На Хмельниччині відомого тренера з тхеквондо звинувачують у шахрайстві

Заяву про підроблення документів та привласнення майна тренером Сергієм Чайкою до поліції подав ще у 2020 році тодішній начальник управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Володимир Клімов. До цього часу правоохоронці Хмельниччини продовжують її розслідування.

У заяві йдеться, що 17.10.2019 року тренер - викладач Хмельницької обласної школи вищої спортивної майстерності Чайка Сергій Володимирович, достовірно знаючи, що спортсменка Нарольська Влада перебуває за кордоном (підтверджується копією закордонного паспорта громадянина України з відповідними печатками виїзду за України 14.10.2019 та в'їзду до України 29.10.2019), вніс її прізвище до документу, а саме заявки на участь у Відкритому Кубку України з тхеквондо ВТФ від команди Хмельницької області, яка посвідчується підписом начальника та печаткою державного органу, завідомо неправдиву інформацію про її участь у даних змаганнях.

За результатами змагань вищевказана спортсменка внесена до протоколу, що є також офіційним документом, про проведення відповідного Кубку України та направлені до Міністерства молоді та спорту України.

За результатами проведення Кубку України з тхеквондо (ВТФ) Чайка С.В., підробивши підпис НарольськоТ Влади у відомості про відрядження спортсменів, отримав за неї грошові кошти у розмірі 1050,74 гривень, які виділені з обласного бюджету для відрядження спортсменів.

Згідно заяви, аналогічну схему отримання коштів за спортсменів без безпосередньої їх участі у змаганнях, Сергій Чайка провів і з Вадимом Геймалом та Артемом Ситником уже у інших змаганнях.

За словами тренерів тхеквондо, котрі прокоментували цю ситуацію, дії Сергія Чайки дискредитують сам вид спорту. Оскільки, крім привласнення бюджетних коштів, він, фактично, підробляв результати змагань. Подібні дії приводять до того, що у спорті зникає змагальницький процес, коли перемагає кращий. Адже навіщо наполегливо тренуватись, коли тренер забезпечить перемогу на папері.




Comments

    No results found.