На Черкащині в селі виготовляють 14 видів сиру

Переселенець із Криму 31-річний кримський татарин Февзі Саліджанов відкрив на Черкащині сироварню. Щотижня чоловік вивозить на місцевий ринок 14 видів сирів власного виробництва. Живе в селі Лип'янка Шполянського району з 2015 року, повідомляє Укрінформ.

Після переїзду з Криму Февзі Саліджанов відкрив у черкаському селі власну сироварню. Не тільки освоївся на новому місці, ще й успішним сироваром став. Щодня видає 8-10 кг продукту, його сир рікотта клієнти вважають кращим, аніж італійський.

«Торгую також у Черкасах та Новомиргороді Кіровоградської області. Але основний ринок — тут», — каже підприємець.

Саліджанов не зразу взявся за сироваріння. Спочатку вирощував часник, але це заняття не надто сподобалося. Вирішив присвятити себе тому, що вмів — варити сир. Мав колись у Криму три корови. Тут теж завів дві корови й три кози. Згадав, як мати вчила робити бринзу.

«Зараз уже нічого не тримаю. Корови й кози відволікають. Треба сир варити, робити вдома ремонт, а вони потребують масу часу. Тому молоко купую в людей у селах. Закуповую 80 літрів у день. Сплачую селянам більше, аніж сусідні молокозаводи», — розповідає.

Люди Февзі довіряють, а він — їм. Має від 8 до 10 кг сиру щодня. Найбільшою популярністю користуються м’які сири — бринза сулугуні Знавці кажуть, що сир рікотта від Февзі Саліджанов — кращий за мексиканський.

Читайте також:




Comments

    No results found.