Київ - сторінка 5

У Києві горів колишній ресторан

  • 2022-02-20 10:54:26
  • перегляди: 0
Горів будинок на вулиці Воскресенській. Вчора, 19 лютого до Служби порятунку надійшов виклик про пожежу на вул. Воскресенській, 16, що у

Театральна премія «Київська пектораль» цьогоріч відзначить своє 30-річчя

  • 2022-02-20 10:45:50
  • перегляди: 0

Про це повідомили у пресслужбі Київради, передає Укрінформ.

За словами депутатки Київської міської ради, голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, премія «Київська Пектораль» стала першою в Україні професійною театральною премією. За роки існування премії понад 200 видатних людей стали її лауреатами.

«Щорічно в Києві визначають і вшановують кращих акторів, режисерів, представників інших творчих професій, які здійснюють театральну діяльність. Міська влада підкреслює значущість творчої праці майстрів сценічного мистецтва, оскільки театр займає одне з основоположних місць в культурній традиції народу. Це єдиний простір, де актори діляться з глядачами досвідом, духовними цінностями та показують автентичність українського народу. Ми підтримуємо київських театралів, сприяємо розвитку та популяризації мистецтва у столиці. «Київська пектораль» утверджує наше місто як європейську культурну столицю», – наголосила Муха.

Читайте також: У київській мерії розповіли, де можуть розмістити музей Сержа Лифаря

Щорічно розглядають претендентів на премію в 14 номінаціях, а саме: «За кращу драматичну виставу», «За кращу музичну виставу», «За кращу дитячу виставу», «За кращу камерну виставу (виставу малої сцени)», «За кращу режисерську роботу», «За краще виконання чоловічої ролі», «За краще виконання жіночої ролі», «За краще виконання чоловічої ролі другого плану», «За краще виконання жіночої ролі другого плану», «За кращу сценографію», «За кращу музичну концепцію вистави», «За краще пластичне вирішення вистави», «За кращий акторський дебют», «За кращий режисерський дебют».

Зазначимо, Департамент культури Київської міської державної адміністрації оголосив конкурс на найкращий культурно-мистецький проєкт з організації та проведення в Києві святкового заходу з нагоди Міжнародного дня театру – урочистої церемонії вручення театральної премії «Київська пектораль».

Ознайомитися з умовами участі можна на сайті Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Центр Івана Марчука розмістять у колишній будівлі посольства США, законсервованій з 2012 року

Як повідомлялося, театральну премію «Київська пектораль» засновано за ініціативою Київського міського відділення Національної спілки театральних діячів України в 1992 році та за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації. Премія присуджується щорічно напередодні Міжнародного дня театру за підсумками календарного року, що минув. Вперше «Київську пектораль» було вручено 27 березня 1993 року.

У Києві відбулось урочисте вручення театральної премії «Київська Пектораль»-2020. Її лауреатами стали найкращі театральні діячі столиці.

Фото: kyivcity.gov.ua

В киевском парке "Отрадный" завершили ремонт моста через водоем (фото)

  • 2022-02-20 10:30:24
  • перегляди: 0

В Соломенском районе Киева в парке "Отрадный" отремонтировали пешеходный мостик через озеро. Об этом сообщили в коммунальном объединении "Киевзеленстрой".

Капитальный ремонт пешеходного моста, который соединяет два берега озера в парке Отрадный, начался в конце сентября 2021 года. Первоначально было демонтировано старое покрытие и укреплена конструкция моста. После замены покрытия были установлены новые перила высотой 1,2 метра, отремонтированы лестницы. Рядом с лестницей устроены пандусы для удобного передвижения мало мобильных групп населения. Длина отремонтированного моста вместе с пандусами - 45,5 метра, ширина - 3,4 метра. На мосту установлена LED подсветка на перилах и вдоль нижнего края конструкции.

