За останній тиждень на Хмельниччині кількість хворих на COVID-19 зросла втричі, 20% від них – діти

Учора в ОДА відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний виносилися питання про заходи із запобігання поширенню на території Хмельницької області гострої респіраторної хвороби COVID-19, повідомляють в ОДА.

Зокрема зазначено, що протягом останнього тижня в області кількість хворих на короновірусну інфекцію збільшилося втричі. В наслідок чого Хмельниччину переведено до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки. У разі, якщо темпи зростання захворюваності на COVID-19 не зменшаться, область скоро ризикує перейти до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

В свою чергу, генеральний директор ДУ “Хмельницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич повідомив, що допоки невідомо який саме штам вірусу розпочав активну циркуляцію в регіоні, однак проби на аналіз були доставлені до Києва та очікуються результати по них.

«На сьогодні неприємна статистика захворюваності прослідковується серед дитячого населення області, частка цієї групи населення складає 20% від позитивних проб на коронавірус. Тому необхідно рекомендувати органам місцевого самоврядування та керівникам закладів освіти розглянути можливість щодо переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання,» – наголосив Микола Габрикевич.

Посадовці наголосили, що варто пам’ятати про активне залучення громадян до вакцинації проти COVID-19. Адже вакцинація – це єдиний шлях, щоб вберегти своє життя від даної хвороби. Завдяки колективному імунітету, який створюється шляхом масового вакцинування населення, розвантажується система закладів охорони здоров’я в області, яка в даний момент знову вимушена стикатись з посиленим потоком хворих.




Comments

    No results found.