Херсон - сторінка 2

Депутат Херсонської міськради порушив антикорупційне законодавство

  • 2022-02-20 16:15:49
  • перегляди: 0

Херсонською окружною прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП стосовно депутата Херсонської міської ради. Установлено, що народний обранець несвоєчасно та без поважних причин подав щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік.

Постановою Херсонського міського суду депутата визнано винним у порушенні вимог фінансового контролю та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Не погодившись з рішенням суду, народний обранець звернувся до Херсонського апеляційного суду, який залишив без задоволення апеляційну скаргу порушника та погодився з рішенням суду першої інстанції.

Рішення суду набрало законної сили.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

Херсонский Водоканал просит горожан своевременно оплачивать услуги

  • 2022-02-20 15:57:41
  • перегляди: 0

МКП Херсонский Водоканал благодарит херсонцев, которые вовремя платят за услуги централизованного водоснабжения и централизованного водоотвода.

« Эти платежи являются для нас единственным источником поступления средств, необходимых для обеспечения непрерывных процессов по подготовке питьевой воды, очистке стоков, ремонту сетей и обслуживанию оборудования» , – пишут на сайте ведомства .

Оплата производится не позднее 20 числа месяца, следующего за расчетным периодом.

Средства за услуги по централизованному водоснабжению и централизованному водоотводу и плата за абонентское обслуживание оплачиваются одной суммой на один банковский счет.

Оплату, сверку расчетов и предоставление показателей водосчетчиков предлагают производить через личный кабинет на сайте Водоканала https://water.kherson.ua.

Виконком міськради проголосував за демонтаж рекламних засобів у Херсоні

  • 2022-02-20 15:42:33
  • перегляди: 0

На сьогоднішньому засіданні виконкому міськради розглянуто та підтримано 42 питання порядку денного.

У числі проголосованого, зокрема, – ряд попередньо розглянутих та схвалених проєктів рішень міської ради: «Про затвердження звіту про виконання бюджету Херсонської міської територіальної громади за 2021 рік»;

«Про зміни до бюджету Херсонської міської територіальної громади на 2022 рік»; «Про звіт щодо виконання Програми сприяння Херсонському об’єднаному міському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки»;

«Про затвердження Програми сприяння Херсонському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки»;

«Про затвердження Програми «Правопорядок»; «Про звіт щодо виконання у 2021 році Міської програми оздоровлення та відпочинку дітей Херсонської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 26.01.2021 №53 (зі змінами)»;

«Про затвердження Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Херсонської міської територіальної громади “Енергодім” на 2022-2023 роки» тощо. Разом з тим, члени виконкому підтримали рішення стосовно демонтажу рекламних засобів за адресами: по вул. Перекопській (у районі будівлі №5 та зупинки громадського транспорту);

по Миколаївському шосе (між будинком №28 та торговельним центром «Гостинний двір»);

по вул. Гірського (біля будівлі №57 приватного акціонерного товариства «Херсонський електромашинобудівний завод» по просп. Ушакова). Джерело – Херсонська міська рада.

Херсонська майстриня створює картини з картону та паперу

  • 2022-02-20 15:06:41
  • перегляди: 0

Херсонка Ірина Курашова створює картини у техніці "tunnel book" або книжковий тунель. Свою історію майстриня розказала Суспільному.


Ірина Курашова спеціалізується на художніх виробах, виготовлених з картону та паперу. Серед її робіт – об’ємні листівки, виконані у техніці папертоль. Книжковим тунелем зацікавилася рік тому, розповідає майстриня.


"Я познайомилася з цією технікою в інтернеті. Вона мені дуже сподобалася і я її собі зберегла та досить тривалий час до неї не поверталася. Потім була виставка. Я займаюся книжковими ілюстративними виставками. Була виставка книжок, присвячених оркестру. Я подумала, чому б не спробувати цю техніку і не зробити оркестр", - розповіла майстриня.



