Полтава - сторінка 3

У Глобинській громаді затвердили нові тарифи на водопостачання та водовідведення, вивезення сміття

  • 2022-02-20 10:18:24
  • перегляди: 0

У Глобинській громаді затвердили нові тарифи на водопостачання та водовідведення, вивезення сміття
17 лютого на засіданні виконавчого комітету Глобинської міської ради затверджено тарифи на водопостачання, водовідведення, вивезення сміття, а також встановили плату за абонентське обслуговування споживачів.
Джерело: Глобинська міська рада
У ході засідання прийнято низку важливих рішень з різних сфер життєдіяльності громади. Серед них – рішення про встановлення (з 01 березня 2022 року) Комунальному підприємству «Глобинське» нових тарифів з врахуванням ПДВ:

а) на централізоване водопостачання - 19,60 грн за 1 куб. м. води;

б) на централізоване водовідведення:
- для населення – 20,00 грн за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

для бюджетних організацій та інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери)- 40,45 грн за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

в) на вивезення рідких побутових відходів з вигрібних ям асенізаційними автомобілями – 85,16 грн за 1 куб. м. рідких побутових відходів;
г) на вивезення твердих побутових відходів – 165,72 грн за 1 куб. м. твердих побутових відходів;
д) на зберігання (приймання та розміщення) твердих побутових відходів на території сміттєзвалища – 23,05 грн за 1 куб. м. твердих побутових відходів.
Місячна вартість послуг по вивезенню та зберіганню (розміщенню) твердих побутових відходів на території звалища в розрахунку на 1 мешканця Глобинської ТГ, відповідно до затверджених Глобинською міською радою норм утворення твердих побутових відходів:
- багатоквартирні будинки – 24,54 грн.
- приватний сектор – 28,32 грн.
Також було прийнято рішення - погодити (з 1 березня 2022 року) КП «ГЛОБИНСЬКЕ» плату за абонентське обслуговування з врахуванням ПДВ за індивідуальним договором про надання комунальних послуг в розрахунку на 1 абонента (особовий рахунок) для споживачів, які користуються:

послугами водопостачання – 5,98 грн за 1 особовий рахунок;

послугами водопостачання та вивозу твердих побутових відходів – 11,96 грн за 1 особовий рахунок (5,98 грн. + 5,98 грн);

послугами водопостачання, водовідведення або вивозу рідких побутових відходів з вигрібних ям та послугами по вивозу твердих побутових відходів – 17,94 грн за 1 особовий рахунок (5,98 грн + 5,98 грн + 5,98 грн).

Тобто плата за абонентське обслуговування становить 5,98 грн за одного абонента (не за одну людину). Варто зазначити, що раніше плата за абонентське обслуговування була включена до тарифної діяльності.

СК "Полтава" поступився "Тростянцеві" у товариському матчі

  • 2022-02-20 10:09:40
  • перегляди: 0

19 лютого у Полтаві на стадіоні ПААЗу відбувся товариський матч між друголіговими СК "Полтава" та ФК "Тростянець". Поєдинок закінчився на користь гостей, хоча по ходу матчі полтавці виходили вперед.

СК "Полтава" — ФК "Тростянець" — 1:2 СК "Полтава" (1 тайм): Вічний, Бужин, Томенко, Курелєх, Бичков, Костенко, Коваленко, Абазов, Яременко, Щербак, Стрельцов.

СК "Полтава" (2 тайм): Петриченко, Бужин, Таранушич, Пось, Савенков, Горжуй, Костенко (Арабов), Шмиголь, Куімов, Коваленко, Стрельцов.

Голи: Коваленко — ГНП, 1:2 — Сліпухін.

Нагадаємо, що вже 23 лютого стартує турнір "Полтавська весна 2022", в якому братимуть участь і СК "Полтава" і "Тростянець".