18 hd photos

В Киеве сгорело здание неработающего ресторана (ФОТО)

  • 2022-02-20 10:21:22
  • перегляди: 0

В Днепровском районе Киева возник пожар в недействующем заведении общественного питания. Об этом рассказали в Государственной службе по чрезвычайным ситуациям (ГСЧС) Украины в столице, передают "Комментарии". По данным спасателей, пожар возник на первом этаже трехэтажного здания неработающего ресторана, расположенном на улице Воскресенской, 16. Огонь охватил первый и второй этажи здания. Потушить пожар на площади 50 квадратных метров удалось за час. С огнем боролись пятнадцать спасателей и три единицы спецтехники. В результате пожара сильно поврежден фасад и крыша ресторана. Причины возникновения чрезвычайной ситуации пока неизвестны. Обстоятельства пожара будут устанавливать правоохранителями. Жертв и пострадавших нет. В ГСЧС Киева также обнародовали фотографии с места тушения пожара в ресторане. Ранее портал "Комментарии" сообщал, что в Бучанском районе Киевской области микроавтобус с пассажирами попал в ДТП. Маршрутка Volkswagen столкнулась с автомобилем Renault. В результате аварии травмированы семь пассажиров. На момент ДТП в микроавтобусе находились 18 человек. Спасателям пришлось деблокировать водителя с помощью специального гидравлического инструмента. Напомним, на Киевском водохранилище двух подростков унесло на льдине на сотни метров от берега. Инцидент произошел в Вышгородском районе Киевской области в селе Глебовка. На центральном пляже Киевского водохранилища два человека на льдине остались изолированными от берега примерно на расстоянии 400 метров. Читайте также, что в Броварах при пожаре в гараже погибла женщина и в огне сильно пострадал мужчина, который впоследствии скончался в больнице.

В Київській області сталася ДТП за участю водія фури з Житомирщини

  • 2022-02-20 10:18:23
  • перегляди: 0

Поліція Бориспільщини встановлює обставини ДТП за участю вантажівки та пішохода. 16 лютого о 03:20 на автодорозі Р-03 Північно-східний об'їзд міста Києва поблизу села Горобіївка водій здійснив наїзд на пішохода, яка рухалась по проїжджій частині дороги для руху.

За попередньою інформацією, 48-річний житель Житомирщини що працює водієм, керуючи вантажівкою "VOLVO" здійснив наїзд на невстановлену жінку, віком близько 40 років.


В результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тілесні ушкодження, її госпіталізовано до реанімаційного відділення Бориспільської лікарні.

Водій вантажівки пройшов медичне освідування на стан алкогольного сп'яніння, результати якого будуть відомі після експертизи. За попередніми даними, водій був тверезий.

На місці події працювала слідчо- оперативна група Бориспільського РУП. Наразі поліцейські встановлюють особу потерпілої.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Засідання постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин

  • 2022-02-20 10:03:38
  • перегляди: 0

Засідання постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин відбудеться 23 лютого у сесійній залі (вул. Хрещатик, 36, 4 поверх).Початок засідання об 11:00.Онлайн трансляція засідання буде забезпечена на офіційному сайті Київської міської ради.

В Киеве на въездах и выездах установили камеры наружного наблюдения

  • 2022-02-20 10:03:36
  • перегляди: 0

Въезды в столицу и выезды из города оборудованы камерами наружного наблюдения. Об этом сообщил заместитель главы КГГА Петр Оленич.

По данным чиновника, всего по транспортному периметру города установлено 256 камер.

Благодаря камерам посчитали, что количество выездов из Киева за последние три дня составило 715 000. За аналогичный период на прошлой неделе - 705 000.

"Никакого массового выезда из столицы не зафиксировано, колебания в пределах нормы", - сообщили в киевской администрации.

Житель Петрівської ОТГ намагався поцупити кутники опори лінії електропередач (ФОТО)

  • 2022-02-20 09:51:42
  • перегляди: 0

У п’ятницю, 18 лютого, мешканець села Нові
Петрівці намагався викрасти кутники опори лінії електропередач, але йому це не
вдалося Про це повідомляє інформаційний портал
"Моя Київщина" із
покликанням на Національну поліцію Київської
області.У поліції розповідають, що 37-річний
чоловік приїхав до опори лінії передач на автомобілі та зрізав кутники нижньої
обв’язки опори газовим різаком. Проте здійснити крадіжку до кінця він не зміг. Чоловіка помітили співробітники станції
«Північна», які зателефонували працівникам поліції. Останні були на місце події,
де виявили крадія. За даним фактом відкрито кримінальне
провадження за ч.3 ст.15, ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу
України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від
вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох
років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до
п’яти років.Нагадаємо, що 10
лютого до працівників поліції зателефонував чоловік та сказав, що він у селі
Нові Петрівці замінував помешкання сусіда.

