Прокуратура Ужгорода корупційно не погоджує поліції підозру у невиконанні рішення суду (ДОКУМЕНТИ)

Редакція Закарпаття онлайн ексклюзивно отримала копії судових рішень та проєкт повідомлення про підозру Матовчику Т. С. у вчиненні кримінального правопорушення, підписаний начальником слідчого відділу Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області Іваном Розманом ще 24 грудня 2021 року.

Як зазначає майор поліції І. Розман, досудовим розслідуванням встановлено, що Матовчик Т. С., усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, умисно відмовився і умисно продовжує умисно відмовлятися виконувати Ухвалу Ужгородського міськрайонного суду про накладення арешту із забороною відчуження та розпорядження земельною ділянкою з кадастровим номером 2110100000:24:001:0470. Таким чином, Матовчик Т. С. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 чт. 382 Кримінального кодексу України, а саме - в умисному невиконанні ухвали суду, що набрала законної сили.

Однак, попри обгрунтованість підозри у вчинені злочину, на якій наголошує головний слідчий Ужгорода, жоден прокурор Ужгородської окружної прокуратури не підписує дане повідомлення. За інформацією Закарпаття онлайн,

відповідні "корупційні" вказівки процесуальним прокурорам "не погоджувати" дану підозру надходять безпосередньо від керівника Ужгородської окружної прокуратури Юрія Домніцького.

Відповідно до статті 277 Кримінально-процесуального кодексу України письмове повідомлення про підозру складається прокурором або слідчим за погодженням з прокурором. Відтак слідчий без погодження з прокурором не може завершити складення та, відповідно, вручення такої підозри жодній особі.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, учора, 17 січня, Закарпатський апеляційний суд відхилив чергову апеляційну скаргу забудовників, залишивши під арештом "роздерибанену" землю в Ужгороді. Відтак рішення щодо заборони розпоряджатися даною земельною ділянкою набуло законної сили, остаточне та оскарженню не підлягає.

Раніше, 5 січня, цей же суд відхилив іншу апеляційну скаргу забудовника, залишивши в силі також арешт із забороною користування даною земельною ділянкою.

Однак, по сьогоднішній день розпорядження та користування арештованим майном продовжується, тобто, відбуваєтьтся це всупереч чотирьом рішенням судів,

які підлягають негайному та безумовному виконанню. Такий факт зафіксовано, зокрема, і сьогодні кореспондентом Закарпаття онлайн, тобто порушення закону через дії та бездіяльність правоохоронців триває вже понад 100 днів.

4 січня громадський правозахисник Віталій Грегор звернувся до керівництва держави і правоохоронних органів щодо корупційної практики правоохоронців Закарпаття. У цьому зверненні він робить акцент на фактах, які чітко підтверджують сприяння правоохоронців недобросовісним забудовникам у невиконанні рішень судів.

Власником вказаної земельної ділянки є Матовчик Тамаш Степанович, який, водночас, ймовірно є "піджаком" скандального забудовника Олега Комарницького, телефон будівельної компанії якого зазначено на інформаційному стенді про будівництво торгових приміщень на вул. Бобяка, 18 в Ужгороді. Останнього пов'язують щонайменше товариські зв'язки із міським головою Богданом Андріївим, екс-"губернатором" часів "Партії регіонів" Олександром Ледидою та депутатом трьох скликань обласної ради Олексієм Баранюком.




Comments

    No results found.