На Миколаївщині за добу вигоріло 10 га сухої трави та чагарнику

За минулу добу, 19 лютого, на території Миколаївської області зареєстровано три пожежі сухої трави, чагарників та очерету на відкритих територіях загальною площею майже 10 га.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Горіння виникли у с. Кременівка Веселинівської територіальної громади Вознесенського району, в с. Трихати Ольшанської територіальної громади Миколаївського району та за межами с. Михайлівка Врадіївської територіальної громади Первомайського району.

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області забезпечено оперативне реагування на всі повідомлення. Загалом від ДСНС залучалися 15 вогнеборців та 4 спецавтомобілі.

Рятувальники Миколаївщини звертаються до громадян:

Чим тепліше стає на дворі, тим частіше починають горіти сухостої та очерет, а причиною тому стає необережне поводження з вогнем з боку населення або навмисні підпали. Пам'ятайте: по перше дані дії є не правомірними, по друге — такі пожежі шкодять і навколишньому середовищу і здоров'ю громадян, які вимушені дихати продуктами горіння. І по третє, вогонь може розповсюджуватися на значні площі та перекинутись на приватні сектори — житлові будинки, прибудови, господарчі споруди тощо. Тож будьте обережними. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих. В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку 101.




Comments

    No results found.