Львів - сторінка 4

На трасі «Київ-Чоп» водій на смерть збив пішохода

  • 2022-02-20 11:24:37
  • перегляди: 0

У суботу, 19 лютого, на автодорозі “Київ – Чоп” в с. Хоросно Солонківської ТГ Львівщини водій автомобіля на смерть збив 78-річного пішохода.

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА. Share to facebook Share to twitter Share to telegram Share to viber

Як зазначається, подія трапилася о 18:50.

«Водій автомобіля “Suzuki SX4”, мешканець с. Демня Стрийського району 1992 року народження, скоїв наїзд на пішохода, мешканця м. Львова 1944 року народження, який переходив дорогу по пішохідному переході», - йдеться у повідомленні.

Від отриманих травм пішохід загинув на місці.

Обставини події з'ясовуються.

Нагадаємо, уночі, 19-го лютого, дорожно-транспортна пригода сталася на автомобільній дорозі сполученням «Київ-Чоп» в селі Давидів Львівського району. Водій вантажного автомобіля «МAN» 1970-го року народження не впорався з кермуванням і в'їхав у вантажівку «DAF», за кермом якої перебував водій 1995-го року народження.

ІА "Вголос": НОВИНИ

За добу COVID-19 діагностували у 635 мешканців Львівщини

  • 2022-02-20 11:21:44
  • перегляди: 0

На ранок 20 лютого на Львівщині зареєстрували 635 нових випадків інфікування коронавірусом. За добу 337 людей одужали, 13 — померли. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

"За попередню добу у Львівській області провели 1429 досліджень на коронавірус. Згідно з результатами, позитивні показники виявили у 635 осіб", — повідомили у ЛОДА.

Нові випадки захворювання на COVID–19 зареєстрували:

Дрогобицький район: 25; Золочівський район: 49; Львівський район: 318 (м. Львів – 220); Самбірський район: 6; Стрийський район: 76; Яворівський район: 112; Червоноградський район: 49.У стаціонарах лікарень області перебувають 1270 людей. Ліжкова мережа заповнена на 23,94%. У реанімації перебуває 129 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 41.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 300 671 людини. 233 513 мешканців Львівщини одужали, 6525 – померли.

Що відомо На ранок 19 лютого на Львівщині зареєстрували 911 нових випадків інфікування коронавірусом. За добу 1937 людей одужали, 9 – померли. З 31 січня на Львівщині посилили карантинні обмеження. Таке рішення ухвалили у п'ятницю, 28 січня, члени обласної комісії ТЕБ і НС. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації. Після новорічно-різдвяних свят у Львівській області зросла кількість хворих на COVID-19. За даними МОЗ, на Львівщині перевищений показник рівня госпіталізацій хворих на COVID-19. Відтак, в області встановили "помаранчевий" рівень епіднебезпеки. Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

До львівського аеропорту прибув канадський Boeing C-17 Globemaster III зі зброєю для снайперів

  • 2022-02-20 10:57:36
  • перегляди: 0

«Сьогодні ми отримали військову допомогу у вигляді снайперських гвинтівок, автоматичних гвинтівок, кулеметів з оптичними засобами прицілювання, пістолетів, приладів нічного бачення і спостереження та військового спорядження», — повідомляють у Міністерстві оборони України.

Зустрічав цей борт заступник Міністра оборони України Ростислав Замлинський Він розповів, що це не останній літак з військвою допомогою від Канади, найближчим часом у Львові очікують на додатковий вантаж.

Зі слів Ростислава Замлинського можна зрозуміти, що частина стрілецької зброї залишиться у львівських військових, яких навчають на Яворівському полігоні канадські інструктори.

«Інструктори з Канади разом із нашими військовослужбовцями разом відбувають певні тактичні й інші навчання, використовують свої навички, обмінюються досвідом і таке партнерство нам є вкрай важливим», — сказав він.

В аеропорту борт з військовою допомогою зустріли також аташе з питань оборони при Посольстві Канади в Україні полковник Роберт Фостер начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук

https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA/posts/260316146280845

Читайте також:

Військова місія UNIFIER. Канада направить в Україну військовослужбовців для підготовки ЗСУ

Як повідомлялось раніше, до України в суботу, 19 лютого, прибув літак з оборонною допомогою від Канади.

Напередодні прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що уряд ухвалив рішення видати Україні кредит і поставити летальне озброєння на суму 7,8 мільйона канадських доларів (приблизно 6,1 мільйона доларів США) на тлі загрози вторгнення РФ.