Полиция наказала дерзкого нарушителя ПДД благодаря видео

  • 2022-02-20 08:12:36
  • перегляди: 0

Пресс-служба патрульной полиции сообщает, что правоохранители в Киеве разыскали и оштрафовали дерзкого нарушителя правил дорожного движения. Водителя кроссовера BMW X5 удалось найти благодаря видео опубликованном в сети. На записи видно, как автомобиль объезжает пробку по зеленой зоне, которая распределяет транспортные потоки. Источник: avtoblog.ua Нарушение произошло в Оболонском районе столицы. Запись была сделана на камеру видеорегистратора мимо проезжающего автомобиля. Сотрудники патрульной полиции установили личность и место нахождения водителя-нарушителя. На киевлянина оформили штраф по ч.2 ст.122 КУоАП. Размер штрафа составил 510 гривен. По словам полиции, мужчина был очень удивлен происходящим.

Нравится, не нравится - империя развалится: фото необычного креатива на стене дома в Киеве

  • 2022-02-20 08:06:20
  • перегляди: 0

В Киеве решили креативным путем подойти к надписям про страну-агрессора Россию, проецируя их на дом одного из столичных жилых комплексов. Каждый раз картинки с надписью разные. Фото своеобразных "муралов" опубликовалу себя на странице в Facebook один из жителей, которому хорошо видны эти надписи из дома напротив. Как отметили в комментариях под фото, данное искусство находится на ЖК "Парковые Озера", что на левом берегу, в Днепровском районе Киева. Надписи, по словам местного жителя, всегда разные (далее на языке оригинала): "Нравица, не нравица - империя развалица", "Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями", "ПТН ПНХ", "Все буду ЗСУ! Кажуть українці", "За три дні вже соняшником засіємо" и т.д.. Фото: facebook.com/Шаміл Шамілович Фото: facebook.com/Шаміл Шамілович Фото: facebook.com/Шаміл Шамілович Фото: facebook.com/Шаміл Шамілович Фото: facebook.com/Шаміл Шамілович Ранее "Апостроф" писал, летом прошлого года на одном из самых популярных курортов Украины, в Бердянске Запорожской области, устроили “теплый” прием, предположительно туристам из России. На авто написали красным баллончиком “ПТН ПНХ”.

Сегодня, 20 февраля, ярмарки пройдут в пяти районах Киева (адреса)

  • 2022-02-20 07:36:18
  • перегляди: 0

В воскресенье, 20 февраля, ярмарки пройдут в пяти районах столицы. Они проводятся с целью более полного удовлетворения потребностей жителей столицы в сельскохозяйственной продукции.
Об этом KV стало известно из сообщения пресс-службы Киевской горгосадминистрации (КГГА).Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
Так сезонные ярмарки пройдут:

в Днепровском районе – ул. Сулеймана Стальского (в пределах улиц Радужной и Старосельской);

в Оболонском районе – ул. Марко Вовчок, 21;

в Печерском районе – ул. Джона Маккейна (в пределах улиц Иоанна Павла II и Чигорина);

в Шевченковском районе – ул. Татарской, 32-38.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Подписаться

Кроме того, по информации пресс-службы, традиционная ярмарка пройдет в Голосеевском районе – ул. Маршала Конева (в пределах улиц Михаила Ломоносова и Василия Касияна).
Читайте: Мининфраструктуры заявляет, что небо Украины остается открытым, а аэропорт “Борисполь” работает в обычном режиме
Фото: открытые источникиКиевVласть

Под Каменским горел дом (фото)

  • 2022-02-20 06:48:24
  • перегляди: 0

19 февраля, в 08:03, в жилом доме, расположенном на улице Киевской пгт Петриковка Днепровского района, произошел пожар.

Возгорание возникло внутри одноэтажного частного жилого дома.

Пожар потушили в 09:20.

Огнем уничтожено домашнее имущество, повреждена внутренняя отделка стен, окно и двери в комнате дома на общей площади 20 кв.м.

Погибших и пострадавших нет.