Музей Горішніх Плавнів анонсує вишукану колекцію “На порцеляновому полотні”

  • 2022-02-20 10:06:26
  • перегляди: 0

Вишукану колекцію “На порцеляновому полотні” представить у музеї художниця-кераміст Олена Смірнова, передає Amazing Ukraine. Читай також: В Україні розробили комп’ютерну гру про Василя Стефаника Відкриття відбудеться 4 березня й експозицію можна буде відвідати до кінця місяця. Порцеляна – це унікальний матеріал, один з різновидів кераміки, який за півтора століття свого існування не втратив цінності та привабливості. У той самий час, порцеляна — це просто обпалена суміш каоліну, глини, кварцу, польового шпату. А та унікальна білизна, палітра фарб, сяяння кольору результат правильного технологічного процесу. В результаті обпалу отриманий матеріал стає водонепроникним, білим, без пор, просвіченим у тонких шарах та дзвінким. Саме така рецептура кобальтової фарби та точний склад емалі створює всю магію фарфору. Так, здається що саме магією наповнене кожне блюдечко, кожне горнятко та кожна фарфорова ваза. Гончарна справа — це мистецтво, яке зароджувалось тисячі років тому по всьому світу. Вважається, що порцеляна була винайдена в Китаї у VI-VIII столітті нашої ери, за тисячу років до того, як його виробництво розпочалось в Європі. Довгий час китайські майстри зберігали у таємниці технологію виробництва. Але вже через 500 років сусіди Китаю, корейці, навчились виробляти так званий “твердий фарфор”. Сучасні ж художні колекції вражають вишуканістю й оригінальністю. Українці в Барселоні зварили 70 л борщу просто неба

Горіховий Спас 2020 – дата, історія та традиції

Привітання з Днем народження чоловіку: вірші, картинки та листівки

На Одещині відкрився перший «Банк пластику»

В Україні випустили першу промислову партію паперу з опалого листя (ФОТО)

Через аварійні роботи на деяких вулицях Полтави не буде води

  • 2022-02-20 09:51:47
  • перегляди: 0

Через аварійні роботи на деяких вулицях Полтави не буде води

20 лютого з 9:00 через аварійний ремонт водопровідних мереж на вул. Гожулівській, 39-А буде відключено водопостачання.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці "Полтаваодоканалу".

Відтак, не матимуть водопостачання будинки за такими адресами:

вул. Баленка – парний бік;

вул. Кучеренка, 2/14;

вул. Гожулівська, 4, 6, 12 та 22.

Ремонтні роботи триватимуть орієнтовно до 15:00.

Фото: ілюстративне

"Ми нікого не боїмося на своїй землі й готові дати достойну відсіч", - начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов

  • 2022-02-20 09:45:17
  • перегляди: 0

У суботу, 19 лютого, у стінах спорткомплексу Головного управління Національної поліції в Полтавській області поліцейські, медики та представники громадських організацій навчали жителів обласного центру алгоритму дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та інших ймовірних небезпек. У заході взяли участь начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов, заступники начальника ГУНП Максим Ахрамєєв та Борис Реутов, а також керівники громадських організацій "Єдність і братерство", "Скіф", представники громадського формування "Легіон ІV", військово-патріотичного клубу "ШТУРМ-2", волонтери та охочі мешканці Полтави.

У Полтаві правоохоронці та представники громадських організацій навчали місцевих мешканців заходам безпеки у разі виникнення надзвичайних подій. Про це інформує пресслужба поліції Полтавщини.

На початку тренінгу всі учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв, які полягли за незалежність України. Звертаючись до присутніх у залі людей начальник поліції Полтавської області Євген Рогачов зазначив, що такі тренінги є надзвичайно актуальними в умовах сьогодення,

коли проти нашої держави ворог веде активну гібридну війну. "Нас намагаються залякати, посварити, викликати паніку в суспільстві, нашкодити економіці та створити загрозу суверенітету України. Але ми нікого не боїмося на своїй землі й готові дати достойну відсіч будь-кому, хто зазіхне на нашу свободу та незалежність. Тож не панікуємо, навчаємось, тренуємось, об’єднуємось заради миру та безпеки в нашій країні. Крім того, здобуті сьогодні навички можуть знадобитися кожному громадянину в повсякденному житті", наголосив він.

Під час тренінгу працівники спецпідрозділу поліції "КОРД" та батальйону поліції особливого призначення продемонстрували різні види зброї та заходи безпечної поведінки з нею. Представники тренінгового центру поліції області, громадських організацій "Єдність та братерство", "Скіф", а також представники громадського формування "Легіон ІV", військово-патріотичного клубу "ШТУРМ-2" акцентували увагу присутніх на різних видах вибухівки й боєприпасів, поінформували учасників тренінгу, як діяти під час виявлення небезпечних та підозрілих предметів.

