За зрізані дерева замість 400 тисяч до бюджету Житомира надійшло лише 52

Замість як мінімум 400 тис. грн відновлюваної вартості за зрізані дерева, нарахованої у 2021 році, до бюджету надійшли всього 52,6 тис. грн. Суму отриманих до загального фонду коштів повідомили у Житомирській міській раді у відповіді на запит «Вголос.Zt».

На сайті Житомирської міської ради серед численних рішень виконкому вдалося знайти лише єдине опубліковане рішення з цього приводу. Воно датоване 20 січня 2021 року. Цим документом було надано дозвіл на видалення дерев на загальну суму майже 16 тис. грн Парафії Рівноапостольної Княгині Ольги УПЦ та ТОВ «Дозор Україна».

За підрахунками ж «Вголос.Zt», до бюджету мало надійти не менше 400 тис. грн згаданих коштів. Назвемо лише найбільші суми, які були нараховані як обов’язкові до сплати у вигляді відновлюваної вартості. Так, майже 196 тис. грн мав сплатити обслуговуючий кооператив «Гаражно-будівельний кооператив «Тетерів-1». Ще майже 105 тис. грн було нараховано житлово-будівельному кооперативу «Житомир Молодіжний». Ще понад 79 тис. мали сплатити за видалення дерев на бульварі Тетерівському, 10/12.

Чому ці кошти не надійшли до бюджету Житомирської міської ОТГ – лишається загадкою. Так само як і невідомо, куди спрямували 52,6 тис. грн, які вже надійшли до загального фонду. У Житомирській міській раді «акуратно» зазначили, що кошти витратили «за напрямками, визначеними рішенням сесії».

Нагадаємо, що на КП «Житомирводоканал» приховують інформацію про те, чи передавала їм безкоштовно деревину Житомирська міська рада. Житомирська АЗС на проспекті Незалежності самовільно зрізала дерева.




Comments

    No results found.