Фахівці розповіли, як кава впливає на імунну систему

Фахівці з питань харчування вважають, що кава, точніше кофеїн, що вживається у великій кількості, може знижувати активність імунної системи, інформує Ukr.Media. Дослідники проблем у області харчування заявили, що пристрасть до кави і її надмірне споживання може пригнічувати імунну систему, погіршуючи її здатність боротися з інфекціями, а також видаляти з організму аномальні або пошкоджені клітини. Коли справа стосується зміцнення імунної системи, експерти радять:

«Споживання кофеїну має бути помірним — приблизно до 400 мг на день, що дорівнює приблизно чотирьом чашкам звареної кави або восьми чашкам чаю».

Фахівці попередили, що кофеїн, який вживається у більшій кількості, припиняє регідратувати і може діяти як сечогінний засіб, змушуючи організм втрачати більше рідини. Також його надлишок збільшує секрецію кортизолу (гормону стресу). Ряд досліджень показав, що коли його рівень стає занадто високим, організм реагує збільшенням вироблення запальних речовин, які можуть послаблювати імунну систему.

Також дослідниками було висунуте припущення, що кава обмежує здатність лейкоцитів до поділу, тим самим сповільнюючи реакції імунної системи на потенційні патогени.

Крім контролю споживаного кофеїну, для підтримання і зміцнення імунної системи фахівці радять отримувати з їжею достатньо вітаміну С, вживати гранати, а також продукти з пробіотиками і безалкогольні несолодкі напої, висипатися.

ukr.media




Comments

    No results found.