Тернопіль - сторінка 2

Учні з Тернопільщини зібрали українським бійцям засоби гігієни

  • 2022-02-20 15:54:44
  • перегляди: 0

- Кожен вклав частинку своєї любові і поваги нашим захисникам. Дякуємо усім освітнім закладам Байковецької громади, що долучились до нашої благодійної акції. Разом -ми сила, - пишуть в соцмережі на сторінці громади.

Також діти доповнили зібране тематичними малюнками для бійців зі словами вдячності і пошани.

Пам'ять Героїв Небесної Сотні вшановують у тернопільському музеї національно-визвольної боротьби

  • 2022-02-20 15:42:28
  • перегляди: 0

Виставка з унікальними експонатами. У тернопільському музеї національно-визвольної боротьби діє експозиція до Дня пам'яті Героїв Небесної сотні.

Директор музею Євген Філь розповідає, що частина експонатів — це література зі спогадами учасників тих подій. В експозиції представлені рідкісні книжки про Євромайдан, адже установа співпрацює з Українським інститутом національної пам'яті і отримує всі тематичні видання.

Окрім цього, на виставці можна оглянути портрети загиблих патріотів із Тернопільщини. Кожен із земляків був сміливою, мужньою, всебічно розвиненою особистістю.

Подробиці - у відео.

У Тернополі актори, які пройшли кастинг, готуються до зйомок кількох короткометражок

  • 2022-02-20 14:45:30
  • перегляди: 0

Спробувати себе в акторському мистецтві приходили як студенти театрального факультету, так і люди зовсім інших професій.

- Ми шукали молодого активного актора, який зможе зіграти у сюжеті про GPS Навігатор, що намагається вбити кур’єра, - розповідає режисер. - Не обов’язково він має бути професіоналом, адже інколи серед аматорів можна знайти неабиякі таланти. У результаті ми відібрали 5 найкращих претендентів, серед них згодом визначимо героя цієї стрічки. Усі інші актори будуть задіяні у наступних сюжетах.

Як писав «Терен» раніше, Макс з командою планує знімати дві стрічки тривалістю 7 хвилин щомісяця. Тож усі відібрані претенденти будуть героями наступних робіт циклу короткометражок. Втілюють ідею ініціатори проекту за власні кошти.

Фото режисера

У Тернополі вже готуються до святкування Дня міста

  • 2022-02-20 14:39:21
  • перегляди: 0

У Тернoпільській міській раді вже гoтуються дo відзначення Дня міста. На чергoвoму засіданні викoнавчoгo кoмітету виділи кoшти для цих пoтреб.

«Кoшти передбачаємo для належнoгo відзначення святкoвих пoдій, в тoму числі Дня міста, а такoж для забезпечення належнoгo перебування в місті українських делегацій, – дoпoвів Іван Хімейчук, заступник міськoгo гoлoви-керуючий справами. – Сума на рівні пoпередньoгo рoку. Цей прoект рішення підгoтoвлений відпoвіднo дo рішення, яке булo прийнятo на сесії».

Відпoвіднo дo прийнятoгo на викoнкoмі рішення на святкування Дня міста виділять пoнад 360 тисяч гривень. На прийняття делегацій передбаченo 85 тисяч гривень: сoрoк тисяч гривень для oплати пoслуг щoдo прoживання делегацій і сoрoк п’ять тисяч гривень для oплати пoслуг з харчування делегацій.

Безпoсередньo на святкoві захoди дo Дня міста виділять двісті тисяч гривень. А ще сімдесят шість тисяч гривень витратять на придбання пoдарункoвoї прoдукції.

Понад 100 тисяч гривень вкрали у трьох жителів Тернопільщини

  • 2022-02-20 14:21:28
  • перегляди: 0

Троє жителів Тернопільщини стали жертвали інтернет-шахраїв. Загалом у людей вкрали понад 100 тисяч гривень.
Вияснилося, що краяни купували через сайти-оголошень різні товари, який не отримували. Також після покупок з їх електронних гаманців зникали всі заощадження.
“Аферисти надсилали краянам фішингові-повідомлення, де громадяни вводили реквізити своїх банківських рахунків та коди доступу. Як наслідок, житель Тернополя втратив 20 000 гривень, інший – майже 34 000 гривень, а мешканець Кременецького району 79500 гривень”, – повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.
Відомості про події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
Поліцейські нагадують, що такий вид шахрайства називається фішингова атака – це спроба отримати особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом. Зазвичай, вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які користувач відвідує. Наприклад, на електронну пошту може прийти лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.
Зловмисники в посиланні просять вказати такі дані:

Імена користувача та паролі;

Номери соціального страхування;

Номери банківських рахунків;

PIN-коди (особисті ідентифікаційні номери);

Номери кредитних карток;

Дівоче прізвище матері;

День народження.