Як стало відомо у суботу, 19 лютого, співробітників офісів НАТО в Києві переводять до Брюсселя та Львова.


В селе под Львовом построят спортплощадки

  • 2022-02-20 10:42:31
  • перегляди: 0
Подрядчик должен обустроить спортивный комплекс в селе Ставчаны, возле Львова. Предусматривается обустройство футбольного мини-поля, дорожек для

На Львівщині у ДТП загинули двоє пішоходів

  • 2022-02-20 10:36:38
  • перегляди: 0

На Львівщині у суботу, 19 лютого, сталися дві аварії, внаслідок яких загинули люди, про це повідомляє Depo.Львів із посиланням на департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Так, о 18:50 на автодорозі "Київ – Чоп" в селі Хоросно Львівського району водій автомобіля Suzuki SX4, мешканець села Демня Стрийського району 1992 року народження, збив пішохода, який переходив дорогу на "зебрі". Від отриманих травм 78-річний пенсіонер помер на місці.

Інша смертельна аварія сталася 19 лютого близько 21:35 у селі Ямпіль Львівського району. Там на вулиці Львівській 32-річний водій автомобіля Fiat Scodo, мешканець Львові, наїхав на пішохода, який йшов у попутному напрямку по узбіччю. Від отриманих травм 45-річний чоловік теж загинув на місці аварії.

Обставини обох подій встановлюють правоохоронці.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали 20-річного молодика, який, будучи напідпитку, обстріляв пасажирський автобус у Яворові. На щастя. ніхто не постраждав.

Сцену Львівської опери відремонтують за 111 мільйонів гривень

  • 2022-02-20 10:33:31
  • перегляди: 0

Сцену Львівського оперного театру капітально відремонтують за 111 мільйонів гривень. Закупити хочуть і сучасне обладнання, адже те, що зараз там є, встановили 38 років тому. Тоді востаннє і реконструювали сцену. Про це Суспільному розповів головний інженер театру Ігор Вуглевич.

Майже щодня на сцені у Оперному театрі по декілька годин репетицій та мінімум по одній виставі. 10 років там працює Людмила Корсун.

"Звичайно, я вважаю, що сцена потребує модернізації, адже час не стоїть на місці, технічний прогрес. Відповідно, вимоги до нових постановок теж збільшуються і, скажімо так, ті можливості, які є на цей час, не виправдовують ті потреби, які зараз вимагають нові постановки, нові режисери", — каже солістка опери Людмила Корсун.

Востаннє сцену капітально ремонтували у 1984 році. У жовтні минулого року провели тендер, аби її реконструювати. Вартість робіт 111 мільйонів гривень.

"Ми вже поміняли чотири софітні підйоми, поміняли вже 170 прожекторів, закуплено два генератори вітру. Також поміняли колосниковий настил сцени. Також підвели кабелі, бо в нас підстанція стоїть на території театру Заньковецької,

проведені нові кабелі вже кинуті кабелі силові", — каже головний інженер Ігор Вуглевич.

Цьогоріч планують замінити усі лебідки, та встановити нове обладнання – новий пульт режисера та модернізувати управління сценою.

"За допомогою пульта управління нижньою механізацією сцени можна підіймати ряди сцени, яких є чотири та кожен ряд має ще три майданчики. Звичайне аналогове управління, тобто ви тумблер включаєте і воно рухається. Виключаєте – воно перестає. Ну архаїчна система – потребує заміни. Буде цифрове, буде Touch Screen великий екран, на якому можна буде пальцем це все переміщати", — каже начальник служби електромеханізації сцени Андрій Стащишин.

Ці роботи мають розпочати влітку. У цей час Опера продовжить роботу.

"Ми плануємо орієнтовно на 3 місяці закрити оркестрову яму. Це липень, серпень, вересень. Буде пожежна завіса закрита. Знімемо 5 рядів крісел і будуть такі невеликі вистави", — каже головний інженер Ігор Вуглевич.

За словами Ігоря Вуглевича, на час ремонту у Опері будуть проводити невеликі вистави.

Читайте також: Львівський Музей історії релігії відреставрують за 27 мільйонів гривень Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

Сестри Згромадження Пресвятої Родини УГКЦ обрали нову головну настоятельку

  • 2022-02-20 10:21:30
  • перегляди: 0

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

До нового уряду Згромадження сестри обрали також головних дорадниць. Серед них:

с. Наталія Мельник,
с. Домініка Борщик,
с. Йоанна Сторожук,
с. Вероніка Середницька.
Довідка

Згромадження сестер Пресвятої Родини є жіночим чернечим Згромадженням Української Греко-Католицької Церкви, метою якого є: практикувати життям євангельські ради, наслідуючи приклад Ісуса, Марії та Йосифа; у всьому шукати Божого вподобання, більшої слави Божої, досконалості та освячення сестер на основі Святого Писання, згідно з навчанням Церкви та Конституцією Згромадження.

