Отримала компенсацію за недопуск на роботу: Як це вдалося невакцинованій вчительці на Франківщині (відео)

На Франківщині деякі вчителі відмовляються вакцинуватися і навіть ідуть до суду, щоб їх поновили на роботі.

Учителька із Тлумача, наприклад, нещодавно відсудила собі гроші, втрачені за три місяці вимушеної відпустки. Адже, певна – це незаконно.

“Питання вакцинації – це є моє особисте питання. Я маю повне право вибору”, – відзначає Любов, вчителька

Пані Любов – вчителька молодших класів. Жінка лише неещодавно після трьохмісячної перерви повернулась на роботу до школи. У листопаді педагогиню відсторонили. Бо вона, попри постанову уряду, навідріз відмовилась робити щеплення проти ковіду, пишуть Версії з посиланням на Вікна-новини.

Поки сиділа вдома – зарплати педагогиня теж не отримувала.

“Три місяці ніхто не спитав чи маю я засоби для існування”, – додає вчителька.

Тож порадилась з адвокатами, склада позов та пішла до суду. Поки тривав розгляд справи пані Любов вже вдруге перехворіла на ковід.

“Ковід я не важко перенесла. І я зрозуміла, раз мене Бог зберіг, значить я маю можливість жити на цьому світі. Слава Богу, мала можливість повернутися на роботу”, – розповіла Любов Мелевич, вчителька молодших класів.

Кілька тижнів тому судді урадили виплатити вчительці зарплатню, але до роботи у “червоній” карантинній зоні, де нині перебуває Франківщина, без “зеленого” сертифіката її все ж не допустили.

Та жінка пішла інших шляхом. Взяла у сімейного лікаря довідку, що нещодавно перехворіла на ковід. За законом з цим вона, хоч і лише на три місяці, – має доступ до роботи. Підписуйтесь на канал Версій в Telegram та читайте нас у Facebook. Завжди цікаві та актуальні новини!




Comments

    No results found.