За два тижні кількість хворих зросла на 100%. Ситуація з COVID-19 у Надвірнянській лікарні

Впродовж останніх двох тижнів у Надвірнянській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, кількість пацієнтів з COVID-19 збільшилася на 100%. Про це у коментарі Суспільному повідомив заступник директора медзакладу Іван Меланюк.

Коли кількість людей з COVID-19 в області почала зростати, кардіологічне відділення Надвірнянської лікарні на 45 ліжок 10 днів тому перепрофілювали під інфекційне.

Завідувачка відділення Олена Голіней каже, зараз воно на 100% заповнене хворими. З її слів, більшість з інфікованих пацієнтів, які потрапляють на лікування у стаціонар, мають супутні хвороби.

"Захворюваність різко зростає. Ми буквально за 3-4 дні повністю заповнили відділення. Заразність цього вірусу дуже висока, але перебіг хвороби протікає легше. Менше днів тримається температура, менше людей перебувають на кисневих інгаляціях і сам період одужання зменшився — не три тижні, а від 10 до 14 днів. За останні два тижні до нас госпіталізували тільки одного вакцинованого, але перебіг хвороби у нього значно легший", — розповіла Олена Голіней.

Читайте також: З 24 січня Івано-Франківщина перейшла у "червону" карантинну зону

Станом на 13:00 у лікарні залишилися два вільні місця для прийому пацієнтів з COVID-19, каже заступник директора медзакладу Іван Меланюк.

"В принципі, ми справляємося. Завтра — п’ятниця. Очікуємо, що буде планова виписка. Для того, щоб збільшувати кількість ліжок, потрібно переформатовувати якесь інше відділення. Технічно більше розширюватися не можемо, бо ми — багатопрофільна лікарня і крім COVID-19, лікуємо інші патології", — розповів Іван Меланюк.

За останній тиждень майже на 160% зросла кількість прикарпатців, у яких підтвердили COVID-19. Про це розповів головний санітарний лікар області Руслан Савчук.

"Ми реєструємо зростання захворюваності фактично у кожному районі та у кожній територіальній громаді. Станом на 27 січня завантаженість ліжкомісць, які розгорнули у лікарнях для пацієнтів з COVID-19, становить 62,9%. Госпіталізації ідуть плавні, різкого зростання немає", — розповів Руслан Савчук.

З його слів, за минулу добу COVID-19 виявили у 42 медпрацівників Івано-Франківщини.

Читайте також На Івано-Франківщині медики виявили 2 862 нові випадки COVID-19 та 13 летальних В Івано-Франківському обласному перинатальному центрі 64 пацієнтки хворіють на COVID-19 33 за добу. На Івано-Франківщині почастішали випадки госпіталізації дітей з COVID-19 "Госпіталізують у критичному стані". Франківські медики — про ситуацію з COVID-19 у лікарнях Медики підтвердили штам коронавірусу "Омікрон" у 13 жителів Івано-Франківщини Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!




Comments

    No results found.