Тернопільська облрада підтримала ініціативу Івана Чайківського щодо зниження цін на продукти харчування

  • 2022-02-20 14:18:27
  • перегляди: 0

На позачерговій сесії Тернопільської обласної ради, серед іншого, говорили і про продовольчу безпеку держави.

Депутати звернулися до керівництва країни з закликом підтримати ініціативу народного депутата від Тернопільщини Івана Чайківського щодо тимчасового запровадження 0% ставки ПДВ на продукти харчування.

"Це дасть змогу знизити ціни на продукти харчування в наших магазинах і підтримати українського товаровиробника. Це означає, що будуть нові робочі місця, збільшаться зарплати, надходитимуть податки в бюджет і буде підтримка нашої армії",— Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

"Це питання важливе, адже з нагнітанням інформаційної істерії,дуже зросли ціни. Тому необхідно підтримати наших громадян. Саме нульове ПДВ буде впливати на зниження цін, особливо на соціально-значимі продукти", — Олег Боберський, уповноважений представник депутатської фракції «За майбутнє» у Тернопільській обласній раді.

Нагадаємо, законопроєкт 7023 ініційований депутатською групою «Партія «За майбутнє» уже зареєстрований у Верховній Раді. Якщо парламентарі його підтримають, то нульове ПДВ на продукти харчування діятиме в нашій країні до 1 січня 2023 року.

На «Дружбі» у Тернополі ДТП: авто в’їхало в стовп (фотофакт)

  • 2022-02-20 14:18:25
  • перегляди: 0

На вулиці Миру у Тернополі автомобіль на повороті в’їхав в бетонний стовп.

Подія трапилася на перетині вулиць Миру і Дружби. Не впоравшись з керуванням, водій іномарки, в’їхав в стовп.

Транспортний засіб зазнав незначних пошкоджень. На місці працюють патрульні, вони встановлюють деталі інциденту.

За скільки у Чорткові можна купити квартиру: найнижчі та найвищі ціни

  • 2022-02-20 14:12:26
  • перегляди: 0

Новини Чорткова: У Чорткові є небагато квартир, які можна купити. Через це і ціни на квартири в місті практично аналогічні, як і у Тернополі.

Про це повідомляють Тернопільські події.

Найдешевшу 1-кімнатну квартиру в Чорткові продають за 11 тис. доларів. Її площа 35 квадратних метри. Будинок розміщений на вул. Залізничній. Судячи з фото, квартира потребує ремонту.

Ще одну квартиру продають у частині одноповерхового будинку. Її площа - 33 кв. м. Коштує вона 13 тис. доларів. Судячи з фото приміщення потребує ремонту.

Квартиру з ремонтом продають на вул. Коновальця у 4-поверховому житловому будинку. Площа квартири - 33 кв.м, ціна - 13 тис. доларів.

Двокімнатна квартира, площею 44 кв. м та за ціною 17 тис. доларів продається в районі залізничного вокзалу.

У центрі Чорткова двокімнатну квартиру, площею 63,7 кв. м. продають за 17,5 тис. доларів

Також трикімнатну квартиру у Чорткові, площею 100.4 кв. можна купити за 22 тис. доларів.

Найдорожчу квартиру в Чорткові продають за 127 тис. доларів. Це - дворівнене приміщення, площею 190 кв. м.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

На Тернопільщині зменшилась кількість хворих на коронавірус: статистика за сьогодніНа Тернопільщині ледь не замерзла жінка: її рятують медикиУ Тернополі авто збило на переході 16-річну дівчину

Прапор України на церемонії закриття Олімпіади нестиме спортсменка з Тернопільщини

  • 2022-02-20 13:54:29
  • перегляди: 0

Прапор України в руках біатлоністки з Тернополя. Олені Білосюк доручили почесну місію під час урочистої церемонії закриття Олімпіади в Пекіні. Вона буде прапороносцем.

