Суспільство - сторінка 6

Семья Шуфрича купила и зарегистрировала недвижимость в оккупированном Крыму по законам РФ – "Схемы"

  • 2022-02-20 14:36:19
  • перегляди: 0

У семьи народного депутата от "Оппозиционной платформы – За жизнь" Нестора Шуфрича есть земельные участки и вилла в поселке Симеиз в оккупированном Россией Крыму, приобретенные в 2013 году. Об этом говорится в расследовании программы "Схемы" (проект "UA:Перший" и "Радіо Свобода"), опубликованном 17 февраля.После аннексии полуострова недвижимость была зарегистрирована по российскому законодательству. Семья нардепа покупала недвижимость в Крыму и после 2014 года.

Недостроенная вилла площадью 4,5 тыс. м2 в Симеизе была куплена семьей Шуфрича у нардепа от ОПЗЖ и кума президента РФ Владимира Путина Виктора Медведчука. Участок был передан в частные руки под предлогом строительства профилактория для спортсменов "Динамо" (Киев), а затем оказался в распоряжении Медведчука. На территоррии есть частный пляж, что противоречит украинскому законодательству, отмечено в расследовании.

Объект был оформлен как собственность украинской компании "Авто бизнес групп", основанной отцом Шуфрича и его помощником. В украинском реестре недвижимого имущества этот объект до сих пор указан как собственность украинской фирмы.

"Схемы" выяснили, что в российском реестре недвижимости недвижимость и несколько земельных участков с 2019 года числятся как собственность российской компании "Эстейт холдинг групп", которая зарегистрирована в Москве. Учредители фирмы отец Нестора Шуфрича Иван и помощнинардепа Виктор Сидорук.

По данным расследователей, оформление крымской недвижимости на российскую фирму состоялось по сложной схеме.

Шуфрич подтвердил журналистам, что у его семьи есть недвижимость в Крыму. Он заявил, что оформление имущества на оккупированном полуострове по российским законам "разрешено украинскими законами"

"Это разрешено украинским законом. И это нормально. Вы не знаете? В 2019 году было принято два специальных закона, которые позволили ради защиты имущественных прав наших граждан в АРК временно действовать по тем правилам, которые были установлены российской стороной", сказал Шуфрич в "Схемам".

Юристы и представители власти, с которыми пообщались журналисты, опровергли эту информацию.

"Мне неизвестно, о каких законах может идти речь и какие конкретно законы, принятые в 2019 году тем более. Мы не признаем деятельность так называемых органов власти, которые РФ в нарушение украинского законодательства и норм международного права создала на этих территориях, и мы не признаем какие-либо акты, решения и документы, которые эти так называемые органы оккупационные продуцируют, выносят, или которыми меняют определенные правоотношения на оккупированной территории", прокомментировала первая заместитель постоянного представителя президента Украины в АРК Дарья Свиридова.

В Израиль прилетели 75 новых репатриантов из Украины

  • 2022-02-20 14:33:20
  • перегляди: 0

В воскресенье, 20 февраля, в аэропорту имени Бен-Гуриона приземлился самолет, на борту которого находились 75 новых репатриантов из городов Украины. Вечером 20 февраля в Израиль прилетит еще один самолет с 22 новыми репатриантами из Одессы. Министерство алии и интеграции сообщает, что средний возраст репатриантов - 40 лет. 21 из них младше 18 лет. 46 человек в возрасте от 18 до 45 лет. 20 - в возрасте от 45 до 60 лет. 19 - в возрасте от 61 до 80 лет. Одному репатрианту 81 год. Более половины новых репатриантов приняли решение поселиться на севере страны. 35 человек поселятся в центре Израиля и 19 - на юге.

Кличко висловив щирі співчуття родині загиблого на Донбасі розвідника Антона Сидорова

  • 2022-02-20 14:30:24
  • перегляди: 0

Мер Києва Віталій Кличко висловив щирі співчуття родині капітана Антона Сидорова, його близьким та побратимам. Він загинув учора вранці біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області під час обстрілу із застосуванням артилерії калібру 122 мм незаконними збройними формуваннями, отримавши осколкове поранення в голову, не сумісне з життям.

35-ти річний Антон Сидоров із перших днів російської агресії захищав територіальну цілісність та незалежність України на сході нашої держави. Був помічником начальника штабу-начальником розвідки 3 мб 30 омбр, написав мер столиці Віталій Кличко.

Без батька залишились троє донечок, наймолодшій з яких усього півроку. Антон Сидоров запам’ятався побратимам гідним, відданим та професійним військовослужбовцем. Справжнім захисником України. А чимало українців чули його пісню, присвячену загиблим воїнам, "Спіть, брати мої". "Місто зробить все, щоб підтримати доньок та вдову полеглого Героя", наголосив Кличко.

