В ОРДЛО примусово мобілізують чоловіків в окупаційні війська (фото)

Починаючи з 20 лютого окупаційна влада в ОРДЛО почала примушувати вступати у ряди бойовиків усіх чоловіків. Оперативно-тактичне угрупування "Схід" повідомляє, що мобілізують навіть тих, хто не придатний до служби з різних причин або просто відмовляється від цього.

Ілюстративне фото з мережі

У соціальних мережах поширюється інформація про те, що до лав бойовиків залучають примусово, повідомляє прес-служба ОТУ "Схід."

Окупанти насильно мобілізують неповнолітніх, хворих, людей похилого віку, також людей з кримінальним минулим.

Щоб примусити неохочих вступити до лав окупаційних військ, їм погрожують реальними тюремними строками. На вулицях громадян зупиняють спеціальні патрулі, які забирають кожного чоловіка, який трапився їм на шляху та відправляють його до спеціальних військових автомобілів. Інколи людей саджають у автомобілі обманом, говорячи, що їх евакуюють у Ростов.

Фото: Facebook

Фото: Facebook

ОТУ "Схід" нагадує мешканцям ОРДЛО, які готові чинить спротив вимогам окупаційної влади, що їх захищає міжнародне право. Згідно з Римським статутом міжнародного кримінального права, вони мають право відмовитись від того, щоб брати до рук зброю і воювати проти своєї країни. А якщо вони все ж вирішать інакше, то стануть воєнними злочинцями.

Нагадуємо, що ватажки "ДНР/ЛНР" закликали жителів ОРДЛО їхати з окупованих територій до Ростовської області Росії. Згодом з'явились повідомлення, що першим прибулим не встигли створити відповідних умов. Між тим Путін пообіцяв кожному приїжджому по 10 тисяч рублів.




Comments

    No results found.