Олена через позитивний тест на коронавірус змогла взяти участь лише в одній гонці на Іграх у Пекіні. Вона з партнерками по команді фінішувала сьомою в естафеті.

"Це вже мої четверті Олімпійські ігри і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього. Дякую!", - заявила Олена.

Церемонія закриття пройде 20 лютого о 14:00 за київським часом.

На Тернопільщині ледь не замерзла жінка: її рятують медики

  • 2022-02-20 13:30:33
  • перегляди: 0

Новини Тернопільщини: У Тернопільській області медики рятують жінку, яка ледь не померла через переохолодження.

Про це повідомив генеральний директор Центру екстреної медичної допомоги Тернопільщини Михайло Джус.

Інцидент стався у с. Великі Дедеркали. 45-річну жінку діагнозом загальне переохолодження, у стані алкогольного сп’яніння жінку, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у Шумську райлікарню.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

У Тернополі авто збило на переході 16-річну дівчинуУ Тернополі оштрафували хлопця через нецензурну лайкуУ Тернополі оштрафували чоловіка, бо він в центрі міста продавав алкоголь

Небесна сотня Тернопільщини. Поіменно. Кожен.

  • 2022-02-20 13:18:25
  • перегляди: 0

Вони віддали найдорожче — життя. За те, що хотіли жити у вільній та незалежній країні… Українці вшановують пам’ять полеглих Героїв Майдану. Серед них є і наші земляки – Василь Аксенин, Назар Войнович, Устим Голоднюк, Олександр Капінос, Ігор Костенко, Василь Мойсей і Тарас Слободян. Згадаймо разом історії цих хлопців і особистий подвиг кожного з них.

Василь Аксенин народився 4 лютого 1962 року в селі Литячі Заліщицького району. Останні роки проживав у Чернівцях.

Він був важко поранений у Києві під час розстрілу демонстрантів 20 лютого. Того дня від ранку не було телефонного зв’язку, а потім рідним подзвонили з лікарні: «Поранений…». Травми отримав майданівець дуже важкі: була пробита черевна порожнина, пошкоджена тазостегнова кістка. Василь переніс кількагодинну операцію. Наприкінці лютого його відвезли до Польщі на лікування. У Польщі від отриманих ран він помер.

Войтович Назар – наймолодший воїн Небесної сотнi. Народився у селі Травневе Збаразького району. Єдина дитина в сiм’ї. Вiн навчався на третьому курсi Тернопiльського кооперативного коледжу. Мрiяв стати дизайнером,

любив малювати. Часто зображав козакiв, калину, тризуб, мав дуже добрi оцiнки з історії, цiкавився природознавством, любив їздити на екскурсiї. Мрiяв мандрувати, пiзнавати, завжди хотiв бути в центрi всiх подiй.

Ще в середу, 19 лютого, Назар був на парах, а ввечерi мав вiднести до автобуса, що їхав на Київ, речi для друзiв i троюрiдного брата, якi в цей час перебували на столичному Майданi. У четвер вранцi його близьким зателефонували i повiдомили, що Назар убитий. Коли вчителі хлопця спробували додзвонитися за його номером, то почули від жiнки-волонтерки: тіло Назара у Михайлiвському соборi. Виявилося, що він не мав нiкуди їхати. Та в останню хвилину вирушив на Майдан.

20 лютого Назар загинув на барикадах вiд снайперського пострiлу. Куля влучила в щоку. На момент вбивства йому було всього 17 років.

У рідній школі хлопця відкрили музей Героя Небесної сотні, де зберігаються речі, які були з ним на Майдані.

Устим Голоднюк родом зі Збаража. Йому було 19 років. У ніч на 30 листопада 2013 року під час розгону студентського Майдану Устиму розбили голову. Тоді наклали 12 швів.

Незважаючи ні на що, він повернувся. Знайомим сказав, що нічого не боїться і буде на Майдані. Але «небо впало».