Нагадаємо, українська сторона не планує наступальні операції на Донбасі. Але не дозволить безкарно обстрілювати позиції і населені пункти, заявив міністр оборони Олексій Резніков. Також ми писали про те, що в ескалації конфлікту зацікавлена виключно країна-агресор та ватажки псевдореспублік.

У загиблого на Донбасі киянина Антона Сидорова залишились 3 доньки. Кличко обіцяв підтримати родину

  • 2022-02-20 14:27:23
  • перегляди: 0

Про це написав у своєму Телеграм-каналі мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, у полеглого захисника залишились три донечки, наймолодшій із них усього півроку.

Мер Києва висловив щирі співчуття родині капітана, його близьким та побратимам.

Зауважимо, Антон Сидоров захоплювався музикою і грою на гітарі. Багато хто знає його пісню “Спіть, брати мої”. Читайте також: Зеленський присоромив європейців: Що ви скажете трьом дівчаткам з Києва, які лишились без батька?

Нагадаємо, Антон Сидоров загинув близько 7 години ранку (за Києвом) біля селища Миронівське Бахмутського району Донецької області під час обстрілу. Він був помічником начальника штабу – начальником розвідки 3 мб 30 омбр (військова частина А0409). Військовий 1987 року народження отримав осколкове поранення в голову, не сумісне з життям.

Пастор Майдану у Німеччині молиться з прапором, привезеним з передової російсько-української війни

  • 2022-02-20 14:27:22
  • перегляди: 0

Ральф Хаска був священиком у Києві, — пригадує Голос України, — очолював лютеранську громаду церкви святої Катерини, що на вулиці Лютеранській у центрі столиці, і добре знає Україну. Доля кинула пастора і його дружину Харіс у вир Революції Гідності, в якій вони взяли активну участь — пастор неодноразово захищав майданівців від «Беркуту», у будівлі церкви організували госпіталь для поранених і аптечний склад. У храмі також готували обіди для учасників Євромайдану. Сам пастор Ральф отримав поранення, коли вів фотозйомку.

З початком війни на сході України Ральф Хаска з гуманітарною місією відвідував Донбас.

У своїх проповідях та у соцмережах пастор говорить про небезпеку війни в центрі Європи. Наголошує, що в ці дні загрозою, що нависла над цілим світом, переймається багато людей, а також Церква.

Він зазначає: «Іноді мир і свободу треба захищати. І саме це хоче робити Україна — при цьому завжди готова до діалогу та дипломатії», а «диявольський сусід» веде війну вже вісім років і анексував частину суверенної держави.

Ральф Хаска у своєму дописі у соцмережах також наголошує:

«Нині страх перед ще більшим військовим вторгненням РФ закінчився» і «сміливі люди в Україні» готові до захисту своєї держави.

У Лейпцигу також молилися за мир під гаслом «Війна не повинна відбуватися за волею Божою», під час якої чулося: «Бог хоче миру, а хто хоче війни, буде спалений у вогні». Цей захід став ще однією пересторогою агресору та закликом «не проливати більше крові».

«Давайте не будемо мовчати. Давайте будемо молитися. Божого благословення вам і будьте в безпеці! Помоліться за мир! Моліться за Україну, Росію та Європу! Разом ми не здамося в молитві! Всі нинішні політико-дипломатичні починання потребують нашої молитви!» — з такими закликами виступає німецький пастор.

Підтримуючи нашу державу у боротьбі з агресором, Ральф Хаска і його дружина Харіс часто вдягають вишиванки та фотографуються в національних українських строях. Світлини розміщують у соцмережах.

Нещодавно вийшла друком книжка Харіс Хаски «Вночі будинок тремтить. Досвід Майдану 2013/2014». Цей сучасний історичний роман створено на основі автентичних записів авторки у Фейсбуці, зроблених під час Революції Гідності.

Як розповідає сайт Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України, по всій Німеччині лунають молитви за мир, у підтримку політичних та дипломатичних зусиль у цьому напрямку.

Єпископ Беате Хофманн з Євангелічної Церкви в Кургессен-Вальдек та президент Синоду Євангелічної Церкви в Гессен-Нассау Фолькер Юнг закликали молитися за мир. Gustav Adolf Werk також підготував матеріали німецькою мовою для всіх бажаючих молитися за ситуацію навколо України у церквах чи малих групах.