Також провели практичні навчання щодо надання першої домедичної допомоги при пораненнях і травмуваннях та проінструктували присутніх, як правильно формувати аптечки. Учасники заходу подякували організаторам за отримані теоретичні знання та практичні навички поведінки під час виникнення різноманітних загроз. Адже правильний алгоритм поведінки в екстремальних ситуаціях рятує людям життя.

ASPI news повідомляло, що з 14 лютого весь особовий склад поліції Полтавської області переведено на посилений режим несення служби. Щодня наряди поліції відстежують ситуацію на Полтавщині для вчасного виявлення та реагування на будь-які ризики. Раніше начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов закликав з розумінням поставитися до перевірок, зумовлених псевдомінуванням об'єктів інфраструктури.

541 випадок захворювання на коронавірус виявили за добу на Полтавщині

  • 2022-02-20 09:45:15
  • перегляди: 0

19 лютого на Полтавщині лабораторно підтвердили 541 випадок інфікування СOVID-19. В Україні 17 448 людей отримали позитивні результати тестів на коронавірус. Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я.

За даними обласного центру контролю і профілактики хвороб, які опублікували на офіційній сторінці Полтавської ОДА у Facebook, 19 лютого лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом на 805 менше, ніж днем раніше.

Нові випадки захворювання виявили:

Гадяцький – 2180 (+31); Гадяч – 3260 (+51); Горішні Плавні – 9499 (+18); Гребінківський – 1946 (+14); Зіньківський – 3661(+40); Кобеляцький – 3222 (+19); Котелевський – 2529 (+21); Кременчук – 22505 (+90); Кременчуцький – 3264 (+2); Лохвицький – 4320 (+28); Лубенський – 2080 (+4); Лубни – 7222 (+19); Машівський – 1615; Новосанжарський – 2454 (+19); Оржицький – 1594 (+1); Пирятинський – 2929 (+6); Полтава – 57218 (+111); Полтавський – 8775 (+1); Решетилівський – 2383; Семенівський – 1771 (+2); Хорольський – 3043 (+58); Чорнухинський – 732 (+6).За увесь період пандемії коронавірус на Полтавщині підтвердили у 174 625 людей. Одужали за увесь час 150 180 людей, а летальних випадків — 4 141 (5 нових). Нині від COVID-19 продовжують лікування 20 304 жителів регіону.

Читайте також:

На Полтавщині 8 696 упаковок ліків від COVID-19 розподілять між лікарнями Вакцинація дітей від COVID-19: скільки щепили на Полтавщині

Суперліга: "Решетилівка" в напруженій боротьбі перемогла харківську команду "ЗХО-Юракадемія"

  • 2022-02-20 09:36:45
  • перегляди: 0

19 лютого у Харкові ВК "Решетилівка", в рамках дванадцятого туру чоловічої волейбольної Суперліги, зіграв проти місцевої команди "Збірна Харківської області — Юракадемія" (далі "ЗХО-Юракадемія". Команда по черзі виходили вперед і наздоганяли одна одну, тож матч дійшов до вирішальної п’ятої партії. Там решетилівці виявилися сильнішими.

"Решетилівка" — "ЗХО-Юракадемія" — 3:2 (12-25, 25-22, 19-25, 25-23, 15-11) "Решетилівка": Краснєвський, Сотник, Штругар, Донец, Дрофа, Шаповал, Велецький, Данилов, Гриценко, Гармаш (л).

Тренер: Сергій Соснін.

"ЗХО-Юракадемія": Черняк, Антонюк, Рябов, Левченко, Плотник, Переходнюк, Кривобок, Бойко (л), Трояновський, Степовий.

Тренер: Сергій Коваленко.

Наразі турнірна таблиця Суперліги виглядає так:

Кременчуцькі таеквондисти завоювали нагороди на чемпіонаті України

  • 2022-02-20 09:12:21
  • перегляди: 0

Із 11 до 13 лютого у Вінниці відбувся чемпіонат України з Тхеквондо ІТФ. Кременчук на змаганнях представили вихованці школи-інтернату ім. Піддубного. Наші спортсмени завоювали нагороди під керівництвом тренера А.С. Григоряна. Результати змагань: Марія Короткова завобвала срібну та бронзову нагороди; Ростислав Козловець також здобув срібну та бронзові медалі.

