Для Центру інфекційних хвороб коштом обласного бюджету закупили новий рентгенапарат

27 січня голова обласної Ради Вячеслав Соколовий спільно з головою облдержадміністрації Сергієм Борзовим побував у клінічному Центрі інфекційних хвороб.

Директор закладу Ігор Матковський розповів, як забезпечений заклад для лікування «ковідних» хворих.

– У нас є киснева станція, яка використовується для кисневої підтримки пацієнтів з розладами дихання, кисневі рампи, 48 індивідуальних кисневих концентраторів та газифікатор. Основне джерело кисню – 10-тонний газифікатор з двома випаровувачами. Він був введений в експлуатацію в жовтні 2021 року, – розповідає Ігор Матковський.

За його словами, лікарня має додаткове джерело централізованого киснепостачання – кисневу станцію потужністю 12,7 м3 на 1 годину з двома компресорними станціями. Станція була введена в експлуатацію у 2021 році. Для резервної централізованої подачі кисню використовуються дві кисневі рампи на 20 балонів, для цього було створено запас із 200 кисневих балонів.

– В медичному закладі є ще резервна киснева станція такою ж потужністю і з трьома компресорами, яка була придбана за кошти державної субвенції (загальна вартість 2,

4 млн грн). Але в нас не вистачає коштів для її встановлення, – каже Ігор Матковський.

Для підвищення якості надання медичних послуг населенню торік за кошти обласного бюджету (2,6 млн грн) було придбано рентгенапарат, ліцензію на його використання вже отримано, закінчуються ремонтні роботи з облаштування кабінету. Крім того, вже ремонтується приміщення для встановлення комп’ютерного томографа. Головний лікар медзакладу розповів, що там встановлять дві холодильні камери з температурою мінус 70 градусів для зберігання вакцин. Планується, що там будуть заходитися вакцини для усіх медичних закладів Вінниччини.

– Захворюваність на COVID-19 продовжує зростати. Звісно, була надія, що чергова хвиля буде менш масштабною, однак ми правильно зробили, що почали готуватися до великої кількості хворих заздалегідь, – коментує голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Обласна інфекційна лікарня значно збільшила ліжковий фонд та підсилила матеріально-технічну базу, тож повністю готова приймати ще більше пацієнтів з ковідом. Наприкінці листопада постійна комісія з питань економіки, фінансів та бюджету погодила спрямування коштів на розгортання там 100 додаткових ліжок, обладнаних централізованим киснепостачанням.

Голова обласної Ради зазначив, що за кошти обласного бюджету у медичному закладі:

– проведено ремонтні роботи на площах інфекційного відділення №3 (2,9 млн грн);

– реконструйовано газову систему (1,2 млн грн) для облаштування 100 кисневих точок;

– придбано 7 апаратів ШВЛ (10,2 млн грн), 5 моніторів пацієнта (400 тис. грн) та рентгенапарат (2,6 млн грн).

Стежте за новинами у Теlegram.

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.




Comments

    No results found.