«Про ситуацію в зоні ООС». На базі «Укрінформу» розпочинає роботу оперативний пресцентр

  • 2022-02-20 14:27:20
  • перегляди: 0

Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство «Укрінформ» і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки створили спільний оперативний пресцентр.

Як повідомляє «Укрінформ», під час включень представники державних органів інформуватимуть про ситуацію в зоні ООС та щодо російської агресії в цілому. Це фахівці Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств.

Графік трансляцій: 9:30, 13:30 та 17:30.

Програма включень публікуватиметься на сайті «Укрінформу».

Нагадаємо, як повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний Росія готує теракти на території окупованих Луганської та Донецької областей, у яких звинувачуватиме Україну.

Тим часом у Києві викрили цілу мережу платних мітингів. Її організатори планували сьогодні провести мітинг із провокативними закликами до єднання з Росією. Це відео вони хотіли передати пропагандистським російським телеканалам.

Фото з сайту Харківської правозахисноїЧитати все за адресою:https://detector.media/infospace/article/196680/2022-02-20-pro-sytuatsiyu-v-zoni-oos-na-bazi-ukrinformu-rozpochynaie-robotu-operatyvnyy-prestsentr/

Синоптики предупредили о грядущем похолодании: названа дата

  • 2022-02-20 14:24:11
  • перегляди: 0

В последнюю неделю февраля в Украине кардинально изменится погода. В ближайшие несколько дней в стране ожидается мокрый снег и снижение температуры воздуха.

Об этом свидетельствуют данные Украинского гидрометцентра.

Так, похолодание придет уже 23-24 февраля, а вот до этого времени будет довольно тепло – до +12.

Так, в понедельник, 21 февраля, на Западе Украины, в Винницкой и Житомирской областях ожидается облачная погода и небольшой дождь. Столбики термометров поднимутся до +5+12.

Во вторник, 22 февраля, на Западе станет ясно, а вот остальные регионы страны накроют дожди. Температура воздуха будет оставаться высокой.

Похолодание ожидается с 23 февраля – температура воздуха опустится до +2+7, а на юге и востоке – до +6+9. Дождь с мокрым снегом в среду ожидается в западных регионах, также небольшие дожди возможны на Востоке.

24 февраля осадки сместятся на север, будет прохладно, как и днем ранее.

Зі слухачами командно-штабного курсу L-2 проведено заняття з питань застосування авіації ВМС

  • 2022-02-20 14:21:15
  • перегляди: 0

Днями, зі слухачами командно-штабного курсу тактичного рівня Військово-Морських Сил L-2 Національного університету оборони України імені Івана Черняховського проведено заняття з вивчення призначення, тактичних властивостей та основ застосування авіації Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Захід проводився відповідно до план-програми курсу під керівництвом досвідчених викладачів кафедри Військово-Морських Сил університету. Повідомляє ВМС ЗС України у Фейсбук.

Під час заходу слухачі розглянули основні тактико-технічні характеристиками авіаційної зброї та удосконалили свої знання щодо бойових спроможностей авіаційних підрозділів під час виконання завдань за призначенням.

Территориальная оборона в Украине: что стоит знать и как подписать контракт

  • 2022-02-20 14:09:22
  • перегляди: 0

В Украине продолжают формировать территориальную оборону, сейчас она укомплектована на 70%. В каждом регионе сформируют 25 бригад, которые будут объединять более 150 батальонов (один на район).

Все что нужно знать о терробороне, в материале РБК-Украина.

Разворачивать систему теробороны будут в три этапа:

первый этап - в мирный период разворачиваются бригады и батальоны, основой которых являются военнослужащие ВСУ. В их задачи входит командование, обучение и слаживание гражданских лиц, которые заключат контракт о службе в резерве территориальной обороны и будут защищать территорию по месту своего жительства. Поэтому каждый батальон будет насчитывать до 600 человек. второй этап - формирование резерва терробороны в особый период. На этом этапе за теми, кто заключит контракт и будет служить в резерве терробороны, закрепят оружие. Ее будут выдавать во время учений или в случае возникновения отдельных ситуаций. третий этап - будет рассматриваться вопрос о создании в небольших населенных пунктах добровольческих формирований в территориальных общинах. Это будет происходить только после формирования штата мирного времени и резерва для особого периода.

На сколько сегодня укомплектована терроборона Главнокомандующий ВСУ во время Конгресса местных и региональных властей заявил, что на сегодня батальоны территориальной обороны в 13 приграничных областях укомплектованы не менее чем на 70% и к концу марта этот показатель будет доведен до 90%.

Кроме того, есть цель иметь на конец марта не менее 70% резервистов, которые будут проходить службу в батальонах тероборони.