«Рабів до раю не пускають», – такими є останні слова, які залишив на своїй сторінці в соцмережі Устим. Хлопець навчався у Бережанському агротехнічному інституті, а перед тим закінчив Львівський військовий ліцей імені Героїв Крут. Мріяв відкрити свою справу, жити гідно, заробляти добре, аби забезпечувати майбутню сім’ю. На Майдані був від 21 листопада, майже постійно. Заїжджав додому на два-три дні – і знову до Києва. Того дня, коли хлопець загинув, батько приїхав по нього до Києва, аби забрати додому перепочити. Близько дев’ятої ранку поговорив із сином по телефону, просив бути обачними. Уже об 11-й годині вони мали рушати в дорогу. Устим сказав побратимам: «Ще один раз йду в атаку – і додому». 20 лютого снайпер поцілив Устимовi Голоднюку в голову – просто в блакитну каску миротворця ООН…

У його честь відкрили меморіальну дошку на фасаді рідної школи, а також музей, куди передали його особисті речі. Міська рада присвоїла Устиму звання почесного жителя міста Бережани (посмертно).

Олександр Капінос – 29-річний фермер з Кременця, мав наречену, з якою зустрічався на Майдані. У 2012 році витримав 12 днів без їжі на знак протесту проти «мовного закону». Любив працювати на землі, також організовував патріотичні табори для дітей і молоді, створив власну громадську організацію. На Майдан Сашко їздив періодично. «Було стільки скепсису щодо майбутнього Майдану: люди могли розійтися, його могли розігнати. Але Сашко вірив тільки в добре», – розповідала журналістам його подруга Оксана. Під час сутичок на Грушевського 18 лютого Сашко був сильно поранений. Його госпіталізували, але в лікарні він помер. У рідному селі збудували пам’ятник Герою, а його іменем назвали рідну школу.

Ігор Костенко – 22-річний активіст Майдану. Був студентом-географом і спортивним журналістом. Також хлопець був активним редактором української Вікіпедії, написав понад 280 статей, зробив понад 1600 редагувань. Був убитий 20 лютого в районі Жовтневого палацу. За словами його друга Володимира, який переносив тіло Ігоря, його ноги були побиті «так, що їх можна було зав’язати на вузол».

Хлопець – родом з села Зубрець Бучацького району. Ігоря Костенка було посмертно визнано кращим вікіпедистом та освітянином року.

Василь Мойсей навчався на четвертому курсi в унiверситетi розвитку людини «Україна». Мав здобути спецiальнiсть – фiзична реабiлiтацiя. Василя побратими згадують як веселого, товариського хлопця. Приїхав на Майдан у Київ у ніч з 18 на 19 лютого. Вранці 20 лютого на Інститутській вулиці у нього влучив снайпер. Хлопця не врятувало те, що він був у цивільному бронежилеті. За словами побратимів, коли його витягнули з поля бою, останнiми його словами були: «Я всiх вас люблю». Помер хлопець у 17-й лікарні Києва від вогнепального поранення у груди. Друзі згадують, що він був щирий, веселий, любив подорожувати мiстами України зi своєю коханою. Його брат – священик, і Василь теж був вiруючою людиною. Мама i сестра, якi працювали за кордоном, не раз пропонували йому поїхати до Iталiї. Проте хлопець був переконаний, що робити Європу слiд в Українi. Казав, що варто скинути злочинну владу, i тодi українцi заживуть, як у вiльнiй, цивiлiзованiй європейськiй країнi. Василь місяця не дожив до своїх 22 років.

Тарас Слободян народився 10 грудня 1982 року. Жив у Тернополі. Точної дати смерті активіста не встановлено. Хлопець перебував на Майдані у Києві, проте, потім безслідно зник (з грудня місце перебування було невідоме). Його закатоване тіло знайшли аж у березні на Сумщині в лісі.

Жителі Тернопільщини можуть послухати, як звучав Майдан

  • 2022-02-20 13:00:28
  • перегляди: 0

Вони розпитали музикантів, які виступали на сцені і на барикадах.

- Своїми спогадами того часу поділилися Леся Рой, Юрко Журавель, Іван Леньо, - розповідають автори аудіофільму.

Також творцям аудіофільму вдалося знайти і записати piano-екстреміста, піаністку Антуанетту Міщенко та трубача Костянтина, які грали на вулицях Майдану у часи штурму, ескалації та відпочинку.