Паперові тунелі створюються на згадку про якийсь захід, також їх використовують як сувеніри для туристів, говорить Ірина Курашова. За її словами, схожість із тунелем з’явилася ще 18 століття, це - як мінітеатр з ляльковими акторами. Роботу може зробити будь-хто, в кого є фантазія, каже Ірина. В інтернеті обирають тварин, дерева і вигадують сюжет.


Як каже Ірина Курашова, техніка не складна, але вимагає терпіння. Своєму мистецтву вона навчає інших. На один із майстер-класів прийшли діти. Серед них - Яромир. Говорить, було складно - вирізали, потім клеїли і виходила робота.



"Ми беремо, наприклад, 5 рамок. У нас буде 5 шарів. Позаду можна видрукувати будь-який фон. Це може бути небо або, наприклад, ліс. Можна без фона, зробити гарним, ажурним. Якщо додати освітлення, то в нас вийде такий ліхтар", - каже Ірина Курашова.



Назва "tunnel book" прийшла з англійської. Перші вироби у цій техніці були створені на честь будівництва першого у світі підводного тунелю завдовжки 459 метрів під річкою Темза у Лондоні, розказала майстриня.


Суспільне Херсон

У Херсоні презентували розроблений волонтерами сервіс «УкрСкарга»

  • 2022-02-20 14:57:30
  • перегляди: 0

У Херсоні громадська організація презентувала власний проєкт - сервіс «УкрСкарга», який допоможе налагодити процес подання скарг до органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської міської ради.

«Представники ГО «Імпульс Херсонщини» презентували власний проєкт, який допоможе налагодити процес подання скарг до органів місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «УкрСкарга» – безкоштовний віртуальний сервісний центр подання пропозицій та скарг. Сайт розробила команда волонтерів ще у лютому 2017 року без залучення бюджетних та грантових коштів.

«Головна мета сайту – покращення якості надання послуг та вирішення актуальних проблем населення, пов’язаних з отриманням послуг... За допомогою сайту «УкрСкарга» мешканці міста можуть швидко та зручно просигналізувати відповідним органам про порушення та проблеми, з якими вони стикаються в процесі отримання «життєво необхідних послуг», або надати пропозицію щодо удосконалення послуги» – пояснив керівник ГО «Імпульс Херсонщини» Дмитро Карлюка.

Наразі сайт працює в тестовому режимі.

«На сайті розроблені та завантажені шаблони скарг та пропозицій, систематизовані за різними напрямками та проблемами. Наприклад, проблеми з транспортом або благоустроєм. Для заповнення скарги або пропозиції потрібно лише обрати варіант, внести необхідну інформацію та надіслати його у відповідну структуру. Уже зараз ми активно співпрацюємо у цьому питанні із відділом звернень громадян у міській ради», – розповів один із творців ресурсу Ярослав Концевий.

За словами директорки департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірини Ніколаєвої, важливо, що це повністю херсонська розробка. Цей ресурс презентують міським комунальним підприємствам. Після чого їх керівники нададуть власні рекомендації, які розробники сайту зможуть врахувати в подальшій роботі, зазначається у повідомленні.

Користуватись ресурсом «УкрСкарга» мешканці та органи влади зможуть безкоштовно.

Дыхание весны в Херсоне: в ботсаду расцвели подснежники

  • 2022-02-20 14:21:37
  • перегляди: 0

Дыхание весны в Херсоне все ощутимее! В ботаническом саду Херсона массово цветут подснежники.

Подснежники, первые цветы весны, или как их назвали греки, галантусы («молочные цветы») принадлежат к роду многолетних трав семейства амариллисовых. Всего существует 18 видов и два природных гибрида галантусов, большинство которых занесено в Красную книгу.

Особенно страдают эти растения в начале весны, во время весенних праздников. Однако не стоит забывать, что в Украине подснежники занесены в Красную книгу, а торговля первоцветами запрещена.