У Розвадові на Львівщині за 50 мільйонів євро інвестицій побудують завод із виробництва газобетону

  • 2022-02-20 10:12:54
  • перегляди: 0

Упродовж найближчих років провідний український виробник будматеріалів реалізує на Львівщині низку інвестиційних проєктів. Відтак, планується, що в області з’явиться новий завод з виготовлення сухих будівельних сумішей та завод із виробництва газобетону.
Про це йшлося сьогодні під час зустрічі голови Львівської ОДА Максима Козицького та представників компанії «Ковальська».

Як розповів заступник генерального директора компанії Сергій Гончаренко «Ковальська» працює на Львівщині вже понад 2 роки. Виробничі потужності знаходяться у Розвадові. Стартували з 30 працівників. Сьогодні це вже більш як 200 людей та підприємство, яке спеціалізується на видобутку піску та вапняку.

ТОВ «Розвадів будматеріали» видобуває пісок та вапняк за міжнародними нормами, використовуючи найкращу спеціалізовану техніку. На підприємстві запланували модернізацію ліній просіву та перероблення піску, випалу вапняку й встановлення новітнього обладнання для безвідходної переробки. Виробничі потужності: піску – 700 тисяч тонн на рік, вапняку – 200 тисяч тонн на рік. Видобутий пісок і вапняк реалізують на території Західної України.

За два роки компанія інвестувала у Львівщину майже 15 млн євро, та зупинятись на цьому не планують. У Розвадові, де розташовані виробничі потужності, за словами Сергія Гончаренка, добре розвинута логістика і є всі умови для розвитку виробництва.

Так, ПБГ «Ковальська» має намір використовувати пісок для власних цілей, а саме для виготовлення сухих будівельних сумішей Siltek. Новий завод Siltek компанія збудує у селі Розвадів упродовж наступних двох років. Інвестують 20 млн євро, виробнича потужність 150 тонн/рік, створять більш як 150 нових робочих місць.

Окрім того, у Розвадові запланували й спорудження заводу із виробництва газобетону.

Об’єкт будуватимуть у дві черги. Очікуваний обсяг інвестицій – приблизно 50 мільйонів євро. Новий комплекс з виробництва охопить 15 гектарів, його оснастять сучасним і автоматизованим устаткуванням європейського виробництва. Після закінчення будівництва першої черги очікується, що потужність заводу перевищуватиме 500 тис м³ продукції на рік. Після завершення другої – збільшиться удвічі. Нове місце праці зможуть отримати майже пів тисячі людей.

Також наступного року у Розвадові запланований запуск лінії виробництва мінерального порошку. Інвестують 3,1 млн євро, створять ще два десятки додаткових робочих місць.

Додамо, що за весь час роботи на Львівщині компанія сплатила до бюджетів 19,29 млн грн податків, загальна сума прогнозованих інвестицій в області – 87 млн євро.

Довідково

«Ковальська» – провідний виробник будівельних матеріалів і відомий девелопер в Україні.

Бренд «Бетон від Ковальської» об’єднав 8 потужних підприємств, на яких впроваджена унікальна система автоматизації виробничого процесу, використовується інноваційне обладнання та власна сировинна база. У процесі виробництва використовуються хімічні та мінеральні домішки провідних європейських виробників, що дозволяє виготовляти бетон преміум-класу.

Підприємства групи працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській та Чернігівській областях.

Загальна чисельність працівників становить понад 4600 осіб.

За даними фінансової звітності ПБГ «Ковальська», у 2019 році виручка групи склала 5,4 млрд грн.

Компанії, що входять до її складу, перерахували до бюджетів усіх рівнів 378 млн грн, 146 млн грн податків і зборів сплатили із заробітних плат працівників. У 2019 році ПБГ «Ковальська» інвестувала у власний розвиток 853 млн грн.

Більше достовірної інформації про стан справ на Львівщині читайте на телеграм-каналі голови ЛОДА Максима Козицького.

Львів'янин загинув у селі на вулиці Львівській

  • 2022-02-20 09:36:44
  • перегляди: 0

19 лютого близько 21:35 у селі Ямпіль (Мурованська ТГ) Львівського району, по вул. Львівська, 46, 31-річний водій автомобіля “Fiat Scodo”, мешканець м. Львів, скоїв наїзд на пішохода, 44-річного мешканця м. Львова, який йшов в попутному напрямку по правому узбіччю.

