Упродовж доби рятувальники області ліквідували три пожежі в приватних оселях

19 лютого о 15:48 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному двоповерховому цегляному житловому будинку в м. Овруч Коростенського району.

До місця події було спрямовано два чергових відділення рятувальників на двох автоцистернах. По їх прибуттю було встановлено, що вогнем охоплено ондулінову покрівлю житла майже по всій площі. Існувала загроза поширення полум’я всередину оселі та на розташовані поруч будівлі літньої кухні, бані та дровника, а також на сусідський житловий будинок. Швидкому поширенню вогню сприяли сильні пориви вітру. Зважаючи на всі фактори ризику, керівник гасіння пожежі залучив на допомогу ще одне відділення бійців ДСНС для захисту сусідніх споруд.

Зусиллями рятувальників вже за 25 хвилин пожежу було локалізовано та о 17:00 ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю житлового будинку майже по всій площі, пошкоджено перекриття другого поверху. Вдалося запобігти поширенню полум’я всередину житлових приміщень двох поверхів житла, а також на зазначені сусідські будівлі і вони залишилися неушкодженими.

До ліквідації загоряння залучалося 12 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Крім того, учора фахівці ДСНС ліквідували загоряння ще двох приватних дерев’яних житлових будинків в с. Годиха Житомирського району та в смт Кам’яний Брід Новоград-Волинського району.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих немає. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.




Comments

    No results found.