У Новій Каховці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 14:00:29
  • перегляди: 0

Сьогодні, 20 лютого, у Новій Каховці біля пам’ятної композиції Захисникам України на проспекті Перемоги зібрались представники влади, духовенства, ГО “Біла стріла” та жителі міста, аби низько схилити голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Про це редакції Online НК повідомила прес-секретар Новокаховського міськвиконкому Ірина Дахновська.

Міський голова Володимир Коваленко подякував всім присутнім, хто відклав всі справи, і прийшов, щоб вклонити голови перед тими, хто пішов у інший світ за свободу і незалежність України. Очільник громади закликав пам’ятати страшні уроки історії і кожного дня докладати максимум зусиль, аби боронити і зберігати мир та спокій в нашій рідній країні.

Також з промовою до присутніх звернулась голова Каховської районної державної адміністрації Наталя Стаднік та секретар Новокаховської єпархії Української Православної Церкви протоієрей Миколай.

Пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання, до пам’ятника містяни поклали квіти та запалили свічки пам’яті.

Вічна пам’ять усім, хто загинув за майбутнє України!

В Голой Пристани спасатели тушили загоревшуюся «девятку»

  • 2022-02-20 13:39:40
  • перегляди: 0

Вчера, 19 февраля, голопристанским спасателям поступила информация о возгорании легкового автомобиля по улице 1 мая.

Прибыв на место случившегося сообщение подтвердилось: по жарные увидели, что горит моторный отсек автомобиля ВАЗ 2109.

Вскоре пожар был ликвидирован. По какой причине случилось возгорание и его ущерб, устанавливается.

У Херсоні відкрили виставки, присвячені 100-річчю художника

  • 2022-02-20 13:39:39
  • перегляди: 0

Сотні сторінок документів та щоденникових записів і стільки ж портретів відомих і пересічних херсонців – в обласному центрі відкрили виставки, присвячені 100-річчю художника Федора Загороднюка.

В Україні та за її межами Федора Загороднюка знають як художника-портретиста, а у Державному архіві Херсонської області його називають також фондоутворювачем, говорить Галина Проценко, заступниця директора установи. Чоловік писав щоденники все життя, співпрацював з архівом. У залишених записах – історія Херсона та Херсонщини за майже півсторіччя.

"У Державному архіві області зберігається унікальна колекція особистих документів художника, яка формувалася упродовж довгих сорока років. Перші надходження були ще 1954 року. І нині до колекції включені більше сотні документів про життєвий та творчий шлях видатного українського художника", - розказала Галина Проценко.

Серед документів – автобіографії, спогади, зокрема про голодомор в Україні, у якому художник втратив батьків, про Другу Світову війну, каталоги робіт, газети різних часів, які виходили на Херсонщині, говорить Галина Проценко.

Картини Федора Загороднюка можна побачити і в обласній бібліотеці Гончара, деякі з них художник сам подарував. Працював до глибокої старості, а останню свою виставку відкривав у 90-річному віці, говорить завідувачка відділу мистецтв Тетяна Краснолуцька.

"Нам треба було влаштувати виставку. Це був серпень, було дуже спекотно, десь градусів 40. І я приїхала за цими картинами до художника, а в них майстерня була на 5 поверсі. Ми почали зносити роботи. І роботи дуже великі, по одній роботі з 5 поверху спускали, піднімалися. Це жарко. Федір Іванович не присів, ходив з палицею, брав кожну роботу і ніс разом зі мною", - говорить завідувачка відділу мистецтва Тетяна Краснолуцька.

Серед тих, хто прийшов на відкриття виставки, колеги художника. Юрій Шапко познайомився з ним у дитинстві. За словами чоловіка, з Федором Загороднюком їх пов’язує великий життєвий шлях.

"Мій батько - художник і завдяки цьому він мене познайомив з Федором Івановичем. Він був фахівець, у нього була вища освіта - Київський державний художній інститут. Його полотна будуть жити і жити, адже ці твори – констатація того періоду,

в якому ми всі жили. Будуть приходити інші люди, молоді покоління, поринати у той час", - каже художник Юрій Шапко.

Художник часто писав портрети своїх сучасників. Один з таких бібліотеці подарувала родина письменника Миколи Братана.

