У Рівному помешкання за понад 4 мільйони гривень придбали для дитячого будинку сімейного типу (ВІДЕО)

У цьому елітному будинку у передмісті Рівного вже незабаром житиме родина педагогів Світлани Та Сергія Косинців. Дев'ять років тому вони створили прийомну родину. Маючи трьох своїх дітей взяли ще 4 прийомних.

Сьогодні на засіданні Рівненського міськвиконкому розглядалося питання створення дитячого будинку сімейного типу на базі прийомної родини. Тепер подружжя зможе виховувати від 5 до 10 дітей.

Відсьогодні дозволятимуть. Вже незабаром родина переїде у помешкання на 300 квадратних метрів. Вперше у Рівному держава у співфінансуванні із містом придбало житло для дитячого будинку. У службі в справах дітей кажуть знайти будинок, який би відповідав усім нормам було важко. Бо ж ідеальне помешкання для будинку сімейного типу це будівництво з нуля, однак це займає дуже багато часу.

Поточно утримувати помешкання буде родина. Їм обіцяють допомогти з субсидією.

Капітальні ремонти за потреби робитиме місто. Крім того, цього дня у Рівному стало відомо про створення двох патронатних сімей. Одна з них родина Грищуків, подружжя має семеро власних дітей. На цей крок пішли усвідомлено.

Патронатна форма виховання не усиновлення, і не будинок дитячого типу. Це тимчасове перебування дітей в родині, які потрапили у складні життєві обставини.

Дві родини пройшли відповідне навчання, тестування, увесь процес зайняв майже цілий рік. Без роботи ці родини довго не залишаться.

Роботу патронатних сімей держава оплачує. В середньому вихователі отримуватимуть 12 тисяч гривень щомісяця і приблизно 6 тисяч гривень на кожну дитину. Щоправда гроші надходитимуть лише за той період, коли діти перебували в патронатній родині. В таких сім'ях дитина може перебувати до трьох місяців, в окремих випадках до півроку. Але не більше. Патронатні вихователі це не батьки, а люди, котрі готові огорнути дитину, що потрапила у складні життєві обставини родинним теплом. І потреба у таких родинах у Рівному не закрита, тож бажаючих стати патронатними вихователями шукають і далі.

Читайте також: У Рівному мешканці приватного будинку облаштували паркан на тротуарі




Comments

    No results found.