Як звучав Майдан можна послухати в новому подкасті «Майдан. Історія у звуках» від Радіо Промінь: https://band.link/VuVvP

У Тернополі діє 40 колонок-качалок води для потреб мешканців міста

  • 2022-02-20 12:54:28
  • перегляди: 0

У Тернополі діє 40 колонок-качалок, звідки мешканці міста можуть набирати воду для власних потреб, а також у разі планових промивань водопровідних мереж чи ремонтних робіт на насосних станціях.
Як повідомляють у КП «Тернопільводоканал», виробничі підрозділи підприємства контролюють їх справність, а лабораторія хіміко-бактеріологічного контролю комунального підприємства щокварталу відбирає проби води з колонок.
Адміністрація КП «Тернопільводоканал» просить тернополян дбати про ці засоби водопостачання та повідомляти про несправність трубчастих колодязів диспетчерам аварійної служби за номерами: (0352)51-97-58, +38(050)437-43-53.
Отож, набирати воду тернополяни можуть у діючих колонках-качалках, що знаходяться за адресами:

вул. Білецька, 19;

вул. Броварна, 10;

вул. Бродівська, 6;

вул. Валова, 7;

вул. Гребінки, 12;

вул. Грушевського, 9;

вул. Дружби, 6;

вул. За Рудкою, 39;

вул. Збаразька, 3-5;

просп. Злуки, 55;

вул. Квітова, 17;

вул. Квітова, 12;

вул. Є.Коновальця, 20;

вул. Корольова, 8;

вул. О. Кульчицької, 9;

вул. Куток, 16;

вул. Лесі Українки, 33;

вул. Лозовецька, 4;

вул. Лучаківського, 10;

вул. Микулинецька, 48;

вул. Молодіжна, 14;

вул. Мостова, 13;

вул. Над Яром, 8;

вул. Полковника Нечая, 4;

вул. Ю. Опільського, 12;

вул. Князя Острозького, 45;

вул. Пушкіна, 5;

вул. Стадникової, 19;

вул. Садова, 18;

вул. В. Стуса, 6;

вул. Тернопільська, 2;

вул. Генерала М.Тарнавського, 2;

вул. Фестивальна, 20;

вул. Чалдаєва, 1;

вул. Чалдаєва, 15;

вул. Чернівецька, 13;

вул. Героїв Крут, 11;

вул. Чумацька, 25;

вул. Яблунева, 3;

вул. 15 Квітня, 5.

Небесна Сотня: школярі Тернопільщини представили відео, яке доведе до сліз (фото, відео)

  • 2022-02-20 12:30:27
  • перегляди: 0

З метою гідного вшанування подвигу полеглих учасників Революції Гідності школярі Коцюбинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, що на Тернопільщині, зняли тематичний відеоролик, відтворюючи криваві події 2014 року. Адже саме 20 січня 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше учасників акцій спротиву – 48 осіб.

- Діти надзвичайно переживали і входили в роль, відтворюючи події того часу. Переконаний, що молодь дуже глибоко пройнялася цим дійством та серйозно поставилися до кожного епізоду. Ми намагалися зробити все з дотриманням карантинних норм. Відбулося три репетиції, на яких спочатку розказували учням факти очевидці, які були на Майдані. На репетиціях не вистачало реквізиту та спеціальних засобів. Це не професійні актори, а звичайні школярі сільської школи, але вони зробили все те, аби вийшло якнайкраще. Вважаю, що саме такі дійства мають найкращий виховний момент нашого покоління, – ділиться ініціатор ідеї та директор будинку культури у с. Коцюбинці Сагайдак Роман.

Небесна Сотня України - сини, що в небо відлетіли

Герої Небесної Сотні власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній,

демократичній і суверенній державі. Усі Герої залишаться в пам’яті народу назавжди, є гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

- Вважаю, що схожі дати варто пам’ятати, як і всіх Героїв Небесної Сотні. Під час зйомок відео в кожного були мурашки, адже ми, наче, особисто проживали ті страшні події 2014 року. Після цього ще довго обговорювали всі моменти із стурбованістю та переживанням. Дорослі, школярі й маленькі дітлахи повинні повсякденно вшановувати пам’ять кожного, хто віддав своє життя за мир в нашій країні, – розповідає журналістці «Терену» один з учасників Володимир Цабан.