"Федір Загороднюк намалював батьків портрет на 70-річчя. І батько дуже пишався, що у нього тепер є такий портрет. Федір Іванович намалював портрет за пам’яттю. Батько йому спеціально не позував, він взагалі не любив для художників позувати, навіть на фото стояв десь збоку. І нам було дуже дивно, що такий портрет серйозний намальований. Дуже вдало підхоплені деякі деталі. Федір Іванович увічнив епоху культурних діячів нашого міста і області, які мають велике значення. Тим самими залишив пам'ять для нащадків", - говорить Віктор Братан, син Миколи Братана.

Виставка Федора Загороднюка відкрита для відвідувачів у відділі мистецтв обласної бібліотеки.

Хто такий Федір Загороднюк: Федір Іванович Загороднюк (1922 -2017 рр.) - фронтовик-орденоносець, член Національної Спілки художників України, Національної Спілки журналістів України, почесний громадянин Херсона. Створив багато художніх полотен про Херсонський край та його людей. Читайте також: Відомі незнайомці: художник і почесний громадянин Херсона Федір Загороднюк 55 років тому у Херсоні з'явилось звання "Почесний громадянин міста" Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

Крадіжку в поліції скоїв мешканець Олешок на Херсонщині

  • 2022-02-20 13:27:45
  • перегляди: 0

Двічі судимий мешканець Олешок на Херсонщині прийшов «відмічатися» до тутешнього відділення Національної поліції № 2. І побачив, що в службовому кабінеті на підвіконні стоїть жіноча сумочка, власниця якої вийшла у справах. У відвідувача спрацював «хапальний рефлекс»: він витяг з сумочки гаманець із банківськими картками та 400 гривень готівкою, і накивав п’ятами. Але недалеко: встановити особу злодія проблеми не склало. Тож його затримали, а гаманець повернули за належністю. принагідно з’ясувалося, що на рахунку городянина ще й викрадення велосипеда «Салют» з чужого подвір’я – його теж розшукали й повернули.

Повернувшись до поліції, крадій зізнався в обох злочинах, показав щире каяття, й уклав угоди про примирення з обома потерпілими. Та чергової «мандрівки» у місця позбавлення волі все одно уникнути не зміг: суд в Олешках відправив нечистого на руку неробу на чотири місяці під арешт. Хоча навряд чи це покарання відучить його від схильності тягнути усе, що під руку потрапить. Адже то вже не погана звичка, а швидше спосіб життя.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Міжсезоння на азовському курорті Херсонщини

  • 2022-02-20 13:24:56
  • перегляди: 0

Азовські курорти Херсонщини Арабатська Стрілка і Генічеськ утворюють цілорічний курортний міні-регіон. Але далеко не всі знають про особливості відпочинку в цю пору року.


Тому ми підготували для вас ТОП вибірку фактів, про які ви, можливо, не знали, щодо особливостей цієї сторони нашого курорту:


- офіційний літній курортний сезон на Арабатці починається в червні, а закінчується в серпні, але за сприятливих погодних умов до цього періоду частіше всього додається травень і вересень;


- у період інших місяців року для відпочиваючих доступні всі принади курорту, окрім моря з погодних причин, але... для добре загартованих людей і море в цей час цілком прийнятне для купання;


- назва «міжсезоння» є дуже умовною для Арабатки і використовується, скоріше, за звичкою і на прикладі інших морських курортів, адже меж між сезонами тут немає, і зараз можна впевнено казати, що це цілорічна курортна локація;


- у порівнянні з літом, коли пиво продається майже на кожному квадратному метрі узбережжя, більша частина туристичної і торгової інфраструктури припиняє свою роботу, але це є лише відповідністю до рівня попиту і поступовим адаптуванням виключно сезонних об'єктів до нових умов;


- саме навесні та восени у Генічеську та на Арабатці сезон активної риболовлі. Рибалка тут зовсім не складна і не потребує особливого знаряддя. Для ловлі бичка, камбали або калкану, підійде звичайна "закидушка", яку можна придбати на місцевому ринку всього за 20-30грн.


