Дзвонять і просять гроші: на Тернопільщині активізувалися "псевдоподатківці"

На Тернопільщині активізувалися шахраї, які представляються працівниками податкової та вимагають гроші у підприємців.

Головне управління ДПС у Тернопільській області попереджує жителів Тернопільщини про те, що в обласному центрі та районах області активізувались спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти грошовими коштами суб’єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники телефонують посадовим особам суб’єктів господарювання з телефонних карток мережі стільникового зв’язку і представляючись керівництвом ГУ ДПС у Тернопільській області чи його довіреними особами, – шахрайським методом вимагають готівкові кошти для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги чи на якісь інші нагальні потреби.

Невстановлені особи телефонують із номера телефону+38 095 1596 347 суб’єктам господарської діяльності та просять надати так звану «матеріальну допомогу» для вигаданих нагальних потреб, скажімо, для залагодження питань.

Як правило, такими діями займаються так звані «телефонні аферисти» та особи, що відбувають терміни ув’язнення.

"Тому вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДПС у Тернопільській області, його структурних та територіальних органів жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Тож наполегливо радимо бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

У зв’язку з вищевикладеним, просимо небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини повідомляти будь-яку відому інформацію стосовно вищенаведених фактів місцеві органи Національної поліції", - відзначили у податковій.




Comments

    No results found.