Участь взяли понад 20 школярів

Участь у театралізованому відтворенні подій взяло понад 20 учнів Коцюбинецької школи. По закінченню зйомки, відбувся загальношкільний захід «Небесна Сотні України – сини, що в небо відлетіли», організований Світланою Михалків.

Вшанування подвигу учасників Революції Гідності

Реконструкція подій на Майдані

Зйомка та монтаж: учениця 11 класу Коцюбинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Олеся Миськів.

Довідково Пам’ятний день встановлено Указом Президента України 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» з метою увічнення великої людської,

громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом.

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Окрім українців, жертвами режиму Януковича стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні.

104 Героям Небесної Сотні було посмертно присвоєно звання Героїв України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Євроатлантичної спільноти.

Відео й фото надані співрозмовниками

Тернопільська міська комунальна лікарня №3 отримала 20 функціональних ліжок

  • 2022-02-20 12:27:26
  • перегляди: 0

20 функціональних медичних ліжок з матрацами та приліжковими тумбами отримала Тернопільська міська комунальна лікарня №3» від Благодійного фонду «Світло реформації».

Ліжка, які передали лікувальному закладу, двох типів - для використання у реанімаціях і в звичайних палатах. Призначені вони для належного процесу лікування і реабілітації пацієнтів та є надзвичайно необхідними для лікарні.

Найближчим часом у заклад охорони здоров’я передадуть ще 17 таких ліжок.

Звернемо увагу, що у 2021 році 20 функціональних ліжок від БФ «Світло реформації» отримала також Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня. Благодійний фонд допомагає також з придбанням необхідного медичного обладнання для міських лікувальних закладів та надає гуманітарну допомогу малозабезпеченим верствам населення, церквам, навчальним і соціальним закладам.

97-річну бабусю рятували з пожежі на Лановеччині

  • 2022-02-20 12:09:22
  • перегляди: 0

Пожежа у селі Краснолука на Лановеччині. Постраждала 97-річна власниця палаючого будинку. Стареньку з опіками ніг доправили до лікарні.

Вогонь знищив дерев’яне перекриття, пошкодив речі домашнього вжитку, облицювання стін та стелі. Рятувальники ліквідували пожежу. Причини загоряння встановлюють,

На Тернопільщині з’явився новий партійний осередок

  • 2022-02-20 11:57:37
  • перегляди: 0

У Ланівцях, що на Кременеччині, відбулися установчі збори міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Головою Лановецької міської організації ВО «Свобода» обрано очільника Буглівського старостинського округу, ветерана російсько-української війни Дмитра Харчука, - інформує пресслужба обласної партійної організації.

У своєму виступі новообраний голова окреслив пріоритети діяльності міської партійної організації: активна робота депутатів, інформаційно-аналітичного блоку, агітаційна робота, військово-патріотичне виховання, створення «молодіжки» та робота над пошуком нових активних членів партії та наших прихильників.

Друга світова війна «нагадала» про себе знову на Тернопільщині

  • 2022-02-20 11:42:36
  • перегляди: 0

Сімнадцятого лютого о 13:30 у м. Бучач Бучацької територіальної громади Чортківського району в полі, за межами населеного пункту, місцевими мешканцями виявлено артилерійський снаряд АС-75 мм часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 14:10 у с. Оришківці Копичинецької територіальної громади Чортківського району в лісі, поблизу населеного пункту, місцевими мешканцями виявлено реактивний снаряд РС-82 мм часів Другої світової війни.

Джерело: ДСНС у Тернопільській області

Чоловік з Тернопільщини обікрав рідного батька на 20 тис грн

  • 2022-02-20 11:27:21
  • перегляди: 0

Мешканець Підволочиської громади систематично обкрадав свого 83-річного батька.

Пенсіонер звернувся до поліції і розказав, що 54-річний син ніде не працює і зловживає алкоголем, тричі виносив з батькового обійстя усе, що можна продати, чи обміняти на горілку.

Поліцейські задокументували факти крадіжки. З’ясувалося, горе-родич почав уже й дах батькової хати розбирати, аби бляху здати на металобрухт. Зерно, картоплю, інші продукти харчування, меблі, техніку, господарський інвентар, навіть одвірки до дверей – все виніс. Загалом - майна на понад двадцять тисяч гривень.

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.