У Черкасах зі скандалом обрали директора драматичного театру

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З шести претендентів на посаду саме Паскалов набрав найбільше голосів під час таємного голосування – шість. На запитання членів комісії він відповідав російською, пообіцявши вивчити державну мову за кілька місяців.

Перший заступник голови обласної ради, представник «Європейської солідарності» Роман Сущенко називає голосування упередженим.

«Маю дві версії того, що відбулося – особиста помста Петру Ластівці або корупційна змова з метою усунути його від керівництва. На Ластівку й раніше тиснули, бо він проявив принциповість під час конфлікту із забудовником, який порушив виконавську дисципліну. Крім того, Ластівка мав конфлікт із міською владою, коли вимагав прибрати торговельні квіткові павільйони з площі перед театром. Дивно, чому було вирішено вдатися до таємного голосування. На мою думку, все це було схоже на змову. Новий керівник має освіту будівельника й ледь розмовляє українською. Однак це ще не остаточне рішення. Останню крапку в історії поставить Черкаська обласна рада на своїй сесії 4 березня.

Ми боротимемося за Петра Ластівку. Маємо коаліційну угоду з іншими партіями. Програно бій, але аж ніяк не битву", – сказав Сущенко.

Читайте також: У Черкасах та Миколаєві школи пішли на «дистанційку» через постійні «мінування»

Заступник голови обласної ради від партії “Слуга народу” Сергій Лісовий не вважає конкурс скандальним: “Відбулося таємне голосування. Переміг один із кандидатів, а інший програв. Є відповідне рішення, яке має підтримати або не підтримати обласна рада. Те, що новообраний кандидат на посаду директора комусь не подобається — житейська справа. У нашій країні комусь не подобається президент, а комусь — лідер опозиції. Я голосував за одного із кандидатів, але не вважаю, що треба оприлюднювати саме моє голосування”.

Претендентами на посаду директора Черкаського музично-драматичного театру було шестеро кандидатів: Петро Ластівка – колишній керівник закладу; Володимир Єфімов – екскерівник Черкаського палацу культури «Дружба народів» та театру у Кропивницькому; Наталія Мамалига – актриса драматичного театру, співачка; Роман Бурлаков – заступник директора Черкаського обласного драматичного театру; підприємець та працівник обласної філармонії Руслан Паскалов та ексочільник Управління інспектування Черкаської міськради Олександр Давиденко.

Читайте також: У Чернівецькому муздрамтеатрі скасували вистави через коронавірус в акторів

Минулого року Черкаський драмтеатр відкрили після тривалого ремонту, викликаного пожежею.

Фото: Черкаська ОДА




Comments

    No results found.