У Глобиному горіло звалище

  • 2022-02-20 08:58:15
  • перегляди: 0

19 лютого горіло глобинське міське сміттєзвалище твердих побутових відходів. Вогнем знищено 40 м2 сміття. Пожежа ліквідована одним відділенням 6 ДПРП.

На Полтавщині COVID-19 за добу виявили у 541 людини

  • 2022-02-20 08:51:31
  • перегляди: 0

На Полтавщині COVID-19 за добу виявили у 541 людини

На 20 лютого у Полтавській області лабораторно підтвердили 541 новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

З початку пандемії в області на COVID-19 захворіли 174625 людей.

Одужали 150 180 (+360 за добу) людей. Усього зареєстрували 4141 летальний випадок, минулої доби ще п'ятеро людей померли.

Нагадаємо, за добу 19 лютого в Україні виявили 17 448 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 473, медпрацівників – 142).

Новина доповнюється...

"Це було єднання", – учасник Євромайдану у Полтаві Валерій Соколик

  • 2022-02-20 08:51:30
  • перегляди: 0

Валерій Соколик вісім років тому брав участь у Євромайдані, який відбувався у Полтаві. Він – співак, тому під час протестів часто виконував гімн України. А ще брав участь у спорудженні барикади біля будівлі обласної ради. Напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, який щорічно відзначають 20 лютого, своїми спогадами Валерій Соколик поділився із Суспільним.

Співак Валерій Соколик разом з іншими учасниками Євромайдану у Полтаві виконував гімн України вісім років тому.

"Сцена була така умовна, маленька сцена, колоночку привезли одну небайдужі люди. Звісно, електрику ніхто не проводив. Привезли електроустановку, мабуть, на дизелі. Акапельно співали і я, і усі, хто стояв", – каже учасник Євромайдану у Полтаві Валерій Соколик.На протести біля обласної адміністрації він вийшов після того, як побував на Євромайдані у Києві.

"Я вночі дивився (по телевізору – ред.), як дітей наших розганяли у Києві. Мене це схвилювало. Трохи страшно було, тому що інформація була, що скрізь перекривали дороги. Але зранку я сів в автомобіль і поїхав до Києва", – додав Валерій Соколик.

Протести у Полтаві чоловік відвідував близько чотирьох днів на тиждень. У цей час його запрошували, зокрема, співати гімн та інші пісні.

"Ми бачили це беззаконня, яке творилося. Щось із цим треба було зробити. Я що міг, те і робив. Підтримував морально. Боявся. Але якщо я не вийду, той не вийде, так воно і буде", – говорить Соколик.Валерій долучився і до зведення барикади поблизу обласної ради.

"Набрали снігом мішки, попривозили, по вікна була барикада. Вона чисто психологічно була, якби рішення ухвалили розганяти, то у людей же нічого не було, може палиці, сніжки", – каже учасник Євромайдану у Полтаві Валерій Соколик.На думку чоловіка, ідеї, за яку люди вийшли на протести, не досягли. Проте, каже, Євромайдан вплинув на українців

"І по цей день корупція.Час потрібен. Це було єднання. Тут дух українства відчувався гарно", – додав чоловік. Що відомо: День пам’яті Героїв Небесної Сотні запровадили 2015-го року указом тодішнього президента Петра Порошенка. 20 лютого 2014-го на столичному Євромайдані силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Тоді за день загинуло приблизно сто людей. Їх назвали Небесною Сотнею.

У Полтаві за 5 тисяч доларів продають заклад, де готували піцу та суші

  • 2022-02-20 08:27:23
  • перегляди: 0

Поряд із приміщенням є зупинка, школа, парковка. Про це ЗМІСТу стало відомо з платформи OLX.

У вартість входить обладнання, велика та мала техніка, камери тощо. Нині заклад працює, їжу готують 4 співробітники. Власники говорять що передадуть контакти постачальників та всі необхідні документи.