- зважаючи на те, що курорт десятиліттями працював виключно як сезонний, у період літнього оздоровчого сезону слід відзначити досить швидкі зміни в роботі його інфраструктури, і особливо це стосується оздоровчих закладів, які все частіше переходять на цілорічний графік роботи;


- на сьогоднішній день на Арабатці навіть взимку працює цілком достатня кількість торгівельних об'єктів і закладів громадського харчування, щоб жоден турист не відчував дискомфорту під час відпочинку;


- курорт, безумовно, цікавий у будь-яку пору року, але більша частина туристичного міжсезонного трафіка приходиться саме на зимовий період, адже саме на цей час припадає більша частина свят;


- головною і найбільш знаковою подією для зимової Арабатки вже давно стало свято Водохреща, відзначити яке (також і на термальних джерелах) щороку приїздить велика кількість туристів з усієї України;


- уздовж узбережжя Арабатської Стрілки восени після штормів можна збирати свіженькі мідії прямо на березі;


- стійкою та дуже позитивною тенденцією останніх кількох років є стрімкий розвиток локальної кухні, з великим вибором саме місцевих страв, переважно з місцевих же морепродуктів;


- нині, в 2022 році, Арабатська Стрілка і Генічеськ є прекрасними локаціями для зимового туризму, реабілітації після захворювань дихальних шляхів, корпоративних заходів, активного та бальнеологічного відпочинку;


- головною туристичною принадою міжсезонної Арабатки є дуже великий і різноманітний екскурсійний потенціал. Одним з основних місцевих екскурсійних операторів є клуб екскурсій НА МОРЕ.

Звісно, що в цій вибірці ми перерахували не всі цікаві факти, але це й далеко не остання наша публікація на цю та інші теми. Тому слідкуйте за нашим блогом та приїздіть відпочивати на Арабатку і в Генічеськ у будь-яку пору року, щоб особисто переконатись, що це єдиний цілорічний бальнеологічний морський курорт України, аналогів якому немає ніде!


Підприємця у Генічеському районі звинувачують у привласненні коштів під час реконструкції покрівлі школи

  • 2022-02-20 13:15:35
  • перегляди: 0

Генічеською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, а також внесенням до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Установлено, що наприкінці 2019 року, обвинувачений заволодів бюджетними коштами, які були виділені на реконструкцію покрівлі будівлі однієї зі шкіл смт Новоолексіївка. Керівник підприємства підписав акти, в які вніс неправдиві відомості щодо проведених робіт і обсягів використаних матеріалів. Відповідно до будівельно-технічної експертизи, на рахунок підприємства зайво сплачено понад 238 тис. грн.

З метою відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, окружною прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму.

За такі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

У Херсоні вшанували героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 12:18:35
  • перегляди: 0
Сьогодні, 20 лютого, на Алеї Героїв незалежної України відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь представники

З 21 лютого на автобусних маршрутах Нової Каховки розпочнеться контроль наявності білетів у пасажирів

  • 2022-02-20 12:06:41
  • перегляди: 0

Адміністрація Новокаховського ПКП "Автоцентр" інформує, що з 21 лютого 2022 року на приміських автобусних маршрутах буде проводитися контроль наявності документів на пільговий проїзд та квитків у пасажирів.

Про це редакції Online НК повідомила начальник відділу галузей еконономіки виконавчого комітету територіальної громади Тетяна Мандибура.

Таке рішення керівництвом ПКП «Автоцентр» прийнято на виконання вимог депутатів міської ради, які вимагали посилити контроль за кількістю пільговиків, що перевозяться автобусами підприємства, та організацією продажу квитків та перевезення.

Контроль в тестовому режимі буде проводитись на маршрутах до Маслівки, Корсунки, від міськлікарні – до Корсунки, Тополівки, Центральна основа - Дачі Дружба.

Водії зобов'язуються видавати квитки пасажирам і несуть за це відповідальність.

