2004 та 2014 років

8 років Євромайдану. Які заходи заплановані до Дня Гідності й Свободи

"Ми стояли на Майдані, щоби не бути худобою, загнаною у стійло". Спогади Валерія Харчишина

В угіддях Тульчинського держлісгоспу зросла кількість диких тварин

  • 2022-02-20 10:24:30
  • перегляди: 0

Кіт лісовий – відтепер офіційний мешканець і в лісах Тульчинщини. Лісівники кажуть, що і раніше помічали цього червонокнижного хижака. Однак лише зараз даний факт вперше підтвердив облік тварин в мисливських угіддях Тульчинського лісомисливського господарства.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницького ОУЛМГ.

Облік диких тварин (парнокопитних, хутрових) проводять щороку наприкінці січня – на початку лютого працівники лісової охорони, єгерської служби та мисливствознавці.

За результатами «зимового перепису» в угіддях лісомисливського господарства нараховується 160 кабанів, 1010 козуль, 1388 зайців-русаків, 175 куниць лісових, 134 тхори, 167 борсуків, 68 видр, 172 куріпки сірої, 213 фазанів звичайних (переважна більшість – у Піщанському лісництві), 6 ланей, 4 особини кота лісового, 97 лисиць, 5 вовків (хижак зафіксований у Заболотненському та Кирнасівському лісництвах).

Облік встановив збільшення у порівнянні з минулим роком чисельності козулі, борсука. На ріст кількості кота лісового, можливо, позитивно впливає збільшення кормової бази, висловлюють припущення мисливствознавці. Цього представника зникаючого виду тульчинські лісівники часто зустрічають в угіддях, попри те, що кіт лісовий – досить обережний звір і веде переважно нічний спосіб життя. На фото – знімок з приладу нічного бачення (тепловізора), зроблений під час здійснення рейдів з метою охорони мисливських угідь.