У Вишгороді 4 багатоповерхівки залишились без світла. Під “роздачу” потрапили навіть ті, хто справно платив

  • 2022-02-20 04:12:23
  • перегляди: 0

За попередніми даними, електрику в місцях загального користування (МЗК) у будинках ЖК “Ярославичі 2” відключив оператор системи розподілу ДТЕК “Київські регіональні електромережі” на вимогу постачальника – ТОВ “Київська обласна енергопостачальна компанія”. Причина – борги за спожиту електроенергію (ЕЕ).

За даними “ВК“, об’єм боргу – понад 1,5 млн грн. При цьому денний тариф на електроенергію становить 1,68 грн/1 КВт. Оплата відбувається за такою схемою: мешканці платять компанії з обслуговування, а та направляє кошти постачальнику. Вочевидь, через борги управляюча компанія не розрахувалася з постачальником.

У п’ятницю, 18 лютого в групі “Вишгород Вышгород Vyshgorod Uptown Вишгородський район Київщина” у Facebook було оприлюднено такий допис: “У Вишгороді ДТЕК за борги відключив у ЖК «Ярославичі 2» електрику (за заявкою ЕК) у місцях загального користування. Зупинилося кілька ліфтів. Причина – компанія “Комфорт-Майстер” не сплатила рахунки. Після цього група мешканців будинку прийшла до офісу ЕК. Після «спекотного» діалогу співробітники компанії викликали поліцію та охорону“.

В коментарях до допису (див. далі) зазначається, що не працювала більшість ліфтів.

І знову “здрастє”, “Комфорт-Майстер”!

Отже, тією самою управляючою компанією виявилося ТОВ “ЕК “Комфорт-Майстер”. І це не дивно, адже забудовником ЖК “Ярославичі 2” є “ДБК-4”, що входить до корпорації “ДБК-Житлобуд”. Цей “тандем” добре відомий власникам квартир ЖК “Крістер Град” на Виноградарі та ЖК “Навігатор” в Оболонському районі Києва.

“ДБК-4” та безпосередньо пов’язана з ним Експлуатаційна компанія “Комфорт-Майстер” стали фігурантами кількох публікацій “ВК” через захмарні тарифи за електроенергію, які в грудні минулого року встановили мешканцям вказаних житлових комплексів. Мова йде про 5,07 грн/1 КВт! Такі розцінки передбачені для промислових об’єктів, наприклад, для будівельних майданчиків. Саме таким “будмайданчиками” для постачальника та оператора системи розподілу і є ЖК “Навігатор” та будинок № 5 в ЖК “Крістер Град”.

Сталося це через те, що забудовник не виконав усі необхідні умови для підключення житлових будинків до міських електромереж, що дозволило б жителям укладати прямі договори електропостачання.

Після підняття наприкінці 2021 року “промислового” тарифу ТОВ “ЕК “Комфорт-Майстер” почав “вибивати” з мешканців борги, адже платити втричі більше вони цілком закономірно відмовляються. Детально про це читайте в матеріалах “На Виноградарі забудовник вдався до шантажу та погроз відключити електропостачання” і “Мешканцям Оболоні, яким встановили захмарні тарифи, почали вимикати світло“.

Злочин проти людей

Повертаючись до ситуації у Вишгорода, слід зазначити, що наразі достеменно невідомо, хто знеструмив МЗК, а заодно і ліфти, у 25-поверхових будинках. Втім, тамтешніх мешканців це турбує в другу чергу.

На момент цієї публікації електропостачання в будинках ЖК “Ярославичі 2” повернули в повному обсязі, однак без жертв не обійшлося. Непрацюючі ліфти у 25-поверхових будинках – це катастрофа для багатьох людей.

Своє обурення мешканці висловлюють в чисельних коментарях до попереднього допису. Наполегливо рекомендуємо ознайомитися з ними усім тим, хто причетний до відключення ЕЕ. Ще раз звертаємо увагу, що постраждали, зокрема, люди, які оплачують електроенергію та інші комунальні послуги.

І це не помилка чи випадковість, це свідомий вчинок.

А ось і ще одне питання: щоб робили постачальник, оператор або той самий “ДБК-4” зі своїм “Комфорт-Майстером”, якби в якомусь будинку сталася б пожежа або комусь терміново знадобилася б медична допомога?