Нагадаємо, у місті продають зоомагазин, що на вул. Європейська за 5 тис. доларів - це понад 140 тисяч гривень. У вартість входить весь асортимент товару, стелажі, зовнішня реклама магазину, база постачальників.

Борг за січень: кременчуцькі медики ще не отримали майже 3 млн грн зарплати

  • 2022-02-20 08:15:19
  • перегляди: 0

Комунальні медзаклади Кременчука уклали договори з Національною службою здоров'я України, крім Кременчуцького перинатального центру, він ще очікує. Як повідомила віцемерка Ольга Усанова, зарплати за січень отримали усі медики нашого міста, крім тих, працює у перинатальному центрі (там людям дали гроші частково). Загалом фонд оплати праці для медпрацівників Кременчука на січень становить 52 157 165 грн, вже виплатили 49 355 934 грн, а борг становить 2 801 230 грн. Невдовзі зарплати кременчуцьким медикам, які нараховує НСЗУ, мають надходити без затримок Ольга Усанова зазначила, що за січень кожен лікар у нашому місті отримав заробітну плату не менше 20 тис грн, а медичні сестри – не мешше 13,5. Проте медичну галузь чекає оптимізація. Наприклад, у цілях економії водолікарню планують приєднати до лікарні «Кременчуцька». Чергова «оптимізація» медичної галузі - водолікарню приєднають до лікарні «Кременчуцька» Чому медсестри міського стоматологічного центру отримали мінімалку замість 13,5 тис грн

Дорогу на Горішні Плавні перекрило дерево

  • 2022-02-19 19:42:29
  • перегляди: 0

19 лютого, близько 15.00, дорогу Т-1711 Соснівка-Горішні Плавні перекрило дерево, звалене вітром. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС. Воно перекрило одну смугу руху. На допомогу водіям прийшли рятувальники, які прибрали дерево з проїжджої частини.

У Полтавському Центрі культури та дозвілля вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-19 19:36:29
  • перегляди: 0

У Полтавському Центрі культури та дозвілля вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
У Центрі культури та дозвілля відбувся концерт до Дня Героїв Небесної Сотні "Озброєні бруківкою і любов’ю до України!", в якому взяли участь кращі вокалісти та хореографічні колективи міста.

У їх виконанні пролунали музичні хіти, народжені на хвилі Революції Гідності. Виступи супроводжувались відео та світлинами тих переламних подій, які змінили хід історії України.

У центральному фойє ЦКД створена інсталяція, що передає незламний дух Майдану та української нації, а також інтерактивна фотозона "Крила Свободи".

"Ми мусимо пам’ятати, якою ціною Україна здобула свободу та можливість стати справжньою європейською державою", - підкреслила директор Центру культури і дозвілля Оксана Дейнега.

Марія Бойко

Фото: ЦКД

У Пирятинській громаді відкрили інклюзивну групу у дитсадку

  • 2022-02-19 19:03:19
  • перегляди: 0

У Пирятинській громаді відкрили інклюзивну групу у дитсадку
У Пирятинському ЗДО "Сонечко" відкрили інклюзивну групу.
Про це повідомили на фейсбук-сторінці Пирятинської громади.
Педагоги закладу створили у групі психоемоційний комфорт. Для цього було організовано психологічні та корекійно-розвиткові заняття, рухливі ігри, тренування, під час яких вдало використовувалися різноманітні дидактичні матеріали, розвиваючі іграшки та навчально-наочні посібники.

"В інклюзивній групі діти з ООП залучені до освітнього процесу. Вони спілкуються з однолітками, знаходять друзів, стають відкритими та почуваються впевненіше. Долучаються до спільних ігор та творчих занять", - йдеться у повідомленні.

Фото: фейсбук

У Полтаві презентували арт-календар Шлях крізь століття

  • 2022-02-19 18:27:40
  • перегляди: 0

У Полтаві презентували арт-календар "Шлях крізь століття"
У Полтавському літературно-меморіальному музеї І. П. Котляревського відбулась презентація масштабного мистецького проекту – арт-календаря "Шлях крізь століття".