Штраф згідно адмінкодексу - 10-кратний розмір вартості проїзду.

Квиток на приміський маршрут можна придбати і в касі. Але його вартість буде на 18% дорожче (за обслуговування вокзалу +3% страховий збір від нещасного випадку).

Водії нестимуть дисциплінарне покарання у разі відмови видавати квиток пасажиру.

Щодо відповівдальності пасажирів, то деякий час контроль буде проводитись з метою відпрацювання системи продажу квитків водіями пасажирам. З порушниками з числа пасажирів буде проводитись роз’яснювальна робота щодо необхідності вимагати продажу квитків та збереження їх до кінця поїздки.

В подальшому на порушників з числа пасажирів буде накладатись штраф згідно адмінкодексу – 10-кратний розмір вартості проїзду.

Контроль за продажем та наявністю у пасажирів квитків за проїзд буде здійснювати контролер, який має посвідчення підприємства (дивись фото).

«Вдячні за свободу!»: Херсонщина вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 11:51:37
  • перегляди: 0

Сьогодні, 20 лютого, на Алеї Героїв незалежної України, відбувся мітинг-реквієм, приурочений до Дня Героїв Небесної Сотні.
Вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні прийшли представники обласної та міської влади, депутати облради, військовослужбовці та громадськість, учасники та очевидці подій 2014 року.
Трагічні лютневі події 2014 року назавжди та докорінно змінили новітню історію України. Цього дня з інтервалом у 8 років, під час мирної акції за євроінтеграцію України, спецпризначенці за наказом тодішньої влади почали розстрілювали протестувальників.
Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих: різного віку, статі, життєвого досвіду з різних куточків України та, навіть, з-за кордону. Для українського народу вони назавжди залишаться героями, які ціною власного життя дали можливість Україні бути свободною, демократичною, відкритою світові державою та самим створювати своє майбутнє. Іх об’єднала гідність та єдиний погляд – Україна має бути незалежною, вільною та європейською країною!
Страшні події на Майдані сколихнули всю країну. І з кожним роком український народ усе глибше усвідомлює свою відповідальність перед Небесною Сотнею, яка дала ще один шанс – шанс змінити життя на краще.
У ході заходу представники духовенства провели міжконфесійний молебень за мир та панахиду в пам'ять полеглих у боротьбі за волю і кращу долю України. Усі присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання, по завершенню запалили лампадки й поклали квіти до меморіалу «Небесної сотні».

Більше фото з заходу на сторінці Херсонської обласної ради у Фейсбук.

За минувшие сутки на Херсонщине спасатели ликвидировали 11 пожаров на открытых территориях

  • 2022-02-20 11:48:44
  • перегляди: 0

Вчера, 19 февраля, на открытых территориях области зафиксировано 11 случаев возгорания сухой травы, камыша и мусора. На ликвидацию выезжали пожарно-спасательные подразделения всех районов области. Общая площадь тушения составила 11,78 га.

Спасатели призывают жителей Херсонщины быть ответственными:

-не оставлять непогашенный костер в лесу;

-не бросать не погашенные спички и окурки на сухую лесную подстилку;

-не выжигать мусор на приусадебных участках;

-не разводить открытый огонь рядом с хозпостройками;

-следить, чтобы дети не играли с огнем.

На Херсонщине мужчина перепутал пиво с удобрением

  • 2022-02-20 11:27:29
  • перегляди: 0

Ошибка вышла: в селе Новая Збурьевка Херсонской области у 32-летнего мужчины так «трубы горели», что он готов был отдать хоть полцарства за глоток пива. Найдя в доме бутылку, как ему показалось, с хмельным напитком, он сделал из нее глоток. И только тогда с опозданием догадался, что в емкости совсем не пиво – «горлянку промочил» крестьянин…редким удобрением для растений.

Отравление он, конечно, получил. Но жидкость не была очень агрессивной, и желудок с пищеводом пострадавшему не разъело. Следовательно, обошлось без язвы желудка с кровотечением.

Сергей ЯНОВСКИЙ