Франція заборонила конверсійну терапію. Нею «лікують» гомосексуалів

У Франції ухвалили закон, який забороняє так звану конверсійну терапію і передбачає увʼязнення для того, хто її практикує і намагається змінити сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність людей.За закон одноголосно проголосували увечері 24 січня, 142 депутати його підтримали, цитує ABC News.Згідно з новим законом, постійні зусилля, «спрямовані на зміну сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності» караються позбавленням волі на строк до двох років та штрафом у розмірі €30 тисяч. Покарання може збільшитись до трьох років позбавлення волі та штрафу у розмірі €45 тисяч за «лікування» неповнолітніх та інших людей із чутливих верств населення. Новий закон не тільки призначає кримінальне покарання за практику конверсійної терапії, але й дозволяє її жертвам подавати цивільні позови проти тих, хто їх піддав такому лікуванню.

Закон набуде чинності протягом наступних 14 днів після підписання президентом Еммануелем Макроном. Він привітав його ухвалення: «Давайте пишатися цим. Бо бути собою — це не злочин».

Депутатка Лоуренс Вансонброк, яка допомогла провести закон через парламент,

сказала, що він буде націлений на всіх тих, хто прирівняв особистість або сексуальну орієнтацію до хвороби.«Лікувати нічого», — сказала вона Національним зборам.Міністр з питань рівноправності та різноманітності французького уряду Елізабет Морено назвала так звану конверсійну терапію «варварською» і заявила законодавцям, що страждання, які вона завдає, «дуже часто залишають незабутні сліди на тілі та розумі».Що таке конверсійна терапія?Репаративна, або конверсійна, терапія є комплексом медикаментозних і психотерапевтичних методів, спрямованих на так зване виправлення «сексуальних відхилень» і повернення пацієнта до умовної «гендерної норми».Гомосексуальність як захворювання була видалена зі списку діагнозів Американської психіатричної асоціації у 1973 році, Всесвітня організація охорони здоровʼя виключила цей термін з Міжнародної класифікації хвороб у 1990 році. Але конверсійна терапія, як і раніше, практикується в усьому світі.Практика терапії для зміни сексуальної орієнтації людини вже заборонена в кількох штатах США, в Пуерто-Рико, Канаді та Німеччині.




Comments

    No results found.