Внаслідок ДТП пішохід від отриманих травм загинув на місці події.

Обставини події з'ясовують.

Про це повідомив департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА, пише Dailylviv.com.

Відомого львівського лікаря судитимуть за хабарництво

  • 2022-02-20 09:36:43
  • перегляди: 0

Минулого року завідувача відділення електрофізіологічних обстежень серця Львівського кардіоцентру Остапа Герету затримали на хабарі у 65 тис грн. Днями правоохоронці завершили слідство. Як повідомила СБУ Львівщини 17 лютого справу уже передали до суду.

Наприкінці серпня 2021 року завідувача відділення електрофізіологічних обстежень серця Львівського кардіоцентру затримали на хабарі. За даними слідства, він вимагав 65 тис грн в пацієнта, якому мали безкоштовно встановити кардіостимулятор.

Після затримання Остап Герета вийшов із СІЗО, сплативши 136 тис грн застави, його також відсторонили від посади.

Зазначимо, що якщо провину медика доведуть, йому загрожує від 5 до 10 років із конфіскацією майна за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.



Прокуратура у суді домоглася передачі Золочівській громаді земель вартістю понад 3 мільйони гривень

  • 2022-02-20 08:58:14
  • перегляди: 0
Судами задоволено позови Золочівської окружної прокуратури про передачу трьох земельних ділянок у комунальну власність.Прокуратура звернулася до

У Львові приземлився літак зі зброєю з Канади (ФОТО)

  • 2022-02-20 07:24:13
  • перегляди: 0

Ввечері 19 лютого до Львова прибув військово-транспортний літак Королівських Канадських Повітряних Сил з військовою допомогою для Збройних сил України.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Сьогодні ми отримали військову допомогу у вигляді снайперських гвинтівок, автоматичних гвинтівок, кулеметів з оптичними засобами прицілювання, пістолетів, приладів нічного бачення і спостереження та військового спорядження. Дякую нашим партнерам і друзям за це важливе і своєчасне рішення!», – заявив голова оборонного відомства Олексій Резніков.

Зазначається, що вантаж доставлено у рамках Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони і Збройними силами Канади щодо проведення заходів військової підготовки в Україні.
Це вже другий літак Королівських Канадських Повітряних Сил, який прибув до України з військовою допомогою на борту. Перший прибув 4 лютого. Очікується, що найближчим часом буде виконано ще кілька рейсів.

Кленовый лист и Тризуб: Во Львове разгружают самолет с военной помощью из Канады – фото

  • 2022-02-20 00:09:28
  • перегляди: 0

Вечером 19 февраля во Львов прибыл военно-транспортный самолет С-17 Королевских Воздушных Сил Канады, который доставил военную помощь для ВСУ. Об этом сообщает Министерство обороны​ в Facabook.
Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное
Груз этого борта – снайперские и автоматические винтовки, пулеметы с оптическими средствами прицеливания, пистолеты, приборы ночного видения и наблюдения и военное снаряжение.
"Благодарю наших партнеров и друзей за это важное и своевременное решение! Отдельное спасибо министру национальной обороны Аните Ананд за неизменную поддержку Украины!" – прокомментировал прибытие борта министр обороны Алексей Резников.
​​Груз доставлен в рамках технического соглашения между минобороны Украины и Департаментом национальной обороны и Вооруженными Силами Канады о проведении мероприятий военной подготовки в Украине.​​Отмечается, что это уже второй самолет Королевских ВВС Канады, прибывший в Украину с военной помощью на борту. В ближайшее время, сказано в сообщении, будут выполнены еще несколько рейсов.

5 февраля 2022 года Канада прислала в Украину самолет с нелетальным военным оборудованием.
15 февраля сообщалось, что на фоне угрозы нового вторжения России Канада предоставит Украине дополнительную военную помощь, в том числе поставит летальное оружие.

