Відродження єврейської лікарні: проводиться ремонт відділень хірургії та нейрохірургії на Одещині

В Одесі продовжуються масштабний капітальний ремонт та реконструкція комплексу споруд міської клінічної лікарні №1 (Єврейської лікарні) – пам’ятки містобудування та архітектури місцевого значення.

Наразі на замовлення Управління капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок коштів міського бюджету проводиться ремонт правого крила головного хірургічного корпусу лікарні. На першому поверсі планується розмістити відділення нейрохірургії на 30 ліжок, на другому поверсі – хірургічне відділення на 40 ліжок.

У будівлі проведено заміну систем водопостачання, водовідведення, каналізації та електромереж, встановлення сучасних енергозберігаючих вікон та дверних блоків, монтаж систем кондиціювання та пожежної сигналізації. Проводяться роботи з монтажу підвісних стель та сучасних настінних панелей, що забезпечують дотримання європейських стандартів санітарії та гігієни для реанімаційних та хірургічних відділень. Раніше в головному хірургічному корпусі МКЛ №1 було проведено капітальний ремонт відділень гінекології, реанімації та приймально-діагностичного відділення. Таким чином, в одній будівлі сконцентровано широкий спектр ургентної медичної допомоги із залученням сучасних лабораторних та інструментальних методів діагностики, зокрема комп’ютерного томографа, придбаного для лікарні.

Ремонтні роботи у відділеннях нейрохірургії та хірургії планується завершити у другому кварталі 2022 року.

Також для забезпечення безперебійного електропостачання лікарні передбачено встановлення двох трансформаторів по 1000 кВт, які працюють незалежно один від одного. Даної потужності достатньо для забезпечення роботи устаткування всіх відділень МКЛ №1.

Джерело – сайт міста Одеси.




Comments

    No results found.