У Житомирі вшанували загиблих Героїв Небесної сотні


Сьогодні, 20 лютого, Житомирщина вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Так, у Житомирі біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова відбулася театралізована реконструкція подій Майдану за участю акторів Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги та академічного ансамблю танцю «Сонечко».

Участь у заході взяли заступник голови Житомирської ОДА Юрій Денисовець, голова обласної ради Володимир Федоренко та його перший заступник Олег Дзюбенко, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, депутатський корпус обласної та міської рад, представники інститутів громадянського суспільства та духовенства, жителі обласного центру.


Також у рамках вшанування Героїв представники Ради християнських церков Житомирщини провели Молитву за Україну та український народ, після чого учасники меморіального заходу поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Після завершення офіційної частини заходу на майдані запрацював «вільний мікрофон» для бажаючих виступити.

Серед загиблих Героїв Небесної Сотні й наші земляки справжні патріоти України та борці за її європейське майбутнє – Олександр Балюк, Яків Зайко, Сергій Кемський та Віктор Прохорчук.

Герої Небесної Сотні – це про свободу! Не маємо право забути! Вдячні за свободу!






Comments

    No results found.