Проєкт здійснено за сприяння Обласного Центру народної творчості та культурно – освітньої роботи Полтавської обласної ради в рамках роботи зі збереження та популяризації кращих зразків народного мистецтва. Втілення проєкту відбулося у творчій колаборації Центру моди «Століття краси», керівник – Ольга Агєєва та заслуженої майстрині народної творчості України, завідуючої відділом Обласного Центру народної творчості та культурно – освітньої роботи Полтавської обласної ради, аспірантки кафедри основ виробництва та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, Наталії Свиридюк.

Багато років, досліджуючи та створюючи вузлові ляльки Наталія Свиридюк детально вивчала традиційний український одяг, матеріали, які використовували у створенні народного вбрання, орнаменти, оздоблення та прикраси, що були поширені серед різних верст полтавського жіноцтва.

Майстриня зібрала унікальну колекцію народного українського одягу, який був у вжитку саме серед мешканців Полтавського краю.

Упродовж декількох років поспіль Наталія Свиридюк співпрацює з Центром моди "Століття краси". В результаті творчих взаємин народилася ідея видання арт-календаря « Шлях крізь століття». Моделі Центру моди "Століття краси" втілили натхненні, вишукані, колоритні образи українських жінок минулих століть продемонструвавши комплекси традиційного вбрання Полтавщини. А моделі молодшої групи продемонстрували вузлові ляльки у традиційному полтавському вбранні створені Наталією Свиридюк.

Під час презентації з вітальним словом виступили – директор Департаменту культури, молоді та сім'ї Полтавської міської ради Олена Ромас, доктор педагогічних наук, професор, декан факультету технологій та дизайну Полтавського Національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Валентина Титаренко.

Про вивчення, розвиток та впровадження традицій народного мистецтва сучасними майстрами у слові - вітанні розповів Голова Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України Євген Пілюгін. Про проекти зі збереження та популяризації народного мистецтва здійснені спільно з Обласним Центром народної творчості та культурно – освітньої роботи Полтавської обласної ради, факультетом технологій та дизайну ПНПУ, Полтавським літературно-меморіальним музеєм І. П. Котляревського розповіла кандидат історичних наук, доцент Шаповал Лариса Іванівна.
Марія Бойко

Фото: Артем Мороз

У Котелевській громаді планують створити музей та хостел

  • 2022-02-19 18:00:44
  • перегляди: 0

У Котелевській громаді планують створити музей та хостел

У Котелевській громаді планують створити комунальний хостел "Котельва" та історико-краєзнавчий музей.

Відповідні рішення підтримали депутати на сесії селищної ради, повідомили на фейсбук-сторінці Котелевської селищної ради.

Зокрема, створення комунального хостелу "Котельва" при Комбінаті комунальних підприємств. Хостел розміщуватиметься у приміщенні колишнього селищного готелю. А Котелевський історико-краєзнавчий музей діятиме на базі колишнього приміщення ЗОШ №7.

Також під час засідання сесії погодили надання дев'ятьом жителям громади одноразову матеріальну допомогу на лікування та матеріальну допомогу трьом учасникам бойових дій, які вперше брали участь в ООС ( по 5000 грн.), і 54–м воїнам-інтернаціоналістам з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав ( по 1000 грн.).

Фото: фейсбук

Мінкультури змінило радянську назву палацу культури у місті на Полтавщині, але стара табличка залишилася

  • 2022-02-19 17:30:30
  • перегляди: 0

Про це 18 лютого пише Телеграф» з посиланням на слова заступниці начальника управління культури й туризму Кременчука Тетяни Чернової.

Нині на фасаді будівлі й досі залишається табличка із назвою «Палац культури ім. І.Ф.Котлова». Нині уже виготовили й затвердили нову документацію в регіональному відділенні Фонду державного майна України у Полтавській області щодо будівлі культурної спадщини.

Тепер Крюківський вагонобудівний завод балансоутримувач має змінити таблички з новою назвою закладу, а також прибрати зображення у середині.

Назву закладу змінили, адже Іван Котлов – це робітник-революціонер, учасник боротьби за владу Рад на Україні, один з відомих діячів Харківської більшовицької організації.

Додамо, що місто на Полтавщині має найбільше об’єктів в Україні, які треба декомунізувати. У Гадячі за період декомунізації перейменували кілька вулиць, тоді як потрібно кілька десятків.

Нагадаємо, що у Києві встановили пам’ятник Леніну з Полтавщини й пропонували сфотографуватися з ним