Читайте также: Угроза большой войны России против Украины. Главные новости – хроника

Скульптури Пінзеля зі Львова виставили у Вільнюсі

  • 2022-02-19 23:48:22
  • перегляди: 0

У середу, 16 лютого 2022 року в Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» у Вільнюсі відкрилась виставка «Містика барокової скульптури: Йоанн Ґеорґ Пінзель та інші майстри Львова XVIII ст.» з колекції Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Подія присвячена святкуванню 700-річчя столиці Литви. Як передає Amazing Ukraine, про це повідомляє Zaxid.net. Читай також: В Україні планують запустити новий онлайн-кінотеатр «ТИТР» Два десятка творів найкращих майстрів львівської школи скульптури XVIII ст., серед яких Йоанн Ґеорґ Пінзель, Францишек Олендзький, Антоній Осінський, Томас Гуттер, Ян Оброцький та інші експонуватимуться з 16 лютого до 22 травня 2022 року у відбудованому палаці. Відвідувачі матимуть змогу побачити шість робіт різця Йоанна Ґеорґа Пінзеля, а саме «Івана Хрестителя», «Богоматір», «Св. Фелікса з дитям», «Св. Флоріана», «Св. Якима» та «Розп’яття». Частина скульптур із фондосховищ галереїмистецтв були спеціально відреставрованідля цієї виставки. Вони буде представлена на огляд публіки вперше. Йоаган Ґеорґ Пінзель – скульптор середини XVIII ст., представник пізнього бароко і рококо. Скульптури Пінзеля порівнюють з творами Мікеланджело та інших митців європейського Відродження. Вважається одним з найкращих скульпторів Європи XVIII ст. У Вільнюсі до 30-річчя незалежності України відкрили виставку художника Богомазова

У Львові відкриють оновлений Музей Пінзеля

На OLX хочуть продати палац ХІХ століття

У Тернополі встановили автентичну копію творіння скульптора Пінзеля – ФОТО

Скульптури Пінзеля зі Львова виставили у Вільнюсі

  • 2022-02-19 23:48:21
  • перегляди: 0

У середу, 16 лютого 2022 року в Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» у Вільнюсі відкрилась виставка «Містика барокової скульптури: Йоанн Ґеорґ Пінзель та інші майстри Львова XVIII ст.» з колекції Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Подія присвячена святкуванню 700-річчя столиці Литви. Як передає Amazing Ukraine, про це повідомляє Zaxid.net. Читай також: В Україні планують запустити новий онлайн-кінотеатр «ТИТР» Два десятка творів найкращих майстрів львівської школи скульптури XVIII ст., серед яких Йоанн Ґеорґ Пінзель, Францишек Олендзький, Антоній Осінський, Томас Гуттер, Ян Оброцький та інші експонуватимуться з 16 лютого до 22 травня 2022 року у відбудованому палаці. Відвідувачі матимуть змогу побачити шість робіт різця Йоанна Ґеорґа Пінзеля, а саме «Івана Хрестителя», «Богоматір», «Св. Фелікса з дитям», «Св. Флоріана», «Св. Якима» та «Розп’яття». Частина скульптур із фондосховищ галереїмистецтв були спеціально відреставрованідля цієї виставки. Вони буде представлена на огляд публіки вперше. Йоаган Ґеорґ Пінзель – скульптор середини XVIII ст., представник пізнього бароко і рококо. Скульптури Пінзеля порівнюють з творами Мікеланджело та інших митців європейського Відродження. Вважається одним з найкращих скульпторів Європи XVIII ст. У Вільнюсі до 30-річчя незалежності України відкрили виставку художника Богомазова

У Львові відкриють оновлений Музей Пінзеля

На OLX хочуть продати палац ХІХ століття

У Тернополі встановили автентичну копію творіння скульптора Пінзеля – ФОТО

Львів'яни вийшли на Марш єдності за Україну

  • 2022-02-19 23:00:13
  • перегляди: 0

Близько тисячі львів’ян та гостей міста зібралися біля пам’ятника Івану Франку на Марш єдності за Україну. Такий захід організували з метою продемонструвати російському агресору, що українці не здадуть своєї землі.

Під час ходи, яка пройшла центральними вулицями Львова, люди несли лише національні, червоно-чорні та кримськотатарські прапори. Будь-яка політична символіка була заборонена. Також в руках у багатьох були плакати із закликами до наших європейських партнерів. Люди вигукували гасла, в яких зазначали, що Путін – терорист, а вони пишаються Збройними силами України. Кінцевою зупинкою Маршу став Меморіал Героїв Небесної Сотні.

«Під загрозою нового наступу російських окупантів ми кажемо, що не віддамо російському агресору нашу країну. Українці чинитимуть опір! Такий маршрут обрали для того, щоб символічно поєднати українців не тільки в просторі, але й в часі: тих, хто живе, і тих, хто боровся і загинув за Україну», - зазначили організатори.

На Меморіалі учасники ходи виконали гімн України та підняли український прапор.

Павло Паламарчук, "День", Львів