Цікаво також, на що сподівалися автори перформансу? На те, що добропорядні мешканці кинуться вишукувати боржників? До речі, відключення злісних боржників цілком законне (див. далі). Але мова не йде про всіх мешканців будинку, в якому живуть боржники.

Відкритим наразі залишається і питання, чи повториться “профілактичне” відключення ще раз.

Довідково. Наприкінці серпня 2021 року в Україні зняли обмеження на відключення населення за заборгованість з оплати вартості комунальних послуг, яка передбачалася законодавством щодо умов адаптивного карантину (для непоширення коронавірусної інфекції). Це стало можливим після внесення змін до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

До прийняття таких змін, на період дії карантину та 30 днів після нього заборонялося нарахування пені і штрафів за заборгованість за житлово-комунальні послуги та припинення надання таких послуг. Згідно з правками, в законі така заборона буде діяти тільки в регіонах, де встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Постачальники мають право відновити відключення через 30 днів після того, як регіон вийде з «червоної» зони карантину. Таким чином, комунальні підприємства зможуть відключати боржників від газу, електроенергії та інших видів комунальних послуг. Щоб відновити подачу комунальних послуг у разі відключення, побутовим споживачам крім погашення заборгованості доведеться також сплатити послугу повторного підключення.

Просто "Бог парковки": в Киеве водитель оставил авто в самом неудобном месте, фото

  • 2022-02-20 02:06:21
  • перегляди: 0

В субботу, 19 февраля, в Днепровском районе Киева на левом берегу очевидцы запечатлели легковой автомобиль, экстравагантный хозяин которого не придумал ничего лучше, как припарковать авто прямо на лестнице. Об этом сообщает Telegram-канал "dtp.kiev.ua". По данным канала, парковку в неположенном месте зафиксировали на улице Космической. В соответствии с ПДД, водитель, который припарковался в месте, в котором оставленная машина мешает движению пешеходов, будет оштрафован. Согласно ст. 122 ч.1 КУАП, нарушение правил стоянки или остановки карается штрафом в размере 20 необлагаемых минимумов граждан или 340 грн. Фото: t.me/dtpkievua Ранее мы писали, что в Киеве продолжается охота на "героев парковки". На этот раз, на улице Льва Толстого эвакуировали элитный внедорожник Lexus, который, в поиске парковочного места, проехался по пешеходной зоне и поставил автомобиль в неположенном месте. Напомним, в Шевченковском районе столицы автомобилисты устроили стихийную парковку. Это вызвало возмущение у жителей Киева, которые уже обращались к правоохранителям.

Все из-за девушки? В Киеве ночью подрались две компании, видео

  • 2022-02-20 00:42:24
  • перегляди: 0

В ночь на субботу, 19 февраля, в Днепровском районе Киева две компании мужчин устроили массовую драку из-за девушки. Об этом сообщает местный канал в Telegram "Киев Оперативный". Инцидент произошел на улице Андрея Малышко, недалеко от гостиницы "Братислава", ночью 19 февраля. Автор видео также сказал, что слышны были и выстрелы. Драку мужчин пытался урегулировать один из очевидцев, но к нему подошел один из участников конфликта со словами: "Они на девушку "стартуют", чего ты снимаешь". Исходя из слов мужчины, схватка могла произойти из-за того, что одна из компаний цеплялась к девушке, а другая – начала защищать ее. "Апостроф" писал, в пятницу, 18 февраля, подрались народный депутат Нестор Шуфрич и журналист Юрий Бутусов. Социальные сети не смогли остаться в стороне. Напомним, 12 февраля в городе Вишневое Бучанского района под Киевом парень заступился за маму и получил ножом от соседки.

Киевлян предупреждают о порывах ветра до 15-20 м/с

  • 2022-02-19 23:57:20
  • перегляди: 0

Ночью 20 февраля в Киеве ожидаются порывы ветра до 15-20 м/с (первый уровень опасности, желтый). Основные рекомендации, которые следует соблюдать жителям города во время сильного ветра: все окна плотно закрыть; на улице держаться подальше от рекламных щитов, линий электропередачи, деревьев; в случае сильного ветра укрыться в ближайшем помещении или природном укрытии; избегать пребывания вблизи крупных деревьев, особенно тополей, а также не парковать рядом с ними автотранспорт. По материалам: Gismeteo