"Нас интересует полтора-два миллиона достаточно мотивированных граждан, которые желают защитить свой дом, семью, страну, которых мы должны подготовить", - подчеркнул он.

Глава государства обратился к руководству Киева и Киевской области, Мариуполя, Одессы, Ровно где худшее состояние комплектования подразделений территориальной обороны, чтобы в ближайшие недели было сделано все необходимое.

Как подписать контракт Чтобы поступить в тероборону, нужно подготовить следующие документы

заявление о желании добровольно поступить на службу в территориальном резерве; заключение военно-врачебной комиссии; копии всех страниц паспорта гражданина Украины; копия справки о присвоении идентификационного номера;

копии свидетельств о заключении брака и рождении детей (при наличии); характеристика с места работы\обучения; копии документов об образовании; цветная фотокарточка размером 9х12. Перед заключением контракта на службу в резерве терробороны кандидаты должны пройти медицинское обследование. Лица в возрасте от 40 лет должны пройти военно-врачебную комиссию, ведь участие в резерве предусматривает интенсивную подготовку. После медицинской комиссии человеку должны предоставить заключение, можно ли его брать в войска терробороны.

Кроме того, глава МВД Денис Монастырский анонсировал пересмотр квалификационных требований для вступления в территориальную оборону

"Я знаю, что это планируется сделать, потому что именно это и должно стать объединением сил, которые хотели бы принять участие в обороне своего населенного пункта, области и государства в целом" - сказал он.

Сергій Стаховський: «Ми маємо шанувати жертву Небесної Сотні та усіх захисників України, які віддали життя за нашу свободу»

  • 2022-02-20 13:54:21
  • перегляди: 0
Український тенісист Сергій Стаховський вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні.«Неможливо знати майбутнє. Страх є у кожного з нас: втратити життя,

​​105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України

  • 2022-02-20 13:45:33
  • перегляди: 0

Сьогодні, в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні. 105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України. Детальніше про це розповідає Час-Дій. Троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. 17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Про це розповів нардеп Дмитро Соломчук у своєму Telegram-каналі. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять людей, які віддали своє життя за право українців на вибір свого майбутнього. За можливість жити не у диктаторському рекетирському режимі, а розвивати демократію. Коментар: “На жаль, ми відзначаємо цей день під звуки російської артилерії на Сході України. Боротьба продовжується. І буде продовжуватися доти, поки усі вороги не змиряться з думкою – українці велика нація, яка може постояти за себе”, – політик Дмитро Соломчук. Читайте також: Російська община звернулася в поліцію, щоб притягнути рівненського депутата до відповідальності за “нацизм і людиноненависництво” Нагадаємо, 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня “Плине кача…”, яка стала українським народним реквіємом

Волонтери передали обладнання Командуванню Сил територіальної оборони

  • 2022-02-20 13:45:30
  • перегляди: 0

Фонд допомоги українським військовим «Повернись живим» передав устаткування вартістю біля 760 тисяч гривень для облаштування ситуаційного центру Командування Сил територіальної оборони. Про це волонтери розповіли на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначають благодійники, усе обладнання було придбано завдяки підтримці небайдужих громадян.

«Комп’ютери, мережеве обладнання, великі монітори, пристрої безперебійного живлення та інші необхідні пристрої ось-ось стануть ситуаційним центром Командування Сил ТрО», - зазначають у фонді.

Раніше волонтери допомогли з обладнанням кол-центру, завдяки якому тисячі небайдужих українців можуть стати на захист свого міста та регіону.

«Все це, разом із уже реалізованим проєктами, неабияк підвищить потенціал нашої територіальної оборони, дозволить запустити процес її розгортання та зміцнення. І ми продовжимо над цим працювати», – йдеться у повідомлені.

Полицейские Киевской области начали вести усиленное патрулирование в Чернобыльской зоне

  • 2022-02-20 13:39:16
  • перегляди: 0

Патрулирование Чернобыльской зоны будут вести усиленные отряды полиции. Об этом сообщил начальник управления НП в Киевской области Андрей Небитов.

18 февраля, руководители полиции региона обсудили способы технического усиления правоохранительных подразделений, несущих службу в Чернобыльской зоне. Полиция Киевщины продолжает работать в усиленном режиме.

Полиция Киевщины также призывает граждан сообщать о любых необычных ситуациях и подозрительных лицах.

Также глава Ассоциации чернобыльских туроператоров Ярослав Емельяненко на своей странице в Facebook сообщал, что Чернобыльскую зону закрыли для туристических посещений на неопределенный срок с 19 февраля. Официальная версия – по техническим причинам.

