Протягом минулої доби поліцейські Буковини задокументували три факти незаконного зберігання наркотиків

19 січня дільничні офіцери поліції територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області виявили трьох буковинців, які вдома зберігали нарковмісні рослини. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження, відтак – вилучили речовини та направили їх для проведення експертиз.

До поліції звернувся 57-річний житель села Великий Кучурів та повідомив про те, що його син вчиняє над ним домашнє насильство. Приїхавши за місцем проживання заявника, під час опитування учасників інциденту, правоохоронці помітили у 28-річного буковинця ознаки сп’яніння. Чоловік зізнався, що протягом дня вживав наркотичні речовини.

Слідчо-оперативна група відділення поліції №5 (смт Глибока) Чернівецького районного управління поліції оглянула помешкання, де виявила речовини рослинного походження, схожі на наркотичні, та пристрій для викурювання наркотиків.

Результати медичного освідування засвідчили, що правопорушник на момент вчинення протиправних дій стосовно свого батька, перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Дільничні офіцери поліції провели з буковинцем профілактичну бесіду щодо недопущення вчинення насильства та роз’яснили,

що за скоєння таких дій і зберігання наркотиків чинним законодавством України передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Іншого порушника викрили дільничні офіцери сектору поліцейської діяльності №1 (м.Новодністровськ) Дністровського районного відділу поліції. Під час здійснення профілактичних заходів із 37-річним місцевим жителем, раніше судимим за вчинення крадіжок, у його будинку правоохоронці виявили згортки із подрібненою речовиною рослинного походження, та пристрій для викурювання наркотиків.

Також 19 січня ввечері до поліції звернулася 49-річна жителька села Кліводин та повідомила про те, що до її помешкання проник товариш сина і між ними виникла словесна суперечка.

Для з’ясування обставин інциденту за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції. Під час відбирання письмового пояснення у 28-річного місцевого жителя правоохоронці помітили у нього ознаки сп’яніння. Чоловік добровільно погодився на проведення медичного освідування, результати якого підтвердили,

що він перебуває у стані наркотичного сп’яніння.

Під час огляду будинку порушника співробітники поліції виявили в його помешканні згортки з рослинами зеленого кольору

За цими трьома фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ознаками статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Також 28-річному жителю села Кліводин інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 162 (Порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

Усе вилучене у трьох випадках дізнавачі і слідчі поліції Буковини направили для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Триває досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області




Comments

    No results found.