Сокальчан закликають поповнити ряди тероборони

Про умови служби в рядах Територіальної оборони інформували сокальчан самі військовослужбовці 20 лютого в центрі міста.

А голова Червоноградської районної державної адміністрації Андрій Дяченко анонсував нараду щодо питань територіальної оборони району. Захід відбудеться в понеділок, 21 лютого, об 11:00.

Керівник Сокальської міської ради Сергій Касян розповів кореспонденту «Червоноград24» Наталії Романчук, що сокальщина – одна із перших в області створила свій загін територіальної оборони.

«Загін буде функціонувати згідно із законом України «Про основи національного супротиву». І буде підпорядковуватися виключно батальйону Червоноградської територіальної оборони. Ми провели обстеження всіх бомбосховищ і приміщень укриття. Зараз проводяться роботи для того, щоб відновити ті бомбосховища, які цьому підлягають, і щоб у випадку непередбачуваної ситуації ми могли запропонувати населенню Сокальської ОТГ місце для укриття»

розповів Сергій Касян. В Сокалі уже реєструють охочих пройти службу в штабі. У міській раді уже створили списки атовців та мисливців, які вміють поводитися зі зброєю.

Ці люди (їх близько 700 осіб), як повідомив попередньо міський голова Сергій Касян, відповідальні й готові боронити свою громаду.

Проходити службу в Територіальній обороні можна двома способами:
за контрактом на рівні з військовими ( постійний штаб) або в оперативному резерві.

Усі охочі, хто не служив у Збройних силах України або яким виповнилося 40 років, можуть підписати контракт на проходження служби в оперативному резерві Тероборони. Вони пройдуть вишкіл на вишкіл та отримуватимуть за службу фінансову виплату, розмір якої залежатиме від інтенсивності служби. Для перетину кордону попередньо потрібно буде повідомити штаб. Влада району розглядає одразу кілька локацій для розміщення штабу Територіальної оборони: у Червонограді, в Соснівці або Сокалі.

Запис Сокальчан закликають поповнити ряди тероборони спершу з'явиться на Червоноград24 - Новини. Червоноградський район..




Comments

    No results found.