На Рахівщині відбувся мітінг-реквієм приурочений пам'яті Героїв Небесної Сотні


Сьогодні, 20 лютого, на площі Героїв Небесної Сотні селища Великий Бичків, відбувся мітінг-реквієм приурочений пам'яті Героїв Небесної Сотні.
Герої Небесної Сотні - хоробрі лицарі, які віддали своє життя під час Революції гідності, проявивши силу духу, громадянську і національну відвагу, самовідданість, і стійкість, заради свободи громадян і європейського майбутнього України. Це ті герої, які в боротьбі за волю і кращу долю України не дожили до сьогодні. Тому, ми вшанувуємо і схиляємо низько голови перед цими людьми.
Прийти віддати пошану героям прийшли: голова Великобичківської територіальної громади Олег Бурса, працівники селищної ради, працівники освіти, медичні працівники, працівники комунальних установ, школярі, учасники АТО, революції Гідності, військовослужбовці-прикордонники, громадськість і всі небайдужі громадяни територіальної громади.
"Сьогодні вже в восьме, починаючи з 2014 року, відповідно до указу президента, Україна відзначає пам'ятну, скорботну дату. Саме 20 лютого, на Майдані, під час революції гідності, було вбито невинних, справжніх патріотів, людей, які озброївшись дерев'яними щитами, захищали наше європейське майбутнє. Патріот України - це син свого народу. Людина - яка не пошкодує власного життя, для збереження суверенітету, а згодом і територіальної цілісності. Українська нація ніколи не була, нацією загарбницькою, а завжди з кров'ю, важко, приходилось відстоювати свою територію, і стверджуватись, як держава, як нація. Небесна сотня, ознака того, що в нашій державі, є справжні патріоти. Є люди які, не боячись, віддати своє життя, захищають нас з вами. На східних рубежах і сьогодні, хлопці, молоді, віддають своє життя. Віддають життя, не через те, що хочуть чужого, а хочуть зберегти своє. Кожен з нас, має усвідомити одне єдине, розуміння того, що "какая разница", воно давно минуло. Є різниця, якого ти роду племені, і до якої держави, і до якої нації ти належиш. Вічна пам'ять героям! Слава Україні. " - зазначив під час виступу голова Великобичківської територіальної громади.
На знак пам'яті про героїчний подвиг героїв Небесної сотні, представники установ та організацій поклали кошики з квітами до пам'ятного знаку на площі Героїв Небесної Сотні.
Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих під час бойових дій на Сході України хвилиною мовчання.
До вшанування пам'яті Героїв небесної сотні долучились також учні ЗЗСО №2. Своїми віршами і піснями вони показали чудовий патріотизм і небайдужість до героїчних подій українського народу.
Урочистості по відзначенню Дня героїв Небесної сотні, та загиблими під час подій на Сході України, завершились панахидою і молитвою за Україну.




Comments

    No results found.