Ранее министр внутренних дел Денис Монастырский сообщал, что в Министерстве внутренних дел очень серьезно относятся к безопасности критической инфраструктуры в целом и в частности к безопасности ЧАЭС и зоны отчуждения, в которой не допустят организацию провокаций.

Заступник командувача Сил тероборони: без підтримки місцевих бюджетів нам не справитися ніяк

  • 2022-02-20 13:36:19
  • перегляди: 0

Заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що без підтримки місцевих бюджетів підрозділам тероборони «ні справитися ніяк».

«Ми маємо розуміти, що в ті терміни, в які створюються Сили тероборони і взагалі система тероборони і національного спротиву, дуже короткі. І ресурсів на все завжди не вистачає. Тому я не буду говорити цифри, який в нас бюджет на цей рік, звідки і в якій кількості ми беремо ресурси. Я скажу про те, що нас фінансує державний бюджет, ми покладаємося в значній мірі на підтримку місцевих бюджетів, без них нам не справитися ніяк», – сказав Собко.

Він додав, що тероборона отримує допомогу від простих людей, бізнесу та підприємців.

«І ми тільки скеровуємо на цілі в ті місця, де ця допомога дійсно потрібна. По місцевій владі, по місцевих громадах це дійсно дуже важливо. І там, де це є, там є результат. Там вже підрозділи, частини мають свої місця, все обладнано, вони вже приступили до підготовки, набувають свої спроможності. Але, на превеликий жаль, є місця, де не все так добре», – сказав заступник командувача Сил тероборони.

В Україні з 1 січня набрали чинності положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік.

Закон передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю. Він визначає, зокрема, такі поняття, як «національний спротив» та «територіальна оборона». Зокрема, згідно з текстом, територіальна оборона «складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових».

В годовщину расстрелов на Майдане в столице 5000 человек требуют вернуть Крым и Донбасс

  • 2022-02-20 13:36:17
  • перегляди: 0

В Киеве проходит многочисленная акция, приуроченная к годовщине расстрелов на Майдане, где погибли более 100 граждан.
Примерно 4000 человек собрались на аллее Небесной Сотни, требуя, наконец, завершить расследование трагедии и наказать виновных. Кроме того, активисты отреагировали на последние политические события – они скандируют патриотические лозунги и требуют вернуть Украине Крым и Донбасс. Также звучат призывы выйти из Будапештского меморандума, который, по мнению протестующих, не способен защитить Украину.
Напомним, еще год назад 21 января 2021 Европейский суд по правам человека вынес решение по ряду дел о тех событиях. Согласно решению ЕСПЧ, официальные расследования во многих случаях были неэффективными.
Прошло уже 8 лет, однако власти до сих пор так и не завершили расследование. Убийства первых активистов, участвовавших в событиях на Майдане, остаются нераскрытыми. Преступления против силовиков вовсе не расследуются. Даже по тем эпизодам, дела по которым переданы в суды, так и не вынесены приговоры.

Протестующие возмущены тем, что руководители прокуратуры каждый раз дают новую порцию обещаний и забывают об этой теме на год.
В связи с этим участники акции требуют отставки руководителей силовых органов, генпрокурора Ирины Венедиктовой и президента Владимира Зеленского.
Украиной должны руководить люди, которые будут действовать более решительно как в вопросе наказания виновных в смертях на Майдане, так и в вопросе защиты территориальной целостности страны, убеждены активисты.

У Туреччині провели ще одну акцію на підтримку України

  • 2022-02-20 13:30:14
  • перегляди: 0

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення у Фейсбук-групі Товариства українців у Бурсі.

«Де б ми не були, наші серця завжди з Україною! Ми спостерігаємо за новинами та вболіваємо за мир. Сподіваємося, що наші дипломати зможуть відстояти мир, а українська діаспора по всьому світу буде й надалі єднатися. Дякуємо Турецькій Республіці та нашим турецьким друзям за повсякчасну підтримку», - йдеться у повідомленні.

Українці в Бурсі виконали Державний гімн України, скандували «Слава Україні! Героям слава!», тримали плакати з написами різними мовами: «Ні - війні в Україні», «Підтримуємо Україну», «Ми з Україною», «Дякуємо, Туреччино».

Читайте також: У Брюсселі біля російської дипмісії активісти вимагали припинити агресію проти України

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня акції на підтримку України відбулися в інших містах Туреччини. Зокрема, в Адані, Аланії, Анкарі, Анталії, Бодрумі, Бурсі, Ізмірі, Конії, Кушадаси, Мармарисі, Мерсіні, Самсуні, Стамбулі та інших містах.

Фото: Viktoriia Afsar, Facebook